wyrazisty w smaku farsz. Wykorzystałam między innymi mocno charakterystyczną bryndzę oraz parmezan. Bazą w mojej faszerowanej papryce jest brązowy ryż, ale możecie także wykorzystać w tym celu różnego rodzaju kasze. Pin Print Faszerowana papryka Recipe by Healthy Creations Course: Przepisy Porcje 4 Porcje Składniki 2 czerwone papryki Ugotowany ryż (około 7-8 łyżek) Łyżka bryndzy 80 g sera feta
Healthycreations.plchili, ziele angielskie, liście laurowe, zioła), posolić. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok 30 minut. Pęczak opłukać, odcedzić, wyłożyć równą warstwą na mięso, dolać gorącej wody, żeby ziarenka kaszy byłe przykryte, włożyć czosnek, przykryć i gotować na małym ogniu jeszcze ok 25 minut. Jeśli woda się wygotuje zanim pęczak będzie miękki, należy podlać trochę wrzątku. Po ugotowaniu pilaw wymieszać
Obiad gotowyładnie ;) Składniki na około 15 ciastek 1 bardzo dojrzały banan (waga przed obraniem 200 g ) 65 g masła migdałowego (lub ewent. orzechowego) 1/4 łyżeczki sody około 100 g kaszy manny 2 łyżeczki miodu około 40-50 g posiekanej gorzkiej albo deserowej czekolady 1. Składniki oprócz czekolady, umieszczamy w misce (banana kroimy w plasterki i miksujemy całość) można w malakserze
Gotowanie...to proste !niepowtarzalny aromat i sprawiają, że jest bardzo orzeźwiająca. W tym przypadku nie ma co żałować, a świeże zioła możesz dorzucić hojną ręką. Jako podstawę tabbouleh bardzo często wykorzystuje się kaszę (np. bulgur), jednak równie smaczną wersję uzyskasz sięgając po równie popularny kuskus. Co bardzo ważne, przygotowanie sałatki będzie w tym wypadku jeszcze szybsze. Ja wybrałam duży kuskus perłowy (nazywany też
okolicepalnika.plułóż je na blasze. Piecz przez 20 minut, w połowie pieczenia obróć na drugą stronę. Kotlety z łupinek bobu możesz też usmażyć na patelni. Gotowe kotlety podawaj z kaszą i warzywami, albo z sosem jogurtowym z czosnkiem. Ja potraktowałam je podobnie jak falafele i zawinęłam we wrapa razem z sosem i warzywami. ➤ Wariacje: Zamiast sera feta możesz użyć
Chilli Czosnek i OliwaTeraz wspominam ten smak z rozrzewnieniem i nostalgią. To były inne czasy ale czy gorsze? jak mawiają niektórzy? chyba jednak nie. A co Wy wspominacie najbardziej a lat dziecinnych? Kasza manna z bakaliami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieTakie danie jednogarnkowe na wiosnę czyli to i owo w jednym garnku, mnóstwo smaku i aromatu. Tak też znalazły się tutaj ukochane warzywa: kalafior i botwina oraz kasza bulgur. W rezultacie zajadaliśmy pyszną zupę na obiad, którą polecam bardzo gorąco. Wiosenna zupa kalafiorowo - botwinkowa z bulgurem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieglutenu, składniki pasty stosuję w mojej diecie i chętnie skorzystałam z przepisu. Pasta jest pyszna, smakuje trochę ja smalec ze skwarkami i dlatego polecam serdecznie. Pasta z selera i kaszy jaglanej. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniewody. Wódka ta doskonale współgra ze składnikami sałatki, oczyszcza kubki smakowe, dopieszcza je po pysznej strawie. Potrzebujemy: garść sałaty lodowej plus kilka młodych liści masłowej 4 łyżki ugotowanej niepalonej kaszy gryczanej 1/4 pomidora malinowego 3-4 kwiaty szczypiorku kilka utartych plasterków wędzonego sera 1 grillowane udo z kurczaka (jedynie z solą i pieprzem) świeże oregano olej z pestek dyni sól
MamaOskarkaKasza z warzywami czyli klasyka kuchni wegańskiej. Idealna do zabrania w pudełku do pracy lub szkoły. Czytaj więcej
Kasia SarnaDziś na stole gulasz z jelenia z dynią i pieczarkami. Dziś na stole pyszny obiad z kaszą gryczaną niepaloną. Dziś na stole danie godne mistrzów, pyszne i sycące. Polecam gorąco. Gulasz z jelenia z dynią i pieczarkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanietaka jest. Pachnie latem i ogórkami małosolnymi, ot tak mi się już zachciało. Warto ugotować ulubiona zupę w trochę innej wersji i cieszyć się niebanalnym smakiem. Zupa ogórkowa z kaszą gryczaną. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieproste danie stało się ostatnio moim śniadaniowym hitem. Kluczowy jest fakt, że kasza, której użyjemy będzie najpierw lekko sfermentowana, a nie ugotowana - nadaje to nie tylko smaku, ale tworzy przyjemniejsza konsystencję. Czytaj więcej
Kasia Sarna