karczek - 717 przepisów (strona:16/48)

Karczek pieczony 172

karczku  pieprz  sol  papryka  czosnek  oliwa z oliwek  lisc laurowy Mieso myjemy i suszymy  W miseczce wlewamy oliwe dodajemy lyzke pieprzu, lyzeczke papryki i zabek posiekanego  czosnku. Mieszamy to razem  W mieso wcieramy sol, potem macerujemy mieso oliwa z przyprawami   Wkladamy do rekawa do krotego wrzucamy pokrojony zabek czosnku

Klaudynkowa kuchnia
Gołąbki z młodej kapusty z kaszą i mięsem 47

GOŁĄBKI Z MŁODEJ KAPUSTY SKŁADNIKI 1 biała kapusta z dużymi liśćmi zewnętrznymi; 1 surowa, węgierska kiełbasa paprykowana o wadze 250 gramów (lub np. chorizo); 250 gramów karczku wieprzowego; 150 gramów kaszy pęczak; 500 gramów dobrej kapusty kiszonej; 1 łyżeczka ostrej, mielonej papryki; 3-4 łyżeczki kminku; 3 liście laurowe; 5 ziaren ziela angielskiego; sól, pieprz; przepis... Artykuł Gołąbki z młodej

Kuchnia Tomka
Bogracz gulasz węgierska zupa gulaszowa 42

BOGRACZ GULASZ SKŁADNIKI 800 gramów przerośniętej wołowiny (plecówka, karczek, łopatka, pręga); 1 marchewka; 1 pietruszka; mały kawałek selera korzeniowego; 4 duże ziemniaki; 1 duży pomidor; 2-3 ząbki czosnku; 2 liście laurowe; 2 porządne łyżki smalcu z mangalicy; mały plasterek wędzonej słoniny z mangalicy; 1 duża cebula; duża żółta papryka; 2-3 łyżki słodkiej, mielonej papryki; 1... Artykuł Bogracz gulasz

Kuchnia Tomka
Pieczeń wołowa na kwaśno Sauerbraten 44

PIECZEŃ WOŁOWA NA KWAŚNO SKŁADNIKI 1,3 kg wołowiny (łopatka lub karczek) 500 ml czerwonego wina 250 ml octu winnego z czerwonego wina 2 łyżki cukru trzcinowego mały seler korzeniowy kawałek pora 1-2 marchewki 2 duże cebule 1-2 liście laurowe 8 jagód jałowca kawałek kory cynamonu 3-4 goździki pieprz w ziarnach do smaku 10 kulek ziela... Artykuł

Kuchnia Tomka
Gołąbki z mięsem i ryżem wersja klasyczna 48

GOŁĄBKI Z MIĘSEM I RYŻEM SKŁADNIKI 2 główki białej kapusty każda o wadze około 3 kilogramów; 700 gramów karczku wieprzowego; 300 gramów ryżu do risotto (np. arborio); 1 litr domowego wywaru warzywnego; 500 ml mocnego bulionu, najlepiej wołowego; 1 duża cebula; mielona, słodka papryka; masło; gęsi lub wieprzowy smalec; sól, pieprz; przepis na gołąbki z... Artykuł Gołąbki z mięsem

Kuchnia Tomka
Kasza z mięsem i ze szpinakiem 41

KASZA Z MIĘSEM I ZE SZPINAKIEM SKŁADNIKI 150 gramów kaszy pęczak; 150 gramów dość tłustej wieprzowiny (łopatka, karczek); 200 gramów świeżego szpinaku; 1 nieduża cebula; 1-2 ząbki czosnku; 1 mały kieliszek białego wina; 1 litr bulionu wieprzowego lub drobiowego; przepis na kaszę z mięsem i ze szpinakiem Artykuł Kasza z mięsem i ze szpinakiem pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Paprykarz cielęcy wersja najlepsza 39

