Przepis na : obiad
Wielkanoc zbliża się małymi krokami, dzisiaj przychodzę do Was z pysznym pomysłem na świąteczny, wielkanocny obiad. Kotlety nadziewane jajkami, podane na przepysznym sosie z dodatkiem sałaty rzymskiej i tagliatelle z ogórka. Całe danie super się komponuje, jest dość proste do zrobienia i szybko znika z talerzy. PRZEPIS: 400 g mięsa wołowego, 400 g mięsa wieprzowego, 2 łyżki musztardy, kolendra, cebula, czosnek, sól, + opcjonalnie 4 łyżki bułki tartej lub kaszy mann... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)