kasza jaglana - 6987 przepisów (strona:149/466)

Jaglane batoniki Bounty (bez pieczenia) 153

dobre, chyba nie musimy pisać :) Kokosowy smak miesza się z rozpływającą czekoladą - to musi być pyszne! Jaglane batoniki Bounty Przepis na ok. 25-30 sztuk Potrzebujemy: 1 szklanka nieugotowanej kaszy jaglanej 3/4 puszki mleczka kokosowego (400 ml) 200 g wiórków kokosowych + 2 łyżki do posypania 100 g płatków migdałowych lub miazgi migdałowej 4 łyżki ksyliotolu/ cukru 1 gorzka czekolada(...)polewę Przygotowanie: Kaszę jaglaną gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Pamiętajmy, aby przelać ją na sitku wrzątkiem, dzięki temu pozbędziemy się goryczki. Do ugotowanej ciepłej kaszy dodajemy około 4-5 czubatych łyżek mleczka kokosowego (stałej części i/lub płynnej). Dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy wiórki kokosowe, płatki migdałowe (można je bardziej rozdrobnić), ksylitol i wszystko mieszamy i ugniatamy (najlepiej rękami). Blachę mniej więcej

Bananowe Pole
KASZOTTO Z WARZYWAMI I INDYKIEM 155

znowu ta kasza jaglana  😎 🤤  Nigdy mi się nie znudzi, do wszystkiego smakuje, można jeść cały czas 😋  Te danie jest idealne na wynos jako lunch box, można je jeść zarówno na zimno jak i na ciepło 🎒 💼 Składniki ✔️ 3/4 szklanki kaszy jaglanej ✔️ 10 g koncentratu pomidorowego ✔️ 125 g mięsa (indyk) ✔️ 50 g papryki ✔️ 50 g cebuli ✔️ 50 marchewki ✔️ oliwa

Zdrowie i pysznie na talerzu
Jaglanka orzechowa z młodym jęczmieniem i dżemem z czarnego bzu 161

potrawie delikatnego odcienia zieleni Jaglankę podałam z niezwykle zdrowym dżemem z czarnego bzu, znanym z leczniczych właściwości, który wspomaga procesy obronne organizmu. Spróbujcie Składniki: 2 szklanki mleka 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1/4 szklanki orzechów pekan 1 pełna łyżeczka młodego jęczmienia około 2 łyżek miodu dżem Łowicz 100% owoców – Czarny Bez Przygotowanie: Orzechy pekan uprażyć na suchej patelni i bardzo(...)drobno posiekać (lub zmielić). Kaszę jaglaną dokładnie opłukać gorącą wodą i przełożyć do garnka. Wlać mleko i zagotować. Ustawić najmniejszy ogień i gotować pod przykryciem około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodać miód, młody jęczmień i posiekane orzechy pekan. Dokładnie wymieszać i przełożyć do miseczek. Na wierzch położyć po łyżce dżemu z czarnego bzu. Podawać od razu

Oryginalny smak
Jaglany krem wiśniowo pomarańczowy ( bez mleka, cukru i jajek ) 134

Coś dla alergików, bezglutenowców i prawdziwych smakoszy :) pyszny, gęsty i bardzo owocowy krem zrobiony  na bazie kaszy jaglanej. Słodzony daktylami. Na 3 pełne szklanki* kremu: - 0,5 szklanki kaszy jaglanej - 1 czubata szklanka wiśni mrożonych - 1 opakowanie daktyli - sok z dwóch pomarańczy - ewentualnie łyżka miodu do dosłodzenia Daktyle włożyć do rondelka, zalać do równości wodą, gotować od momentu zawrzenia

kawawszklance
Muszle faszerowane dynią i kaszą jaglaną 136

Składniki: 1/2 małej dyni piżmowej  4 łyżki surowej kaszy jaglanej  10 muszelek - makaron Bartolini Eko pełnoziarnisty  2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oleju kokosowego Przyprawy wg uznania : Kurkuma Oregano Tymianek Imbir Dynie wydrążamy. Pieczemy 45 minut w 200 stopniach. Makaron gotujemy. Kasze jaglana dobrze płuczemy i gotujemy w wodzie z przyprawami i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Przecedzamy kasze

