Niedługo pokażemy wam jak można wykorzystać inne ich mieszanki, a tymczasem zapraszamy na pieczoną szynkę. 1,5 kg szynki 2 l wody 280 g solanki do szynek od Dobrej Kiełbasy Sprawa jest prosta: solankę rozpuszczamy w wodzie i wkładamy do środka szynkę. Trzeba to oczywiście w jakimś dużym naczyniu zrobić. My użyliśmy beczułki do ogórków małosolnych. I trzymamy szynkę(...)Pieczemy 90 minut w 190 stopniach. 20 minut przed końcem pieczenia odwracamy szynkę do góry nogami i włączamy w piekarniku funkcję grilla - żeby się szynka ładnie przyrumieniła.. Smacznego! Siatkę wędliniarską również można nabyć w sklepie Dobrej Kiełbasy: KLIK A przy okazji odezwa do Dobrej Kiełbasy: Kiełbasoooooo, a może wprowadzilibyście do swojej oferty taką specjalną tubę do nakładania siatki wędliniarskiej
Marder&Marder ManufactureSezon grillowy w pełni, ale wszyscy grillują kiełbasy i mieso a ja postanowiłam na ruszt rzucić banany. Czyli tropikalnie w polskim wydaniu ;-) Banany oczywiście najlepiej smakują
Radość kipiąca uśmiechem.wakacjach, ciepłej pogodzie, świeżych owocach i grilu. Niestety w tym roku nie mieliśmy dobrej pogody do częstego robienia grila Uwielbiam ten czas spędzany z rodziną i przyjaciółmi, z zapachem węgla drzewnego (gazowe grile nie dla mnie…), obowiązkowej kiełbasy, szaszłyków, karkówki i innych kulinarnych wariacji… i oczywiście zimnego piwa Ale niestety lato się skończyło i jakoś trzeba sobie
UgotujmyTo.plkolendrą, kurkumą. Kofta w otoczeniu warzyw i dwóch zrobionych przez nas sosów, zawinięta w tortillę własnej roboty to cudowne połączenie. Coś innego, coś nowego na grillu. Polecamy spróbować. Zwłaszcza jeśli chwilowo przejadły się nam kiełbasy, kaszanki, karkówki i grillowane warzywa. Dodatek świeżych ziół nadaje daniu „lekkości”. Kofty są sycące, ale człowiek nie czuje się tak bardzo ociężały
OstryKęsPora rozgrzać grilla.... tym bardziej ze zbliża się kolejny długi weekend, więc pewnie kto może, kto ma kawałek miejsca by rozpalić grilla zechce to zrobić, a powietrze wręcz będzie drażniło nasze nozdrza zapachami pieczonego karczku, kiełbasy czy kaszanki. Dlatego postanowiłam i ja urozmaicić zwykła karkówkę dodając do niej do marynaty whisky Jacka Danielsa. Wyszło mega aromatyczne mięso. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikobiad lub kolację. Możemy nadziać wszystko co lubimy i co akurat mamy pod ręką. Ja zrobiłam je w klasycznej wersji z papryką, kiełbasą i pieczarkami i upiekłam w piekarniku. W sezonie letnim można je upiec na grillu, będą także pyszne. Składniki: duży filet z kurczaka 2 kiełbaski czerwona papryka żółta papryka 150 g pieczarek 2 łyżki oleju sól pieprz
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaJako wielka fanka domowych hamburgerów nie byłabym sobą, gdybym nie próbowała zrobić ich na grillu. Spróbowałam i wyszły (powiem nieskromnie) przepyszne! Chrupiąca bułka z pysznym mięsem, jest świetną alternatywą dla kiełbasy i szaszłyków na weekendowe grillowanie. Wypróbujcie, a nie pożałujecie :) Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten Czas przygotowania: 10 minut + czas na grillowanie Ilość porcji: 6 Składniki: 500g mięsa(...)pomidora i ogórek w plasterki. Bułki rozcinamy na pół. Kiedy już mięso będzie prawie gotowe grillujemy bułki z każdej strony. Uważamy by się nie przypaliły. Zdejmujemy wszystko z grilla. Układamy mięso, ser, ogórek i pomidor oraz polewamy sosami, w dowolnej ulubionej kolejności. Zajadamy póki ciepłe. Smacznego
