filety z kurczaaka inaczej niż tradycyjnie. Tym razem postanowiłam zrobić kotleciki z piekarnika z serem cheedar oraz z brązowymi pieczarkami. Podałam je z ogórkami z fetą oraz kaszą kuskus. Taka propozycja obiadowa na pewno przypadnie do gustu nie jednej osobie. Smacznego :) Zapraszam również do odwiedzenia i polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ będzie
Gotowanie Patkismaku. Cebule obrać z łupinek, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę lub olej, wrzucić cebulę i smażyć do czasu aż się zeszkli. Następnie dorzucić kurczaka, podsmażyć. Ostudzić. Kaszę kuskus przygotować wedle opisu na opakowaniu, dodając do wody nieco przyprawy curry. Brokuł podzielić na mniejsze różyczki i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Groszek i kukurydzę odsączyć z zalewy. Wszystkie
Kulinarne Przebojeananasem W „Boże Narodzenie” Sałatka z kurczakiem i makaronem ryżowym W „Facebook” Najlepsze przepisy na sałatki! W „Boże Narodzenie” Przeglądanie Wpisów ← Sałatka z kaszą kuskus, serem feta i rukolą Mini pączki z serka Danio → Szukaj: KONTAKT blogzapetytem@onet.pl Artykuł Sałatka hawajska z szynką i ananasem pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemzłociście z każdej strony. Śmietanę wymieszać z mąka, rozprowadzić gorącym bulionem, zagotować, dodać curry i pozostałe płatki migdałowe. Do sosu przełożyć przygotowane frykadelki, posypać natką pietruszki i podawać z kaszą kuskus
Tradycyjna Kuchniaminutach burgery przewracamy na drugą stronę i pieczemy jeszcze przez 10 minut. Do burgera dodałam ulubione dodatki oraz sos tzatziki . Spróbujcie również burgerów z batata i kaszy kuskus lub burgerów z dorsza . SMACZNEGO
Bez CebuliPotrawka z piersi kurczaka z marchewką i groszkiem świetnie wpisała się w ten mój plan. Jednego dnia podałam ją z ryżem i sałatką z białej kapusty, drugiego z kaszą kuskus i mixem warzyw konserwowych domowej roboty, w obu przypadkach obiad bardzo nam smakował, a ja zaoszczędziłam czas ;) Składniki na ok. 4 porcje: (Inspiracja: " MniamMniam.pl ") ok. 800 g piersi z kurczaka
Simply FoodTo jedno z tych dań, które jest nie tylko zdrowe ale i bardzo szybkie w przygotowaniu. Danie to możemy zaliczyć do dań jednogarnkowych, bo całość przygotujemy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!marchewek lub 2 duże 2 łodygi selera 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 1 kostka rosołowa 1 łyżka vegety Sól i pieprz do smaku Natka pietruszki 4 łyżki kaszy kuskus 2.5 litry wody PRZYGOTOWANIE: Do garnka wlewamy wodę. Dodaję mięso, warzywa oraz liść laurowy i ziele angielskie. Doprawiam solą i pieprzem do smaku. Dodaję vegetę oraz kostkę rosołową
Gotowanie Patkimięte posiekać. Oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz wymieszać. Wszystkie składniki sałatki połączyć. Odstawić na 10 minut, żeby smaki się przegryzły. Smacznego! *Zamiast bulguru można użyć kaszy kuskus
Obiad gotowysól, pieprz, Maggie, wegeta czy co tam macie) Kurczaka wrzucamy na rozgrzaną patelnię, chwilę smażymy z każdej strony, Dorzucamy go do warzyw. Całość chwilkę dusimy. Podajemy z ryżem lub kaszą kuskus
Mamuśka wraca do formyKasza kuskus (możemy dodać szczyptę pieprzu cytrynowego) - dwie garści, Wędzony łosoś -kilka kawałków, jajko ugotowane na twardo, kilka sztuk pomidorków koktajlowych ze szczypiorkiem
Lena GotujeBiałka ubij na sztywno i dodaj z wiśniami do masy, wymieszaj łyżką. Blaszkę tzw. keksówkę ( ja piekę w takiej formie ale porcelanowej), wysmaruj olejem i obsyp bułką tartą bądź kaszą kuskus, wyłóż masę , wierzch posmaruj olejem, włóż do piekarnika. Pieczemy 1 godzinę w temp. 190 stopni C, na złoty kolor. Pasztet studzimy całkowicie i dopiero kroimy. Smacznego
SMYKWKUCHNIżycia udalo mi się dowiedzieć. Od poczatku wykluczyłam pieczywo, każde! Na rzecz tego chrupkiego. Pozbylam sie ryżu, makaronu- te zastępuje najczęściej kuskusem, kaszą pęczak. Zaczęłam kombinować z używaniem soczewic, ciecierzycy. Nigdy nie sądziłam, że pomidorowa z soczewicą jest na prawde dobra! Ale przepis później
Mamuśka wraca do formyPortobello to przepyszne, olbrzymie pieczarki, w smaku obłędne, słodkawe i idealnie nadają się do nadziewania. Tym razem nadziałam je kaszą kuskus i kiełbasą wiejską. Efekt znakomity więc polecam gorąco, obiad na stole. Lubicie te pieczarki olbrzymy? jadacie? Portobello z kuskusem i kiełbasą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieoliwki, ale tylko czarne lub zielone z pestkami. Bardzo letnia, orzeźwiająca sałatka na najbliższe dni, które zapowiadają się upalnie. Taką sałatkę można jeść solo lub jako dodatek do np. kaszy kuskus. Polecam komponowanie kolorowych sałatek, bo takie smakują najlepiej, jemy przecież oczami! Sałatkę skropiłam płynnym złotem czyli olejem rzepakowym, który tutaj bardzo pasuje i dobrze komponuje się ze składnikami
Moja smaczna kuchnia