kiełbasa z grilla - 416 przepisów (strona:18/28)

Pieczonki 395

stówy w garnek - pieczonki to doskonała alternatywa dla grilla, a przede wszystkim do spotkań w gronie najbliższych :) Robimy tak od lat. Jak na przykład poniżej. Ach jacy byliśmy piękni i młodzi ;-) SKŁADNIKI: Proporcje na garnek żeliwny o pojemności 7 litrów. 3 kg ziemniaków 200 g boczku 3 laski kiełbasy (podwawelska lub toruńska) 1 kg cebuli 1 duża

W kuchni Katie
Szaszłyki z mieszanego mięsa na ostro 114

jakości mięso - całość opieczona na grillu lub w piekarniku stanowi smaczny i soczysty posiłek. W towarzystwie ulubionych sosów i warzyw lub sałatki to świetna propozycja na weekendowy obiad lub spotkanie z przyjaciółmi. Składniki (4 porcje) -1 pojedynczy filet z kurczaka -200 g chudej wołowiny -200 g mięsa wieprzowego (z szynki lub łopatki) -120 g kiełbasy paprykowej (ew. zwykłej) -1 cebula(...)kiełkabasa - zamarynować razem z mięsem.  Na patyczki do szaszłyków nadziewać kolejno cebulę, różne rodzaje mięsa i paprykę aż do wykończenia składników. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni lub rozpalić grill.  Piec/grillować około 20 minut.  Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 342,6 kcal Tłuszcz: 23g Białko: 29,1g Węglowodany: 4,4g Smacznego

Zielona Kuchnia
Szaszłyki z białej kiełbasy w cieście francuskim 147

ciasta posmarować olejem smakowym wymieszanym z majerankiem.  Na ciasto kładę kiełbasę, owijam ją ciastem, kroję na odpowiednie porcje i nabijam na patyk do szaszłyków.  Gotowe szaszłyki smaruję jeszcze marynatą, odkładam na chwilkę w zimne miejsce.  Piekłam w piekarniku ( 30 min. 190 st.C) ale można na grillu, lub patelni grillowej.  Smacznego

Takie tam pichcenie
Jajecznica podana z Quesadilla 185

pieprz,przyprawa do pizzy, masło Podsmażamy na maśle pokrojoną w kosteczkę kiełbasę. Następnie dodajemy rozbite jajka, i powolutku mieszamy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na Tortilli rozsmarowujemy ketchup, nakładamy pokrojone pieczarki i tarty ser, posypujemy przyprawami. Zginamy na pół. Wstawiamy do mikrofalówki na program grill na 1,5 minuty. Smacznego

MarciochaKucharzy
Światowy Dzień Żywności 16 października. Czy marnujesz żywność? Przechowywanie ma znaczenie. 150

pora wraz z pociętym w paseczki schabem, pieczarkami i kiełbasą. Składniki odsmażamy razem. Zdejmujemy całość do miski. Na tej samej patelni dodajemy odrobinę oleju i wlewamy rozmącone jaja z łyżką śmietany lub jogurtu. Na wierzch rozsypujemy usmażone dodatki oraz kilka plasterków pomidora. Smażymy na średnim ogniu. Następnie wkładamy pod grill w piekarniku na kilka minut. Posypujemy  ulubionymi ziołami szczypiorkiem

AZgotuj!
Mięciutka karkówka w occie winnym z kardamonem podana w chlebie na staropolskim bigosie 184

Internecie udowodni Wam, że karkówka nie tylko z grilla smakuje dobrze. Ta, smażona długo i delikatnie jest miękka, wręcz rozpływa się w ustach. Również dzięki temu, że była marynowana w occie winnym. Podałam ją w wiekszych kawałkach w chlebie na bigosie z kapusty kiszonej z mięsem wołowym i kiełbasą. Przepis na staropolski bigos według mojej wersji znajdziecie

Zasmakuj Kuchni
Teksański? Czemu nie! A może frytki do tego? 187

zrobiliśmy. A te jak wiadomo od punktu siedzenia zależne. Jak ktoś pod biegunem spędza końcówkę lata, to grilla co najwyżej elektrycznego rozgrzać sobie może. Ważne, że wrzucić co na niego było, bo Mucha to dobra tylko w "M jak Miłość" jest ;)  Kiełbasy norweskiej nie polecam, bo bliżej jej do mortadeli niż do krakowskiej. Ale burgery to już inna bajka(...)Wszystko wymieszałam ręcznie i uformowałam średnio grube kotlety, którym niestety daleko było do ideału. Mniejsza o kształt, bo w żołądku i tak się wszystko wyrówna ;) Koślawe burgery wrzuciłam na grill i trzymałam ok. 5min. na każdą stronę. Serwowałam z krążkami pomidora i ogórka na liściu sałaty lodowej. W towarzystwie frytek. *** Jeszcze ciepłe, prosto z grilla wrzucam do akcji. Mam nadzieję

bastalena
Święto pilzneńskiej golonki - Golonka podkarpacka z Pilzna 290

się kiełbaskami, karkówką , szaszłykami oraz kaszanką z grilla.  Pstrągi grillował osobiście szef kuchni z Doliny Pstrąga Janusz Flis. Nie zabrakło również piwa, które jak wiadomo do golonki pasuje idealnie. Jako, że organizatorem Święta Golonki jest firma Taurus nie mogło zabraknąć ich wielokrotnie nagradzanych produktów: szynki swojskiej pilzneńskiej, polędwicy swojskiej pilzneńskiej, kiełbasy swojskiej pilzneńskiej, kabanosów, oraz pieczonej w całości świnki