Kolizje SmakówInny sposób na tak lubiany przez Polaków szaszłyk. ;-) Pojawia się tradycyjnie praktycznie na każdym grillu, przedstawiam go w zupełnie nowej, odświeżonej wersji. Zamiast tradycyjnego plastra mięsa - mięso mielone. Dodatkowo kiełbasa i cukinia. A efekt? Jest rewelacyjny. Dużo smaku na jednym patyku. :-) 500 g mięsa mielonego 1 cukinia 2 duże cebule 1 kiełbasa parę oliwek czarnych oraz zielonych sól pieprz
Szefowa kuchnisprzyjają i można godzinami przesiadywać na świeżym powietrzu a żeby umilić ten czas i nie siedzieć przy samej kiełbasie zrobiłam dziś przepyszną sałatkę, którą nazwałam grillową. Hmmm w sumie mogłaby się nazywać imprezowa czy jakoś inaczej ale kiedy siedzimy przy grillu i zajadamy te wszystkie kiełbaski, rybki, karczki i inne smakołyki świata, czas mija, grill się wypala
pieprzny smaczekbyła typowa pizza, a pizza z francuskimi dodatkami w postaci s era reclette i kiełbasy diots. Raclette jest potoczną nazwą potrawy, w której właśnie główną rolę gra on, SER (raclette). Zazwyczaj jego wielki kawałek podgrzewa się na specjalnym, rozgrzanym urządzeniu "grillu", a gdy ser się rozpuści, ściera się go drewnianą łopatką i dodaje do czekających na talerzu dodatków takich
Kitchens Alphabetskrzydełka z grilla jest milion pincet i oczywiście wszystkie są najlepsze na świecie. Z przepisami na pikantne skrzydełka z grilla jest tak, że wszystkie brzmią tak samo, niestety. Osobiście nie jestem fanką rzeczy grillowanych, toleruję tylko burgeraska i poczciwą kiełbasę z dużą ilością musztardy ostrej i podłego ketchupu. Tak mam i żadne krucjaty nawracające mnie na grillowaną karkówę tutaj(...)nogi wbite pod pachy, ale jestem szczęśliwa. Mój wewnętrzny feeders, który każe mi karmić wszystkich i to tak, żeby im się z przejedzenia kokardy prostowały, jak słyszy słowo „grill”, to wpada w ekstazę i przywdziewa odświętny fartuch. Kocham! Uwielbiam marynaty, pachnące przyprawy, nowe smaki, które czasem powstają przez zupełny przypadek. Tak było ze skrzydełkami z grilla w moim wykonaniu
ladykitchenskrzydełka z grilla jest milion pincet i oczywiście wszystkie są najlepsze na świecie. Z przepisami na pikantne skrzydełka z grilla jest tak, że wszystkie brzmią tak samo, niestety. Osobiście nie jestem fanką rzeczy grillowanych, toleruję tylko burgeraska i poczciwą kiełbasę z dużą ilością musztardy ostrej i podłego ketchupu. Tak mam i żadne krucjaty nawracające mnie na grillowaną karkówę tutaj(...)nogi wbite pod pachy, ale jestem szczęśliwa. Mój wewnętrzny feeders, który każe mi karmić wszystkich i to tak, żeby im się z przejedzenia kokardy prostowały, jak słyszy słowo „grill”, to wpada w ekstazę i przywdziewa odświętny fartuch. Kocham! Uwielbiam marynaty, pachnące przyprawy, nowe smaki, które czasem powstają przez zupełny przypadek. Tak było ze skrzydełkami z grilla w moim wykonaniu
ladykitchenWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Szaszłyki to obowiązkowe danie na grilla. Ja przygotowałam je z drobiowej kiełbaski, cukinii, cebuli i papryki. Smakują pysznie
Marta Gotujegrę. Bo ile można jeść kiełbasę, kaszankę i karkówkę. Jeśli szukasz inspiracji bardzo dobrze trafiłeś. W mojej głowie każdego dnia rodzą się nowe pomysły na dania przygotowywane w plenerze- zawsze są smaczne, łatwe i z "codziennych" składników. Tym razem padło na pieczarki. Kupiłam w sklepie takie piękne, ogromne kapelusze i musiałam je odpowiednio spożytkować. Grill wydał mi się najlepszym rozwiązaniem
Wielki apetyt