kiełbasa z grilla - 416 przepisów (strona:8/28)

Sałatka ziemniaczana z czosnkiem i szczypiorkiem 269

czosnkiem, majonezem i szczypiorkiem. Doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Sałatka idealnie komponuje się z mięsami - na zimno i na ciepło. To świetny dodatek do kiełbas i mięs z grilla - może zastąpić lub uzupełnić tradycyjne pieczywo.  tak sałatka prezentowała się podczas jednej z rodzinnych imprez Celowo nie podałam proporcji składników, gdyż każdy ma swoje upodobania odnośnie ilości

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kiełbasa pieczona z cebulą jabłkiem i żurawiną 225

Sezon grillowy się rozpoczął ale niestety pogoda w długi majowy weekend  nie okazała się zbyta łaskawa. Ale u nas kiełbasa chociaż nie z grilla tylko z  piekarnika na stole się pojawiła. Miałam okazję wypróbować kiełbaski włoskie z suszonymi pomidorami Hańderek . Mogę tylko powiedzieć że są pyszne, zresztą jak wszystkie ich produkty. Składniki: 5 szt kiełbaski włoskie z suszonymi

Ala piecze i gotuje
Grillowane pieczarki faszerowane szynką i serem 132

Inna propozycja grillowa pieczarek. Wakacje tuż tuż, a więc trzeba odpoczywać między innymi grillując. Ważne, aby grill nie był nudny. Kiełbasy można zastąpić grillowanymi owocami, warzywami oraz mięsami przyrządzanymi na wiele ciekawych sposobów. Składniki na grillowane pieczarki faszerowane szynką i serem (4 sztuki): 4 duże pieczarki 2 - 3 plasterki szynki (wieprzowej) 3 plasterki sera żółtego Gouda zielona pietruszka szczypiorek

Karola gotuje
Croque Madame czyli francuska kanapka 174

Podawałam już wcześniej przepis na kanapkę Chrupiący Pan czyli Croque Monsieur a dziś przyszła kolej na Chrupiącą Panią czyli Crogue Madame. Francuzi lubią sobie dogadzać przy

Moje Małe Czarowanie
WARZYWA GRILLOWANE Z OCTEM BALSAMICZNYM 173

Jeśli sądzicie, że na grilla nadają się tylko kiełbasa i... Artykuł WARZYWA GRILLOWANE Z OCTEM BALSAMICZNYM pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Grill elektryczny! 136

Piersi i schab myjemy. Mięso kroimy na plastry o grubości ok. 1cm. Przyprawiamy z obu stron i kładziemy na rozgrzany grill. Smażymy aż się zarumienią. Na moim grillu znalazła się również kiełbasa zwyczajna, ponacinałam ją w kwadraciki i wrzuciłam na ruszt. Oprócz kiełbasy był również boczek wędzony. Kupiłam go w plastrach więc za wiele nie musiałam przy nim robić. Smażyłam

Magia jedzenia.
Szparagi zawijane w boczek z grilla z kaszą gryczaną 203

Skoro sezon szparagowy rozpoczęty to i w naszej kuchni również zagościły te smakowite warzywa. Szczerze przyznam że wolę bardziej szparagi zielone niż białe, są delikatniejsze w

Moje Małe Czarowanie
lakierowane kiełbaski z grilla 160

składniki : 750 g kiełbasek grillowych 1 szkl dżemu brzoskwiniowego 2 łyżki musztardy ostrej 1 łyżka sosu worcester olej wykonanie: Dżem łączymy z musztardą oraz sosem, miksujemy

Domowy Smak Jedzenia
Chrzan z jajkiem. Domowy prosty, szybki przepis. 275

chrzan przygotować sobie na co dzień. Pasuje on doskonale jako dodatek do wszelkich wędlin, kiełbas, mięs pieczonych i gotowanych np. golonka :) U mnie sprawdza się nawet do kiełbas i mięs z grilla... a sezon grillowy już tuż, tuż :) Polecam. Składniki - słoiczek tartego chrzanu 170 g. - 2-3 jajka - 2-3 łyżeczki majonezu - sól, pieprz do smaku Wykonanie Jajka gotuję

