szczypiorkowo-serową: serek kanapkowy (ok. 150 g) szczypiorek (1/2 pęczka) pumpernikiel party ogórek (9 plasterków) rzodkiewka (2 szt.) sól i pieprz do smaku 2 zestaw tartinki z pastą z kiełbasy myśliwskiej: 2 kiełbasy myśliwskie bez skóry 1 łyżka majonezu np. Winiary pumpernikiel party ogórek (9 plastrów) czarne oliwki (5 sztuk) Do przygotowania tych przekąsek wystarczy okrągły pumpernickel i zestaw dodatków(...)serkiem, doprawiamy sola i pieprzem. Nakładamy pastę szczypiorkową za pomocą rękawa cukierniczego na pieczywo, na wierzch kładziemy zwinięty plasterek ogórka i ćwiartki rzodkiewki. Tak samo postępujemy przygotowując pastę z kiełbasy myśliwskiej, miksujemy obraną ze skórki i pokrojoną w kawałki kiełbasę z majonezem i nakładamy łyżeczką na pumpernikiel, dekorujemy plasterkami ogórka i połówką czarnej oliwki. Proponuję też przygotować bagietkę faszerowaną, sposób
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDlaczego śląski? Bo zamiast zwykłej parówki użyliśmy kiełbasy śląskiej. Wspaniale komponuje się z ketchupem wymieszanym z kapustą kiszoną. Składniki 4 kiełbasy śląskie 4 krótkie bagietki 100 g kapusty kiszonej 100 k ketchupu Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kiełbasę nacinamy na krzyż i grillujemy z dwóch stron. Kapustę siekamy, odciskamy z nadmiaru soku i mieszamy(...)ketchupem. Bagietki wydrążamy, wlewamy sos, wkładamy usmażone kiełbasy. Całość przekładamy na grilla, by podpiec pieczywo na chrupko. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt
R'n'G Kitchenmojej bratowej Moniki, ona ma często super pomysły, które mi czasami podsuwa,dziękuję. Schab umyć i osuszyć. Cienkim nożem przebić schab przez środek i lekko go naciąć. Białą kiełbasę włożyć do zamrażarki, kiełbasa musi być lekko przymrożona, bo inaczej nie dacie radę jej wcisnąć do środka schabu. Zdjąć skórkę i wsunąć białą kiełbasę do otworu w schabie.Musztardę wymieszać
Kuchnia Pokoleńświęta Bożego Narodzenia, moja rodzina uwielbia bigos na bogato. Jest bardzo smaczny i aromatyczny, nie może w nim zabraknąć grzybów, śliwek suszonych, mięsa wołowego oraz wędzonego boczku i kiełbasy. Składniki: 3 kilogramy kiszonej kapusty 0,5 kilograma mięsa wołowego 200 gram wędzonego boczku 200 gram wędzonej kiełbasy 0,5 litra wywaru mięsnego 2 cebule garść suszonych grzybów garść suszonych śliwek(...)pieprzu 2-3 łyżki przyprawy do bigosu 2-3 łyżki miodu prawdziwego olej do smażenia Sposób przygotowania: Mięso wołowe kroimy w kostkę, przesmażamy na rozgrzanym oleju. Boczek i kiełbasę kroimy w kostkę, cebulę obieramy, dodajemy do podsmażonego mięsa, smażymy razem przez 10 minut. Kapustę odciskamy, przekładamy do garnka, dodajemy podsmażone mięso z kiełbasą, boczkiem i cebulą. Wrzucamy listki laurowe
Bajeczna KuchniaDlaczego śląski? Bo zamiast zwykłej parówki użyliśmy kiełbasy śląskiej. Wspaniale komponuje się z ketchupem wymieszanym z kapustą kiszoną. Składniki 4 kiełbasy śląskie 4 krótkie bagietki 100 g kapusty kiszonej 100 k ketchupu Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kiełbasę nacinamy na krzyż i grillujemy z dwóch stron. Kapustę siekamy, odciskamy z nadmiaru soku i mieszamy(...)ketchupem. Bagietki wydrążamy, wlewamy sos, wkładamy usmażone kiełbasy. Całość przekładamy na grilla, by podpiec pieczywo na chrupko. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt
R'n'G KitchenKiełbaski Składniki: - 2 laski kiełbasy - 1 cebula - sól, pieprz To jadamy kiedy nie mamy pomysłu na cokolwiek innego. Jest to bardzo "tania, szybka i prosta" kolacja. Zakupy: 2 laski kiełbasy (koszt w zależności od tego jaką kiełbasę bedziecie preferować) ale przybliżony koszt to ok. 6 zł, cebula koszt ok. 1 zł. Przygotowanie: Cebulę kroję w piórka(...)Kielbaskę przecinam na kilka odcinków i każdy z nich kroję na pół a następnie każdy z osobna nacinam od zewnętrznej strony i kładę na patelnię na cebulę. Smażę aż kiełbasa się dość mocno zarumieni. Podsumowanie: Więc podsumowując koszt całej potrawy
