tego dodać : vegetę, koncentrat pomidorowy (2-3 łyżki ), 1 łyżkę musztardy i ząbek czosnku. Połączyć sos z mięsem i grzybami. Doprawić do smaku. Podawać z ryżem, ziemniakami, kluskami, kaszą lub kuskusem wg własnego uznania. Smacznego
Pysznosci Babci Basitego rodzaju desery a ja lubię usiąść wieczorem z miseczką pysznego budyniu i spałaszować go sobie. Budyń nie musi być zwyczajny i pospolity. Robię czasami budyń z amarantusa , z kaszy jaglanej a dzisiejszy powstał z jęczmiennych płatków i zapewniam, że jest bardzo smaczny. Szczególnie z dodatkiem słodkich, karmelizowanych węgierek. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzagodziny nagrzanego do 160 st.C. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdejmujemy przykrycie naczynia żaroodpornego i pozwalamy im się delikatnie przypiec. Tak przygotowane żeberka możemy podać z ziemniakami, kaszą pęczak i surówką z sałaty i rzodkiewek. Post Szybkie pieczone żeberka pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Nawet nie wiem skąd jej opakowanie znalazło się w mojej kuchni. Szukając inspiracji, jak ją wykorzystać, trafiłam na kanał na Yt: Sousoukitchen , a na nim przepis na placek z kaszy. Czytaj więcej
Kasia SarnaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ciasto grysikowe z malinami to pyszny przekładaniec bez pieczenia. Ciasto składa się z masy z kaszy manny przełożonej herbatnikami z musem malinowym i galaretką na wierzchu. Co tu dużo mówić ciasto smakuje obłędnie! " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height
Marta GotujeDzisiaj propozycja obiadu bezmięsnego. Proponuję delikatne pulpety z żółciaka siarkowego i kaszy jaglanej w aromatycznym sosie ze świeżych pomidorów. Mówię Wam, niebo w gębie! Niedużego, młodego żółciaka znalazłam kilka dni temu podczas małego spaceru po podmiejskim lesie. Zaskoczyło mnie to znalezisko bo żółciaki o tej porze roku nie pojawiają się często a ze względu na wysokie temperatury szybko wysychają
Smaczna Pyzaugotowane na twardo 3 sztuki, pomidory 2 sztuki, szczypiorek 1/2 pęczka, koperek 1/2 pęczka, serek śmietankowy 140 gram, sól ziołowa - do smaku, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki w misce kaszę kuskus zalać gorącą wodą, przykryć na 10 minut dodać pkorojone pomidory, jajka, posiekany szczypiorek, koperek do smaku posolić solą ziołową, dodać pieprzu mielonego, wymieszać podać z serkiem śmietankowym lub jakim
W Mojej Kuchni Lubięposiekać sól, pieprz - do smaku Pęczak przepłukać na sitku zimną wodą. W małym garnku zagotować 3 szkl. osolonej do smaku wody - wody może być sporo więcej niż ziaren kaszy, nie trzeba jej tu odmierzać proporcjonalnie . Gdy zacznie wrzeć, wrzucić pęczak luzem i gotować na wolnym ogniu ok 15-20 minut - czas gotowania zależy od preferowanego stopnia miękkości pęczaku
Grunt to przepis!rodzynek bez konserwantów 8 łyżeczek płatków owsianych 1 łyżeczka otrębów owsianych ok 200 ml domowego kisielu malinowego 250 ml wody 1 łyżeczka domowego cukru waniliowego 3 płaskie łyżki kaszy manny 6 łyżek jogurtu naturalnego świeże owoce do dekoracji, np. borówki, czereśnie, maliny Przygotowanie: Dzień wcześniej wieczorem wsyp płatki, otręby i rodzynki do miseczki. Zalej niewielką ilością wrzątku, tylko
Anioszek w kuchnikwadratową blaszkę [23-23 cm] ok. 300 g mrożonego szpinaku lub 450 g świeżego 1⅔ szkl.mąki (krupczatka lub mąka pszenna orkiszowa o niskim typie przemiału; można też wykorzystać kaszę mannę wymieszaną pół na pół z mąką tortową) ¾-1 szkl.cukru (biały, brązowy lub ksylitol) 2 jajka (o temperaturze pokojowej) 1 szkl. oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia wanilia
Moje domowe kucharzenieTutaj znajdziecie oryginalny przepis. Naleśniki mają posmak kaszki, ale mimo to pasują i do pomidorów i do dżemu jabłkowego. Proporcje na 7 naleśników . 2 szklanki mleka 1 szklanka kaszy manny 1 łyżeczka oleju 1 jajko Wszystkie składniki wymieszać na jednolitą masę. Ewentualnie dodać przyprawy, sól lub cukier. Smażyć naleśniki na oleju/oliwie trochę dłużej niż zwykłe. Przewracać delikatnie. marcelina
Czerwony GupikMakaron cannelloni długo leżał w mojej kuchennej szafce zanim trafił do garnka. Rzadko sięgam po makarony, a tutaj dodatkowo trzeba było pomyśleć nad farszem. Zdecydowałam się na kaszę z dodatkami i to połączenie mnie usatysfakcjonowało :) Wraz z surówką ze świeżych warzyw wyszedł zdrowy i smaczny posiłek. Czytaj więcej
Kasia Sarnagdzie tylko się da, a często cały mój posiłek to po prostu duża miska (albo dwie ;) ) naładowana owocami. Tym razem przedstawiam pomysł na dorzucenie wiśni do dania na bazie kaszy. Czytaj więcej
Kasia Sarnasezonie letnim mamy tak duży wybór warzyw, że te najbardziej pospolite (marchew, buraki, sałata ...) poszły u mnie na jakiś czas w zapomnienie. Ostatnio na obiady najczęściej jadam zestaw kasza + warzywa, przeważnie poprzedzony lekką zupą. Wczoraj wybrałam pęczak, a do niego buraki. Czytaj więcej
Kasia SarnaPlanowałam upiec ciasto z masą jaglaną, jednak w trakcie przygotowywania zmieniłam zdanie i poprzestałam na etapie gotowania - zmiksowaną kasze w formie budyniu zjadłam na podwieczorek Czytaj więcej
Kasia Sarna