Zapiekanka domowa z makaronem 1 cebula 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 słoik przekąski gotowej pasty warzywnej (dowolny smak) 1 makaron kokardki (ok. 200 gram) 2 pomidory pieprz, sól 1 kiełbasa (dowolna) natka pietruszki Na patelni podsmażyć poszatkowaną cebulę. Gdy już będzie lekko podsmażona, dodać pokrojony w kostkę filet z kurczaka. Podsmażać. Kiełbasę pokroić w kostkę i wsypać na patelnię
Gotuję Testujęszybsza, prosta wersja. Ale zapewniam, że smakuje równie dobrze. Oczywiście o ile lubicie dania z kapustą kiszoną, boczkiem i dużą ilością kiełbasy. My bardzo Porcja starczy spokojnie na obiad dla całej rodziny. Bigos można też przełożyć do słoików i zawekować lub zamrozić w pojemnikach. Szukając innych pomysłów na wykorzystanie kapusty kiszonej, polecam Wam przygotować pyszne paszteciki z kapustą
Słodkie okruszkiporcji): 2- 2,5 litra wody kostka rosołowa (domowa lub kupiona) 150-200g wędzonego boczku kilka grubych plastrów wędzonej kiełbasy 4 marchewki kawałek selera cebula 3 ząbki czosnku korzeń pietruszki czubata łyżeczka chrzanu ze słoiczka słoik zakwasu (u mnie ok. 300ml) łyżka śmietany majeranek sól, pieprz ziele angielskie liść laurowy mąka- jeśli chcecie by wasz żurek był gęsty
Czerwona PorzeczkaMielonka wieprzowa – classic W przyszłym tygodniu , mam świniobicie , więc czas posprzątać zamrażarkę . Oczywiście w łapki wpadło mi zawieruszone mięsko wieprzowe , a nic tak dobrze nie
Ogrodnik w podróżyświeżą bagietką...Składniki:3-4 surowe białe kiełbaskikawałek boczku2 marchewki1 pietruszkakawałek selera2 ząbki czosnkuliść laurowyziele angielskiemajeraneksólśmietana 18%zakwas (ja używam gotowego ze słoika z Rolnika - jest treściwy i mało kwaśny)ziemniakikilka suszonych grzybkówugotowane jajkaWykonanie:Grzyby namoczyć. Kiełbasę zalać wodą,zagotować, zmniejszyć ogień i parzyć ok 15 minut. Wyjąć, do wody po kiełbasie dodać warzywka, przyprawy oraz pokrojone grzybki.Gotowa
Walijskie PichceniePolecam wszystkim, którzy mają mało czasu na przygotowanie obiadu. Takie danie można też z powodzeniem zamknąć w słoiki :) Składniki: * około 700 g pieczarek * 1 większa cebula * papryka czerwona * papryka zielona * papryka żółta * 3 większe marchewki * około 1 kg ziemniaków * 4 śląskie kiełbasy * majeranek tarty * sól, pieprz * kilka kulek ziela angielskiego * 3-4 liście laurowe * 2 łyżki przecieru pomidorowego(...)łyżeczki) i nadal gotować na małym ogniu do momentu aż ziemniaki zmiękną. Na koniec dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę śląską, gotować na małym ogniu jeszcze około 10 minut, w razie potrzeby jeszcze doprawić i gotowe :) Jeszcze ciepłe można przełożyć w słoiki i przechowywać w chłodnym miejscu
Zrób to smaczniepół plastry, zależy od twoich preferencji Do gotującego się wywaru dodaj podsmażoną zawartość patelni, pokrojoną kiełbasę oraz ziemniaki pokrojone w kostkę. Po około 15 minutach kiedy ziemniaki zmiękną dodaj cały słoik koncentratu zakwasu Manufaktura Wielkopolska , chrzan i śmietankę. Podgrzej żurek aż zacznie mrugać, ale już nie gotuj. Podawaj(...)rodzinnym i o dziwo mocno skoncentrowanym na gotowaniu Od wielu lat uruchamiamy wędzarnie, która stoi w rogu działki, wędzimy wędliny, ryby, robimy własne kiełbasy. Oczywiście wszystkiego nauczył nas Tata, którego z kolei wszystkiego nauczył pradziadek Mundek, masarz z warszawskiego Mokotowa. Teraz tradycja ta spoczywa na naszych barkach