Tanio smacznie i prostobardzo smaczne, polecam wypróbować przepis. Będziemy potrzebować: z podanych proporcji wyjdzie około 2,5 litra leczo 500 g fasolki szparagowej 600 g papryki zielonej 600 g pomidorów 400 g kiełbasy cienkiej jaką lubimy 1 duża cebula (około 200 g) 1 szklanka wody (250 ml) do smaku: papryka ostra pieprz sól lubczyk lub maggi olej do smażenia Link do filmu(...)było obrać pomidory ze skórki sparzyłam je wrzącą wodą. Cebulę kroję w drobną kostkę. Umytą i oczyszczoną z gniazd nasiennych i białych błonek paprykę kroję w kilku centymetrowe paseczki . Kiełbasę obieram ze skórki i kroję w kostkę. Składniki mam już pokrojone – dalsza część przygotowania lecza : W lekko osolonej (duża szczypta) i osłodzonej (duża szczypta) wodzie ugotuję fasolkę szparagową. Fasolkę wrzucam
Uwaga Babcia Gotujepolecam wypróbować przepis na leczo:). Będziemy potrzebować: z podanych proporcji wyjdzie około 3,5 litra lecza 4 kolorowe papryki około 700 g cukinii 1 kg pomidorów 500 g cienkiej kiełbasy 1 duża cebulę (około 200 g) 1 szklankę wody lub bulionu do smaku: 4 ziarnka ziela angielskiego 1 listek laurowy lubczyk lub maggi papryka słodka, papryka ostra pieprz , sól olej(...)pół usuwam zgrubienie od łodyżki i kroję w kostkę – aby łatwiej było obrać pomidory ze skórki możemy je wcześniej sparzyć. Cebulę kroję w drobną kostkę. Obraną ze skórki kiełbasę kroję w pół plasterki. Składniki na leczo mam już pokrojone teraz czas na gotowanie lecza: W garnku lub rondlu na rozgrzanym oleju podsmażam cebulę przez około 5 minut. Następnie do cebuli
Uwaga Babcia Gotujeugotowanym na twardo jajkiem :) Zapraszam! Składniki (na ok. 6-7 porcji): ok. 2,5 l wywaru warzywnego lub warzywno-mięsnego 300 ml zakwasu na żurek 300 g białej kiełbasy 4 średnie ziemniaki 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 1 płaska łyżka majeranku 3-4 czubate łyżki kwaśnej śmietany 1-2 czubate łyżeczki mąki 1 listek laurowy 2 ziarenka ziela(...)angielskiego sól pieprz po 1 ugotowanym na twardo jajku na porcję Wykonanie: Wywar zagotować. Włożyć do niego obrane ząbki czosnku oraz białą kiełbasę, zmniejszyć odrobinę ogień i gotować przez 15-20 minut. Po tym czasie kiełbasę wyjmujemy, odstawiamy do przestudzenia i kroimy na plasterki. Ziemniaki obieramy, opłukujemy, a następnie kroimy w kostkę. Dorzucamy je do wywaru i gotujemy. Cebulę obieramy
MyCookBook.pljednogarnkowe znakomite na obiad, łatwe w przygotowaniu, które nie wymaga większych umiejętności kulinarnych. Podane z pieczywem smakuje wyśmienicie. składniki na 6 porcji 500 g fasoli typu Jaś 500 g kiełbasy 250 g boczku wędzonego 2 cebule 150 g koncentratu pomidorowego kilka ziaren ziela angielskiego kilka ziaren czarnego pieprzu 2 łyżki majeranku 3 liście laurowe czarny pieprz sól przepis Opłukaną(...)przez noc fasolkę uzupełniamy wodą, tak aby fasola była całkiem przykryta, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie oraz kilka ziaren czarnego pieprzu i gotujemy do miękkości. Cebulę drobno siekamy a kiełbasę i boczek kroimy w większą kostkę. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojony boczek i wytapiamy z niego tłuszcz, dodajemy również kiełbasę i wszystko razem podsmażamy. Do podsmażonych wędlin dodajemy cebulę
