przygotowania oczywiście zależy od tego co znajdziecie w swoich zapasach, u mnie były to: seler naciowy resztka cukinii natka pietruszki łyżeczka oleju kokosowego jajko kilka kotlecików z soczewicy i kaszy gryczanej (przepis znajdziecie TUTAJ ); oczywiście możecie wykorzystać inny składnik Wykonanie: Na patelni rozpuszczamy łyżeczkę oleju, wrzucamy pokrojoną cukinię i łodygę selera naciowego. Podsmażamy chwilę, następnie dodajemy pokruszone kotlety
Taste Of My Daykasza owsiana na mleku owsianym z czerwonym bananem (1/3 w środku) i masłem orzechowym~ Jakiś czas w pewnym sklepie na "A" zobaczyłam czerwone banany. Jako, że lubie próbować takich nowych i dziwnych rzeczy naciągnęłam mamę, żebyśmy spróbowały i kupiłyśmy dwa. No cóż - będę szczera - myślałam, że ten banan będzie smakować zupełnie inaczej itp. itd. Różnica w smaku była jednak minimalna
breakfast of dreamsJogurtowa kasza manna, z morelami i borówkami NO tak norma, Natalia ma czas
More food, love and dreamsBudyniowa kasza orkiszowa; z brzoskwinią ufo i borówkami Najlepsze borówki w tym roku
More food, love and dreamsKakaowa kasza bulgur z rozgniecionymi malinami i ricottą ...bo czasami zdarza się zaspać, bo budzik jest po to by go wyłączyć i zamknąć oczy na "minutkę".. ale zdarza się :P Weekend, udany, rodzinnie było, dużo rozmów, dużo śmiechu, teraz czas do pracy.. ale jeszcze tylko tydzień :D Miłego dnia
More food, love and dreamsMalinowy pudding z kaszy manny nadziany bananową ricottą Na szybko, robiony gdzieś pomiędzy ciastem na naleśniki, a gnieceniem twarogu, tańcząc jednocześnie chociaż dawno już spać powinnam, a potem jeszcze lepiej przegadać kolejną godzinę niż spać, bo tak fajnie się przecież rozmawia
More food, love and dreamsMarchewkowa kasza kukurydziana (z puree) z malinami i syropem klonowym Tak bardzo zapomniana, nawet nie wiem czemu. bo gdzieś mi słońce zaginęło
More food, love and dreamsOstatnio mało mnie na blogu, bo trochę jeżdżę po świecie i w całym mym zaaferowaniu brakuje mi czasu. Bohaterem dzisiejszego dania będzie święcąca triumfy kasza jaglana. Przyznam, że nie jadam jej codziennie (a tęgie umysły twierdzą, że powinno się jak najczęściej). Zwykle jadam ją na słodko, za to nigdy nie próbowałam w formie sałatki. Okazja nadarzyła się, kiedy trafiłam
Zofianaoliwą i wstawić do piekarnika. Po kwadransie dodać pomidorki i piec jeszcze 10-15 minut. Komosę przepłukać i gotować w szklance osolonej wody przez około 20-30 minut, aż kasza będzie miękka i wchłonie cały płyn. Upieczone warzywa wymieszać z komosą i posiekaną natką, doprawić do smaku. Wyłożyć na talerz i podawać. Ten przepis bierze udział w akcji
wyzwania kuchenneKokosowa nocna kasza kuskus*, z malinami *z mleczkiem kokosowym Szybko, prosto i w sam raz na wczesny poranek ^^ Weekend bardzo udany, jak to moja rodzina (która i tak bardzo spokojna o dziwo była, może dlatego, że dużo osób nie było) najdłużej została, ej... czemu jest już widno i sprzątają stoły, ja tu już na poprawiny czekam. Z drugiej
More food, love and dreamspłaskiego, prostokątnego naczynia). Tak przygotowanę kaszkę odstawiamy na noc do lodówki. Rano wyjmujemy z naczynia i kroimy w ok. 1cm plastry (jeśli użyliście prostokątnego naczynia - wyjemy pudding z kaszy i za pomocą szklanki wycinamy koła). Układamy je na blaszce wyłozonej papierem i lekko przesmarowanej olejem, z wierzchu również lekko smarujemy nasze krążki olejem. Pieczemy ok. 20-30 minut
breakfast of dreamspora na te z, swoją drogą robię się chyba bardziej fanką tych bardziej zbitych, o dziwo, ale takie też czasem lubię zjeść ^^ A wczoraj w drodze było to.. Kasza jaglana z brzoskwinią ufo, daktylami i płatkami migdałowymi A po południu oczekujcie na "Kilka pomysł
More food, love and dreamswielką przyjemnością chciałam Wam przedstawić nową, świetną książkę kulinarną „Kipi Kasza” autorstwa moich kolegów, blogerów kulinarnych – Pawła Łukasika i Grzegorza Targosza – prowadzących blog Gotowanie z pasją . I piszę tutaj o niej nie dlatego, że dostałam ją od nich jako niespodziankę z osobistą dedykacją, ale dlatego że jest to fenomen na skalę krajową. Dlaczego? ..... Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikprzygotowania potrzebne są: 4 duże, kolorowe papryki 1 duża biała cebula 1 duża fioletowa cebula 3-4 ząbki czosnku 4 łyżki rodzynek 7 średnich pieczarek 200 g kaszy kuskus 0,5 l bulionu warzywnego pęczek natki pietruszki 5 łyżek oliwy z oliwek 1 duża łyżka curry żółtego sól pieprz 1 puszka (400 g) krojonych pomidorów 1 op sera
Jemy Pijemyręcznikiem papierowym. Wyciąć nóżki i pokroić je w drobną kostkę, kapelusze odłożyć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, a natkę pietruszki posiekać. Kuskus zalać wrzątkiem, 1 cm nad powierzchnię kaszy. Przykryć i odstawić do napęcznienia. Na patelni rozgrzać po łyżce masła i oleju. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć cebulę. Do cebuli dodać pokrojone pieczarki - smażyć aż zaczną się lekko rumienić. Kuskus
kolorowotorcikowo