kuron.com.plselera 1 por 1 łyżeczka posiekanej dymki 1 łyżeczka świeżego majeranku 1 łyżeczka suszonego majeranku 1 łyżeczka chrzanu ze słoika 3 listki laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 3 ząbki czosnku kilka suszonych grzybków sól pieprz Jeśli kiełbasa jest surowa, to należy ją najpierw sparzyć w gotującej wodzie przez 30 minut, na małym ogniu. Woda powinna tylko pykać Marchewki, pietruszkę
Szczęśliwa kuchniaselera 1 por 1 łyżeczka posiekanej dymki 1 łyżeczka świeżego majeranku 1 łyżeczka suszonego majeranku 1 łyżeczka chrzanu ze słoika 3 listki laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 3 ząbki czosnku kilka suszonych grzybków sól pieprz Jeśli kiełbasa jest surowa, to należy ją najpierw sparzyć w gotującej wodzie przez 30 minut, na małym ogniu. Woda powinna tylko pykać Marchewki, pietruszkę
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comNaszła nas ochota na szczawiówkę, więc trzeba było zrobić. Czasami robimy szczaw do słoików, więc możemy upajać się smakiem tych liści <3 Składniki 300 g kiełbasy białej surowej 1 łyżka masła 100 g szczawiu ze słoiczka 2 jajka ugotowane na twardo 1 marchew 3 łyżki słodkiej śmietany sól, pieprz Przygotowanie Normal
R'n'G Kitchenspożywać na zarówno na zimno jak i na ciepło. Na zimno - jako wyśmienity dodatek do kanapek, a po podgrzaniu, ewentualnie dodaniu np. kiełbasy - jako danie obiadowe. Mnie z takiej ilości składników wyszło 6 litrowych słoików oraz 10 mniejszych ( o różnych pojemnościach). Składniki: 6 cukinii 1 kg cebuli 8 czerwonych papryk 5 kg pomidorów Lima olej liść laurowy ziele
Taste Therapykiełbasy 2 cebule 5 ząbków czosnku Wykonanie: Słoninę wytopić na walnym ogniu. Na końcu wytapiania dodać cebulkę pokrojoną w drobną kostkę oraz kiełbasę pokrojoną również w kostkę. Ostudzony ale jeszcze płynny tłuszcz przelać do słoików lub innych naczyń
PychotkaaaSezon przygotowywania przetworów w pełni więc dziś prezentuje najlepszy przepis mojej mamy na leczo. Gęste i pełne przepysznych warzyw. Zimą wystarczy dorzucić pokrojonej kiełbasy, podgrzać i gotowe. Niebo w gębie :) SKŁADNIKI (na ok. 5 litrowych słoików) 2 kg papryki zielonej lub czerwonej 2 kg pomidorów 1 kg cukinii (można pominąć) 1 kg cebuli 3 łyżki cukru 1/4 szklanki oleju słonecznikowego
Złote przepisyrazem, gotując gumbo, zrezygnuję z zagęstnika - wolę mocniej odparować sos. Składniki (na 3-4 porcje): podwójna pierś kurczaka pół pętka kiełbasy jałowcowej cebula łyżka mąki 3 łodygi selera naciowego pół czerwonej papryki pół puszki pomidorów bez skórki lub pół słoika przecieru pomidorowego płaska łyżeczka nasion fenkułu (kopru włoskiego) płaska łyżeczka ostrej papryki pół łyżeczki suszonego oregano szczypta tymianku czarny pieprz
Weekendy w domu i ogrodzieKiełbaski w cieście to bardzo prosta przystawka, która jest bardzo prosta w przygotowaniu. Ponadto w ten sposób można skusić dziecko do spróbowania mięsa poprzez zabawę w
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!