kiełbasa z grilla - 416 przepisów (strona:23/28)

Kiszka kartoflana pieczona 296

Przepis to efekt przeczytania kilkunastu stron internetowych na temat kiszek. Niestety, zanim zdążyłam zrobić zdjęcia prawie cała została zjedzona . Piekłam w piekarniku, ale myślę, że taka kiszka upieczona na grillu musi być jeszcze smaczniejsza. Dajcie znać jeżeli sprawdzicie.Składniki (4 spore porcje)1500 g surowych ziemniaków,500 g ziemniaków ugotowanych,30 dkg  wędzonego boczku - pokrojony w kostkę2 cebule - pokrojone(...)łyżka na 1 szklankę wody. Ocet zmiękczy osłonkę . Pozostawić jelito w wodzie do czasu rozpoczęcia nadziewania. Opłukać i osuszyć. (opracowane na podstawie książki "Domowy wyrób kiełbas" Susan Mahnke Peery i Charles G. Reavis

Stare Gary
Babka ziemniaczana 344

Lubicie babkę ziemniaczaną?Moja córka ostatnio zażyczyła takiej właśni ziemniaczanej babki...do babki można dodać boczek wędzony lub kiełbasę..a u mnie jest bez takowych dodatków...ale dodałam przyprawy takie jak  pomidory z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim  oraz  przyprawę myśliwską ..Przyprawy te nie są typowo przyprawami do ziemniaków...ale babka z ich dodatkiem smakowała wyśmienicie(...)czosnek. Zastosowanie w kuchni:  Przyprawa jest stosowana do wzmacniania smaku takich potraw jak: schab, karkówka, stek i dziczyzna. Używa się jej, też  do przyprawiania dań mięsnych na grilla. Pomidory z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim  to mieszanka przyprawowa, w skład, której wchodzą: suszone pomidory, czosnek niedźwiedzi, papryka czerwona, chili i czarnuszka.  Zastosowanie w kuchni: Mieszankę dodaje się

Moje domowe kucharzenie
Proste danie niesłychanie 116

czyli pieczona kiełbaska z serem:) Rzadko jadam, nawet z grilla wolę inne dania, ale dzisiaj akurat mi się zachciało. Składniki na jedną porcję: * kiełbaska jakaś dobra * 1/2 cebuli * odrobina oleju * 2 plastry żółtego sera, miałam wędzony, więc taki dałam Kiełbaskę nacięłam wzdłuż tak, aby można ją było położyć na płasko i ponacinałam górą. Smażyłam z dwóch stron do zrumienienia(...)zrobić i zjeść:) Pozdrawiam! ren-ya 2011/10/25 12:02:49 To niesamowite, jak się smaki zmieniają w czasie: w dzieciństwie nie lubiłam ani smażonej, ani pieczonej kiełbasy, na wszystkich ogniskach piekłam na kiju tylko chlebek, a teraz jest to jedno z moich ulubionych grillowanych smaków. Twoja smażona też wygląda bardzo apetycznie. Mniam! A co do przytoczonej sentencji, to coś

Zdrowa Kuchnia Sowy
GRILLOWANA RYBA Z MŁODĄ MARCHEWKĄ I SZPARAGAMI! 195

bycia w wielu zakładach przetwórstwa żywności, począwszy od masarni (do dziś nie jestem w stanie zjeść flaków!), gdzie mogłam zobaczyć, jak i uczestniczyć, w przetwarzaniu mięsa, w wszelakie wędliny, kiełbasy itd. Widziałam też jak ładnie za pomocą pędzelka nakłada się na mięso taką piękną, ciemno brązową "skórkę", która daje wrażenie, że wędlina była wędzona. Wiem, jak rozpoznać dobrą szynką(...)miski z lodowatą wodą. Zabieg ten to blanszowanie, dzięki temu marchewka będzie miękka ale chrupiąca. Skórę ryby możecie delikatnie przesmarować małą ilością oliwy z oliwek. Rybę umieszczamy na grillu.  Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy marchewki. Możecie dodać odrobinę soli i odrobinę miodu dla smaku. Rybę grillujemy na złoty kolor, pamiętacie, że mięso ryby jest bardzo delikatne, płyta

SMYKWKUCHNI
Baked Beans – pieczona fasolka 269

W Polsce króluje fasolka po bretońsku – w Stanach zjednoczonych i na Wyspach Brytyjskich – „baked beans”, czyli fasolka pieczona, wykorzystywana głownie jako dodatek do innych potraw. Moja

Karo in the Kitchen
Księga skarg, wniosków i zażaleń. I chutney, z czerwonych porzeczek. 133

społeczna na te towary, ale klient stwierdził, że tyle to on nie będzie czekał. " Mimo, że nie mam kartki zarejestrowanej w tym sklepie, proszę o sprzedanie mi 30 dkg kiełbasy krakowskiej, ponieważ bardzo mi zależy. Kierowniczka: Odmawiam, ze względu na zerowe stany wędlin.  Kupuję tu mleko, chleb i jajka. Dziś musiałam po jedno jajko stanąć w drugiej kolejce(...)wokół niego kilka mniejszych nakłuć nożem - w te miejsca włożyć plasterki czosnku. Ser posmarować oliwą, na wierzchu położyć świeży tymianek.Zawinąć szczelnie w folię aluminiową i opiekać na grillu przez ok. 5 minut z każdej strony. Zdjąć z patelni, przełożyć z folii na talerz - rozchylić naciętą na środku skórkę i nałożyć w to miejsce chutnej. Podawać ze świeżą bagietką. * wszystkie

KUCHARNIA
Krótka seria - Wrocław - Łubu Dubu 159

chodzi o to aby utrzymać w lokalu konwencję PRLu, wpaść na coś do picia (czytaj wódkę, piwo, wino raczej) i zjeść coś (czytaj pasztet z sosem tatarskim, śledzie, białą kiełbasę). Trochę taki fast food zakrapiany procentami. Łubu Dubu we Wrocławiu, w porównaniu do tych powyższych, poszło o krok dalej. Menu w lokalu jest bardziej rozbudowane i jest w czym wybierać(...)imprezowe jak i prosty obiad przy partii warcabów. Takie lokale będą miały przyszłość jak Polacy słabość do polskich tradycyjnych dań.  Z krótkiej serii ciąg dalszy padnie na Masala Grill&Bar, restaurację indyjską. Krótką serię wrocławską zakończy Restauracja Spiż, do której wpadniemy na piwo

Right Behind The Kitchen