Szkrab Je Sam
Krem z dyni i pieczonej papryki z kaszą jaglaną 155

którym ewidentnie kojarzy mi sie jedno warzywo - dynia. Dynia w różnych wydaniach może być deserem lub potrawą obiadową. Dzisiaj zapraszam na rozgrzewający krem z dyni, oczywiście podawany z kasza jaglaną. Składniki: średnia dynia  4 duże czerwone papryki 4 marchewki  duża cebula gałązka lubczyku 3 ziela angielskie bulion warzywny (do przykrycia warzyw) 5 listków świeżej bazylii po 1/2 łyżeczki(...)masła i dosypujemy do niego papryki. Całość po połączeniu dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku i łączymy krem z jogurtem naturalnym. W czasie gotowania zupy w oddzielnym garnuszku gotujemy kaszę jaglaną według przepisu na opakowaniu.  Krem podajemy z kaszą. Smacznego

ChilliJemy
Placki jaglane z musem gruszkowo - daktylowym na śniadanie lub deser:) 164

Robiłam już różne dania z kaszy jaglanej - wszystkie w wersji na słodko - ale placków jeszcze nie próbowałam. Zainspirowana przepisem Iw dzisiaj zrobiłam na śniadanie. Co prawda, po wczorajszych doświadczeniach z plackami z cukinii, które nie wyszły kompletnie,  miałam pewne obawy jak będzie z tymi, ale w końcu obawy można mieć, a swoje robić;) Przepis lekko zmieniłam, dodałam imbir(...)kaszę), ale może to to samo, nie znam się specjalnie na kukurydzy, bo bardzo rzadko z niej korzystam. Składniki na ok. 6-7 placuszków/1 porcję: ok. 80 g kaszy jaglanej łyżka siemienia lnianego 2 łyżki mąki kukurydzianej  jajko 2 łyżki oleju (dałam ryżowy) woda (dolewałam kilka razy po trochę, więc nie wiem ile jej było w sumie) kurkuma

Zdrowa Kuchnia Sowy
Budyń jaglany z bakaliami 67

Składniki/ 2porcje: – 1/3 szklanki surowej kaszy jaglanej – 1,5 szklanki mleka krowiego lub roślinnego – 1 banan – garść malin świeżych lub mrożonych – 8 orzechów włoskich – wiórki kokosowe – 1 łyżka płatków migdałowych -syrop daktylowy Przygotowanie: Kaszę jaglaną dokładnie opłukać na sicie( 2-3 razy w ciepłej wodzie), następnie włożyć do rondelka i zalać 1 szklanką(...)całkowitego wchłonięcia płynui miękkości kaszy, ok. 15-20 minut. Miękką kaszę włożyć do blendera. Dodać pół szklanki mleka. Wszystko zblendować na gładki krem. Budyń przełożyć do naczyń. Na wierzch ułóż maliny, banana pokrojonego w plasterki. Następnie orzechy włoskie, wiórki kokosowymi oraz płatki migdałowe. Na koniec polej wszystko syropem daktylowym Smacznego Artykuł Budyń jaglany z bakaliami pochodzi z serwisu I LOVE

I LOVE LIFE
Budyń jaglany z bakaliami 70

Składniki/ 2porcje: – 1/3 szklanki surowej kaszy jaglanej – 1,5 szklanki mleka krowiego lub roślinnego – 1 banan – garść malin świeżych lub mrożonych – 8 orzechów włoskich – wiórki kokosowe – 1 łyżka płatków migdałowych -syrop daktylowy Przygotowanie: Kaszę jaglaną dokładnie opłukać na sicie( 2-3 razy w ciepłej wodzie), następnie włożyć do rondelka i zalać 1 szklanką(...)całkowitego wchłonięcia płynui miękkości kaszy, ok. 20-30 minut. Miękką kaszę włożyć do blendera. Dodać pół szklanki mleka. Wszystko zblendować na gładki krem. Budyń przełożyć do naczyń. Na wierzch ułóż maliny, banana pokrojonego w plasterki. Następnie orzechy włoskie, wiórki kokosowymi oraz płatki migdałowe. Na koniec polej wszystko syropem daktylowym Smacznego Artykuł Budyń jaglany z bakaliami pochodzi z serwisu I LOVE

I LOVE LIFE
KASZA JAGLANA Z CUKINIĄ 215

Czasami trzeba zjeść coś zdrowego i odkwaszającego więc, proponuję kaszę jaglaną która jak wszyscy wiedzą jest również bezglutenowa. SKŁADNIKI: 1/2 szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka wody 1 łyżka oleju kokosowego lub masła 1 mała cukinia 1/2 cebuli sól pieprz ziołowy szczypta kurkumy Cukinie kroimy w półplasterki, cebulę w kostkę. Rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy cebule, gdy trochę się podsmaży dodajemy cukinie

harrisa
Gołąbki z kaszą, pieczarkami i szparagami 164

razy w ciągu kilku dni pobytu, postanowiłam odczarować ich jałowy smak ziołami i włożyć w nie coś sezonowego. Składniki (na 15 sztuk): główka kapusty 100 ml kaszy jaglanej 150 dag pieczarek 200 g zielonych szparagów cebula łyżeczka czosnku niedźwiedziego** łyżeczka mielonej kozieradki* gałązka rozmarynu*** sól pieprz olej do smażenia przecier pomidorowy lub inny sos warzywny koperek Kaszę jaglaną wypłukać

