grudki i wlewamy z powrotem do garnka. Do sosu dodajemy śmietanę i doprawiamy solą oraz pieprzem, ewentualnie odrobiną maggi. Gotowe danie podajemy z ziemniakami, ryżem lub kaszą. Ja wybrałam kaszę kuskus :). Smacznego
KasiekGotujeKasza kuskus z makiem;* pomarańczą i jogurtem naturalnym *i tartą skórką pomarańczową Tak rozpoczynam cudowne dwa tygodnie nic nie robienia (teoretycznie, ale nie myślę o tym teraz >.< ) A wieczorem wybieram się na studniówkę ^^ (nie moją oczywiście, ale idę jako osoba towarzysząca
More food, love and dreamskuchni zapachniało orientem. Chciałbym zaproponować Wam garstkę indii na talerzu. Soczyste kawałki kurczaka w gęstym, aromatycznym i pikantnym sosie. Złagodzonym aksamitnym mlekiem kokosowym. Jako dodatek do dania proponuję kaszę kuskus. Idealnie pasowała. Czas przygotowania: 40 min.Porcja dla 6 osóbKoszt przygotowania: 17,00 złSKŁADNIKI:500 g mięsa z kurczaka ( użyłem udek)2 czerwone papryki1 puszka pomidorów2 cebule1 puszka mleka
kulinarnyJakalafiora i rzodkiewkiSałatka z kalafioremSałatka z kalafiorem i orzechami Sałatka z kalafiorem i paprykąSałatka z kalafiorem i pomidoramiSałatka z kapustą pekińską z szynką i ananasem Sałatka z kaszą kuskus i tuńczykiemSałatka z kiszonego kalafiora Sałatka z kurczakiem i czerwoną fasoląSałatka z kurczakiem i grzankami Sałatka z kurczakiem i selerem Sałatka z kurczakiem i świeżym seleremSałatka z makaronem
Kuchnia domowa AniKasza kuskus z pistacjami, gorzką czekoladą i malinami**część gorąca, podgrzana na patelni Wróciłam. I może jestem lekko niewyspana. Może nadal wciąż gdzieś tam błądzę myślami. Może to nie był najlepszy obóz na jakim byłam w życiu, bo ludzie nie do końca zgrani jak zawsze, bo przez to trochę inaczej było, ale nie żałuje. W pewien sposób
More food, love and dreamsMięso z indyka jest smaczne, zdrowe i niskokaloryczne. Trzeba obalić w końcu mit, że jest suche i niesmaczne... przecież tak naprawdę to wszystko zależy od tego
Walijskie Pichceniekurczaka - dodaj przyprawy i zmiksowany w blenderze miąższ z dyni - całość duś na patelni przez 20 minut - dodaj serek Indie -Arla Apetina, wymieszaj dokładnie - smaż 4 minuty i gotowe! Kaszę kuskus ugotuj z dodatkiem soli do miękkości, dodaj masło i kurkumę. Przed samym podaniem dodajemy kolendrę i natkę pietruszki. Podajemy od razu gorące! Aromatyczne, rozgrzewające i bardzo smaczne danie! Gorąco
SMYKWKUCHNIKulki stanowią prawdziwą ozdobę stołu i są bardzo łatwe do przygotowania. Z dużą ilością curry i kurkumy mają piękny kolor i bogaty aromat. Można je podawać z ryżem, kaszą, kuskusem i oczywiście z sosem. Składniki do potraw orientalnych znajdziecie na stronie Sklep.naSushi.pl Składniki na 4 porcje: 40 dag mielonej chudej wieprzowiny 2 ząbki czosnku, drobno posiekane świeża natka kolendry
Apetyczna babeczkaSKŁADNIKI: - 3/4 szklanki ugotowanej kaszy kuskus - garść truskawek - łyżka suszonej żurawiny - 1/2 małego banana - 1/4 awokado - 3 pomidorki koktajlowe - łyżka płatków migdałowych - listki świeżej melisy - łyżka płatków z suszonych pomidorów sos z octem balsamicznym: - 1 łyżka octu balsamicznego - 1 łyżka soku z pomarańczy - odrobina soli - łyżeczka oleju z pestek winogron Idealna, obłędna i wyjątkowa! Koniecznie do zrobienia! Buuuziaki! Zapraszam
SMYKWKUCHNIwersji do pudełka polecam użyć podgotowanego jarmużu (czipsy w połączeniu z dynią stracą swą chrupkość), a orzechy dosypać w ostatniej chwili. Składniki: 100 g dyni 5 łyżek kaszy kuskus 2 liście jarmużu lub garść czipsów z jarmużu garść nerkowców Felix sól, pieprz olej lub oliwa na sos: 3 łyżki oliwy 2 łyżeczki musztardy
Sto kolorów kuchniTaki chleb jest wszechobecny w marokańskiej kuchni - Marokańczycy nie wyobrażają sobie posiłku bez chleba i również tażin zawsze jedzą w jego towarzystwie.Kiedyś sądziłam, że tażin należy podać z kaszą kuskus lub bulgurem i tak zalecałam Wam na blogu. Jednak okazuje się, że dla Marokańczyków kuskus stanowi zawsze odrębne danie, zaś tażin jedzą z chlebem, który zastępuje im sztućce
Chilli Czosnek i Oliwakluskami, kaszą, makaronem, czy ziemniakami. Każdy kto nie jest jaroszem doceni w smaku dobry gulasz wołowy. Ja tym razem podałam gulasz wołowy na wschodnią nutę z kluskami z kaszy kuskus. Mięso wołowe dość chude, kroimy paski. Na dobrze rozgrzany olej wrzucamy paski wołowiny, przesmażamy kilka minut, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, przesmażamy aż zmięknie. Ja nie lubię wodnistych sosów
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięznalezienie w lesie rydzów. Robimy wtedy rydze na kilka sposobów: rydze duszone na maśle lub rydze panierowane. Robimy też rydze z jajecznicą. Ostatnio przygotowywałam też sałatkę z rydzami i kaszą kuskus. Trochę później pojawiają się w lasach gąski zwane u nas zielonkami, a ich siwa odmiana siwkami, one również są pyszne smażone. Uwielbiam chodzić po lesie i szukać gąsek pośród
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMinął pierwszy miesiąc Nowego Roku 2014...i postanowiłam robić co miesięczne podsumowanie...[zobaczymy, czy dam radę tak co miesiąc] ..W miesiącu styczniu opublikowałam 42 wpisy..[w
Moje domowe kucharzeniefilety z piersi kurczaka - sos z tamaryndowca (można kupić w sklepach z kuchniami świata) (70ml) - sos sojowy (30ml) - 500g pieczarek - 2 ząbki czosnku - 1 cebulka - posiekana kolendra lub pietruszka - kasza kuskus Naczynie do zapiekania smarujemy olejem rzepakowym, na dno naczynia wykładamy posiekaną cebulę, następnie 1/2 części pieczarek, solimy, zalewamy sosem sojowym i sosem z tamaryndowca, układamy oprószone solą filety
SMYKWKUCHNI