Tabbouleh to tradycyjna sałatka kuchni libańskiej, ale spotkać ją możemy również w kuchni marokańskiej. Zazwyczaj przygotowuje się ją z kaszy bulgur, rzadziej z kuskusu. Przyznaję, że mnie bardziej smakuje z kuskusem, który ma neutralny smak. Ma też niezaprzeczalną zaletę, jaką jest szybkość przygotowania. Wydawać by się mogło, że sałatka jakich wiele - pomidor, ogórek, papryka, cebula, sok z cytryny. W wielu krajach spotykamy takie połączenie. Tabbouleh różni się jednak od sałatki greckiej czy szopskiej bardzo ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)