Kuchnia z widokiem na ogród
Szaszłyki z kurczakiem i ananasem 206

Uwielbiamy dania z grilla: kurczaka, kiełbasę, warzywka, a nawet owoce. Dzisiaj   chciałyśmy Wam zaproponować wyśmienite szaszłyki z kurczakiem i ananasem. Danie bardzo delikatne, lekkie o fantastycznym ciekawym smaku. Wszystkie panie   zazwyczaj szaleją za nim :)  Składniki: Dwie piersi z kurczaka Kilka plasterków ananasa 1 łyżeczka kurkumy 2 łyżeczki tymianku Oliwa Kilka kropli soku z cytryny Kurczaka myjemy

Kolizje Smaków
Relish 209

być widoczna, nie mogą tworzyć jednolitej papki. Gorący relish przekładamy do słoików, dokładnie zakręcamy i odwracamy do góry dnem aż ostygną. Taki sos możemy podawać do mięs z grilla, smażonej kiełbasy, czy też jako dodatek do zwykłych kanapek, czy też zapiekanek.       The post Relish appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pikantne grillowane kiełbaski/mięso 158

Kiełbasa z grilla to w sumie niezbyt ambitne danie ;) Ale dziś wybraliśmy się na pierwszego grilla w tym roku i to właśnie na pieczone kiełbaski mieliśmy największą ochotę. Wcześniej zamarynowałam je na ostro przez co były jeszcze bardziej soczyste i wyraziste w smaku. Polecam taki sposób przyrządzania :) 4 kiełbaski śląskie łyżka koncentratu pomidorowego Pudliszki łyżeczka musztardy dijon 2 łyżki wytrawnego

Mienta blog
SZASZŁYKI NA GRILLA 201

Zapowiada się ciepły weekend, więc czas odpalać grilla. Dziś mam dla Was propozycję na szaszłyki z piersi z kurczaka, białej kiełbasy i warzyw :) Polecam :) Składniki: * pierś z kurczaka * biała kiełbasa * pieczarki * cebula * papryka czerwona * pomidor Wykonanie: Mięso pokroić w kostkę, przyprawić ulubionymi przyprawami. Białą kiełbasę pokroić(...)kawałki. Pieczarki, cebulę, pomidor i paprykę również pokroić na kawałki. Na patyczki do szaszłyków nabijać w dowolnej kolejności na przemian mięso, kiełbasę i warzywa. Ułożyć na rozgrzanym grillu, przewracać od czasu do czasu aby wszystko się upiekło z każdej strony

Zrób to smacznie
Faszerowana cukinia 174

używać do tego przynajmniej jednego zdecydowanego smaku i aromatycznych przypraw. Cukinię faszerowaną można upiec w piekarniku lub na grillu. Składniki : cukinia o miękkiej skórce 4-5 fasolek szparagowych suszone pomidory (w sumie 2 całe) dymka kilka gałązek pietruszki ok. 8 cm kiełbasy jałowcowej ok. 50 g gorgonzoli olej sól pieprz czosnek suszony gorąca woda   Cukinię przeciąć wzdłuż na dwie(...)suszone pomidory gorącą wodą. Rozdrobnić fasolę, suszone pomidory, kiełbasę jałowcową, natkę pietruszki i dymkę. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, polać oliwą. W wersji na grill pominąć. Na każdym kawałku cukinii ułożyć fasolę, suszone pomidory, kiełbasę. Posypać szczypiorkiem i natką pietruszki. Oprószyć pieprzem i ponownie posolić. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 30 minut w temp. 180 stopni C. W wersji

Weekendy w domu i ogrodzie
Grillowane szparagi w boczku 177

Zamiast klasycznej kiełbasy czy karkówki zachęcam do poszerzenia grillowego menu o sezonowe szparagi. Ich lekko gorzki smak świetnie współgra z ostrą musztardą i wyrazistym boczkiem. Składniki: Pęczek szparagów (zielonych lub białych) Boczek parzony plastry (tyle szt. ile szparagów) Musztarda dijon Sól, cukier Sposób przygotowania: Szparagi obieramy (białe) lub odrywamy końcówki (zielone). Gotujemy we wrzątki z dodatkiem łyżeczki soli i łyżeczki(...)cienko pokrojone na krajalnicy) smarujemy cienka warstwa musztardy Dijon. Zawijamy wokół szparagów. Opcjonalnie możemy spiąć wykałaczką. Szparagi układamy stroną z łączeniem boczku do dołu i grillujemy na rozgrzanym grillu ze wszystkich stron do zezłecenia

Pyry na Gaz