Pizzę robię co jakiś czas i zawsze z innego przepisu...tym razem skorzystałam z tego przepisu..i polecam..ciasto bardzo puszyste i mięciutkie..ja zrobiłam jedną dużą pizzę i była super -gruby spód...można oczywiście zrobić mniejsze i będą cieńsze..wszystko zależy od waszych gustów.Za radą autorki przepisu pokroiłam też ciasto przed nałożeniem dodatków ,ale po upieczeniu jakoś u mnie nie zdało egzaminu..Dodatki do pizzy dowolne..u mnie prawie jak zawsze tradycyjnie..kiełbaska, ogórek, pomidorek..no i oczy... czytaj dalej...
W wielu dietach powtarza się, że powinno się pić co najmniej 2 litry wody dziennie i ograniczać napoje gazowane oraz alkohol.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Zacznij dzień od szklanki wody z cytryną! Niby nic, a może zmienić tak wiele :-) Warto sprawić, by picie wody z cytryną weszło nam w nawyk, ponieważ nie ma nic lepszego jak zdrowo rozpocząć dzień.
Czytaj dalej...