królestwo garów
Zapiekanka bawarska 291

nakładanie składników, aby starczyło nam na 2 warstwy kiełbasy, 3 warstwy ziemniaków, 3 warstwy sera, 3 warstwy beszamelu i 3 warstwy mieszanki przypraw.  5. Piekarnik rozgrzewamy do 180 ° C na funkcji góra-dół. Zapiekankę pieczemy 40 -45 minut, aż zarumieni się z wierzchu. Ja na ostatnie 3 minuty włączyłam funkcję grilla. Wyciągamy i odstawiamy na bok na 10 minut

My Culinary Art
Tortille z papryką, kukurydzą i fetą 246

kawałki i pokrojoną papryką podsmażamy na patelni (kiełbasa puści tłuszcz więc nie dodajemy innego). Następnie dodajemy pokrojone avocado i kukurydzę. Całość doprawiamy przyprawami które wcześniej ucieramy w moździerzu. Chwilę mieszamy aż smaki się połączą po czym nakładamy farsz na tortille. Każdą posypujemy serem pokrojonym w kostkę. Składamy je i opiekamy w grillu elektrycznym około 5 minut. Gotowe danie podajemy

Mienta blog
Fotoreportaż: warsztaty Grill w Piri Piri 149

spotkań i kiedy po kilkumiesięcznej przerwie znów doszła nas informacja, że odbędą się kolejne warsztaty kulinarne to nie mogliśmy inaczej zaplanować popołudnia i wieczoru Tym razem tematem spotkania był grill Warsztaty jak zwykle poprowadził Maciej Wawryniuk – doradca kulinarny firmy Kamis oraz znani i lubiani kucharze Piri Piri Pomimo, że kucharzy było wielu to do grona gotujących postanowił dołączyć mój małżonek(...)winny, sól, pieprz, woda i miód) – muszę przyznać że sałatka wyszła całkiem niezła – natomiast z drugiej strony szła produkcja różnorodnych szaszłyków. Na początek były szaszłyki z białej kiełbasy z czerwoną cebulą i kulkami mozzarelli zawiniętych w boczek. Mozzarella w boczku była wyśmienita Kolejne szaszłyki to małe cebulki i wędzone śliwki zawinięte w boczek zanurzony w glazurze z wody

Kuchenne Wariacje
Biała kiełbasa z grilla 191

końcówkę do nadziewania kiełbas i nadziać. Kiełbaski skręcić ok 30 cm , następnie zwinąć je w ślimaczek i ułożyć w naczyniu.  Zamarynować sokiem z limonki, pieprzem, i oliwą, posypać ziołami.. bazylia, majeranek oregano.  Odstawić na dobę do lodówki.  Wyjąć kiełbaski, każdy ślimaczek na desce nadziać na dwa szpikulce . Piec na grillu z obu stron

Gotowanie jest łatwe
Kolorowe szaszłyczki 185

minut, zanim nam się grill dobrze rozpali mięsko juz bedzie dobre. Paprykę pokroić na małe kawałki, cukinię w plastry,cebulę w plastry lub ćwiartki,pieczarki przekroić na pół. Składniki nadziewać na patyki według własnych upodobań.I grillujemy szaszłyczki ze wszystkich stron aż mięso nabierze złocistego koloru. Zamiast kurczaka można dać  plasterki kiełbasy lub przyrządzić szaszłyczki z samych warzyw

Monia miesza i gotuje
Kociołkowanie 202

działce w Polsce. I chcę tylko przypomnieć, że było wspaniale, cały dzień na powietrzu, spacery po lesie, zbieranie grzybów, piwko przy ognisku i oczywiście grillowanie. Najciekawszymi potrawami z grila, poza kiełbaską, były suszone śliwki zawinięte w boczek - pychotka, oscypki zawinięte w boczek - wspaniałe, choć nieco słone, a chyba z tego wszystkiego najsmaczniejszy był ser camember z żurawiną - rewelacja(...)własnych upodobań. Nie podaję również ilości poszczególnych składników, gdyż te ponownie zależą od tego co kto lubi i w jakich proporcjach jeść oraz od wielkości kociołka. boczek ziemniaki cebula kiełbasa marchew buraki sól, pieprz kilka wierzchnich liści kapusty Wszystkie składniki należy pokroić w niezbyt cienkie plasterki (około 0,5cm) boczek nieco cieniej. Na dnie kociołka najlepiej położyć skórę od boczku

Codzienne Gotowanie
Szaszłyki drobiowe na grilla. 290

mamy przygotowane to odpalamy grilla. Gdy węgiel się już wypali, a  żar jest bardzo gorący wówczas układamy nasze szaszłyki  na jednym z górnych poziomów, żeby się ładnie upiekły, a nie spaliły. Cały czas pilnujemy i obracamy. Po 4-5 minutach wszystko jest gotowe. Serwujemy gorące, pachnące i super smaczne szaszłyki. Potem wstawiamy tradycyjne kiełbasy i ucztujemy dalej. Smacznego

chleba naszego