Smakowite Daniaaromatyczny bigos z kabaczka, jest szybki i prosty do przyrządzenia. Uwielbiam go ze świeżym pieczywem. Składniki: 1 duży kabaczek 2 małe cebule 1 papryka czerwona 2 laski kiełbasy 3 pomidory 2 ząbki czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego sól,pieprz słodka i ostra papryka olej do smażenia Sposób przygotowania: Na patelni rozgrzewamy olej, dodaj drobno posiekaną cebulę ,przeciśnięty przez praskę(...)czosnek, pokrojoną w kostkę kiełbasę. Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w kostkę, dodajemy do kiełbasy.Kabaczka obiera ze skóry, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę, dodajemy do przesmażonej kiełbasy. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórę kroimy w kostkę, dodajemy do kabaczka.Dusimy pod przykryciem do miękkości, gdy kabaczek zmięknie dodajemy koncentrat pomidorowy, dopraw do smaku solą, pieprzem i papryką. Dusimy pod przykryciem przez
Bajeczna Kuchniaswojskie wyroby,a szczególnie pachnąca wędzarką jeszcze ciepła kiełbaska od razu poczułam ,że coraz bliżej święta-poniżej przepis na moją kiełbasę,składniki których ja użyłam na ok 8 kg mięsa-wyszło minam ok 7kg kiełbaski wyszła wyśmienita..... SKŁADNIKI: boczek-2 kg łopatka wieprzowa-1,5 kg podgardle-1 kg szynka b/k wieprzowa-1,5 kg karkówka wieprzowa(...)potem wylewamy tą wodę i w nowej również ciepłej zostawiamy jeszcze na ok 1,5-do 2 godz.(najlepiej zrobić to w tym samym czasie -kiedy mięso na kiełbasę odpoczywa) teraz zostaje nam już zamontować końcówkę do maszynki do kiełbasy i nabijać jelita mięskiem,pamiętajcie żeby końcówkę do kiełbasy posmarować olejem- zanim na nią nasuniecie jelita. Nie nabijajcie kiełbasek zbyt
Swojskie jedzonkoSkładniki cukinia, 1 średnia sztuka papryka, 2 małe sztuki pomidor, 2 sztuki kiełbasa śląska, 3 kawałki cebula, 1 duża sztuka sól, pieprz, bazylia Przygotowanie Cebulę siekamy w kostkę, podsmażamy w dość sporym rondlu na odrobinie oleju. Kiełbasę kroimy w półplasterki, dodajemy do rondla. Chwilę smażymy, aż kiełbasa delikatnie się zrumieni. W międzyczasie kroimy paprykę w paseczki, dorzucamy do kiełbasy. Cukinię
Gotowanie moimi oczamiWitajcie :) Mam dzisiaj strasznego lenia nic mi się nie chce robić :) no ale obiad obowiązkowy :) Dzisiaj ugotowałam rozgrzewającą zupę z czerwonej soczewicy , warzyw na pysznej Kiełbasie królewskiej wędzonej , suszonej z firmy Tradycyjne Jadło . Kiełbasa ta daje niesamowity smak i aromat zupie , wytworzona jest z mięsa wieprzowego z naturalnymi ziołami i przyprawami , bez dodatku konserwantów i sztucznych(...)ulepszaczy . Zapraszam :) Składniki : 2 pętka Kiełbasy królewskiej firmy Tradycyjne Jadło 2 marchewki kawałek pora kawałek selera natka pietruszki , gałązka lubczyku , selera, , pieprz , domowa vegeta, chili do smaku 1 szklanka soczewicy czerwonej śmietanka 12 % 3 łyżki około 5 , 6 ziemniaków Wykonanie : Soczewicę wsypać do miski i zalać na noc wodą. Do garnka wlać około
Sama słodycz i szczypta chiliziół , w wyrobach nie znajdziecie żadnych barwników, wypełniaczy i dodatków chemicznych . Wszystkich zainteresowanych zapraszam do sklepu internetowego http://www.tradycyjnejadlo.pl/ . W obecnej chwili testuję 6 produktów . 1. Kiełbasa królewska wędzona suszona - skład : 97 % mięsa wieprzowego oraz naturalne przyprawy . 2. Pasztet Staropolski - skład : 95 % mięsa wieprzowego , słonina ze świni złotnickiej 3 % pozostałe 2 % to zioła, przyprawy naturalne i sól(...)Kiełbasa w słoiku ze świniobicia - mięso wieprzowe 97 % zioła i przyprawy naturalne . 4. Kiełbasa Bamberska wędzona podsuszana - 97 % mięsa wieprzowego , zioła i przyprawy naturalne . 5. Paluszki Piastowskie - 97 % mięsa wieprzowego , naturalne przyprawy i zioła . 6. Kiełbasa wolno dojrzewająca podwędzana - 97 % mięsa wieprzowego naturalne przyprawy i zioła
Sama słodycz i szczypta chili