Weekendy w domu i ogrodzie
Dietetyczny snickers bez pieczenia 193

dietetycznego snickersa bez pieczenia. W smaku jest identyczny jak oryginalny! Składniki: Warstwa I 40 szt (200g) daktyli 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżeczka oleju kokosowego Warstwa II 1 torebka kaszy jaglanej + 2 szklanki wody 10 tabletek słodziku Warstwa III 200g orzechów ziemnych 2 łyżki masła orzechowego 2 łyżki miodu Polewa: 3 łyżki kakao lub karobu 2 łyżki oleju kokosowego(...)orzechowe i olej kokosowy. Całość dokładnie blendujemy na gładką masę. Masę przekładamy do formy. Wkładamy na 30 minut do zamrażalnika. Warstwa II Do wrzącej wody wrzucamy słodzik. Następnie torebkę kaszy jaglanej. Gotujemy, aż do wchłonięcia wody. Po ugotowaniu kaszę studzimy i blendujemy na gładką masę. Przelewamy na warstwę I. Warstwa III Na suchej patelni prażymy orzechy. Dodajmy masło orzechowe

Truskawkowa Fiesta
Rozgrzewająca pomarańczowa jaglanka z imbirem i suszonymi owocami (Porridge al miglio con arance, zenzero e frutta secca) 110

SKŁADNIKI Jaglanka 1/2 szklanki kaszy jaglanej 2 i 1/2 szklanki soku pomarańczowego 1 cm startego imbiru 1/2 łyżeczki cynamonu Dodatki 2 łyżki miodu 2 łyżki drobno posiekanych pistacji rodzynki, suszone morele oraz figi **** INGREDIENTI Porridge al miglio 1/2 bicchiere di miglio 2 e 1/2 bicchiere di succo d'arancia 1 cm di zenzero grattugiato 1/2 cucchiaino(...)cannella Decorazione 2 cucchiai di miele 2 cucchiai di pistacchi tritati finemente uvetta e albicocche secche PRZYGOTOWANIE Przygotowanie jaglanki rozpoczynamy od przepłukania kaszy jaglanej pod bieżącą wod ą . Do rondelka wlewamy 2 szklanki soku pomarańczowego, wsypujemy kasz ę, dodajemy starty imbir oraz cynamon.  Kasz ę  zagotowujemy, zmniejszamy gaz, przykrywamy i gotujemy ok. 15-20 minut na małym

La grande e la piccola cuoca
Jaglany mus kokosowy z marakują 106

Wielkanoc u progu, a na kuchennym blacie egzotyka zamiast jajek, kiełbasy i majeranku. Prężą się małe ziarenka jaglanej kaszy dopiero co wyjęte z wody. Małe, zielono- fioletowe, okrągłe owoce turlają się po blacie, czekając na swój debiut. Cóż to za kulki pomagające w leczeniu bezsenności i regulowaniu ciśnienia? Piękne, jędrne, o absolutnie wspaniałym zapachu i smaku...MARAKUJE! :D Dziś zaprezentują(...)promocja!) dlatego każde inne słodko- kwaśne owoce będą tutaj pasowały :) Mango, jagody, truskawki, maliny, wiśnie... A zatem...! Jaglany mus kokosowy z marakują na ok.4 porcje Potrzebujesz: 100g suchej kaszy jaglanej 250ml mleczka kokosowego 2 łyżki wiórków kokosowych 3-4 łyżki brązowego cukru 4 owoce marakui  Sposób przyrządzenia: 1. Kaszę przesyp na sitko i przepłucz zimną wodą kilka razy

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Paprykarz z kaszą jaglaną i tuńczykiem 151

Kolejny domowej roboty paprykarz tym razem z kaszą jaglaną będzie idealnym smarowidłem do pieczywa na postne dni i nie tylko. Zobacz również paprykarz z ryżem i tuńczykiem  1/2 szkl. kaszy jaglanej 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 marchewki 1 pietruszka kawałek pora kawałek selera 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki oleju  rzepakowego 1 listek laurowy

Kolorowa kuchnia Elki

Proponowane wyszukiwania