PAPRYKARZ CIELĘCY Z WĘGIER SKŁADNIKI 300 gramów łopatki lub karczku cielęcego; 1 duża cebula; smalec wieprzowy; 1 łyżka mielonej, słodkiej papryki; 1 łyżka mąki pszennej; 1-2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany; sól, pieprz; przepis na paprykarz cielęcy Artykuł Paprykarz cielęcy wersja najlepsza pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Karkówka pieczona po staropolsku 43

może być coś pyszniejszego niż pajda świeżego, chrupiącego pieczywa z plastrem pachnącego karczku? Już na samą myśl o takiej kanapce człowiek robi się głodny. Ten niepowtarzalny smak ciężko jest znaleźć na sklepowych półkach, dlatego często przygotowuję pieczoną karkówkę w domowym zaciszu. Wystarczy świeży kawałek […] Artykuł Karkówka pieczona po staropolsku pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni

Wędrówki po kuchni
Tradycyjny kapuśniak na żeberkach 44

roku. Jak zrobić dobry kapuśniak na żeberkach? Najprostszy kapuśniak na żeberkach Czy kapusta biała czy kiszona, zupę gotuje się podobnie. Klasyczny, tradycyjny kapuśniak na wieprzowinie smakuje najlepiej. Poza żeberkami, karczkiem czy golonką można zrobić kapuśniak na kiełbasie czy innej wędzonce. Taki kapuśniak na mięsie jest bardziej wyrazisty, ostrzejszy w smaku, łagodny będzie na kurczaku czy na szybko na rosole. Taka

Dieta moja pasja
Karkówka w marynacie paprykowej 34

szklanki oliwy lub oleju 5 ząbków czosnku 1 duża cebula 2 liście laurowe 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżka dowolnej przyprawy grillowej 1 łyżeczka przyprawy do karczku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka suszonego majeranku 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka musztardy 2 łyżki ketchupu   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Karkówkę kroimy w cienkie plasterki i delikatnie

Olcia gotuje!
Hamburger w wersji LCHF 50

kremowy i półpłynny. Polecam ten przepis z całego serca. Hamburgery można usmażyć na patelni lub grillować na grillu. LCHF hamburgery 2 porcje Składniki 300 g mięsa zmielonego mięsa wołowego, karczek lub ligawa 1 mała cebula sólo i czarny pieprz do smaku Frytki z cukinii 1 cukinia średniej wielkości, około 300 g 50 g mąki migdałowej 30 g startego parmezanu

codojedzenia
Karkówka po karkonosku 744

grzybów, bo lubię lekko słodki smak sosu, ale możecie dostosować ilość składników do smaku. Sos nie jest wyraźnie grzybowy, suszone grzyby dodają jedynie delikatnego aromatu i głębi smaku.  Karczek w sosie po karkonosku jest delikatny, mięciutki, wprost rozpływa się w ustach. Wspaniale smakuje z kluskami ziemniaczanymi (na przykład śląskimi) albo ziemniakami. Podajcie do niego ulubioną surówkę lub sałatkę albo

Lekcje w kuchni
Panuozzo czyli pyszna kanapka z Włoch 50

najprostsze i najsmaczniejsze buły same praktycznie się upiekły, mało było mojej pomocy. Warto takie cudo upiec aby potem zrobić pyszną kanapkę. U mnie dodatkami były: włoski karczek długodojrzewajacy Coppa, włoski ser z oliwkami Caciotta, mozzarella, rukola i świeże oregano. Polecam gorąco i zapraszam do stołu. Włoska kanapka dla głodomora. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Jak rozpoznać dobry schab? 94

kolor Świeży schab rozpoznamy po odpowiedniej barwie. Takie mięso nie powinno być zbyt blade. Powinno się odznaczać ładną, różową barwą. Jeżeli mamy wybór, to wybierzmy kawałek pochodzący od strony karczku. Jest on delikatniejszy i ma nasycony kolor, co oczywiście przekłada się na smak. Zazwyczaj im mocniejsza barwa mięsa, tym lepiej, uważajmy jednak na ciemne plamy. Mogą one oznaczać nieświeże mięso

ProstePesto.pl
Karkówka po diabelsku 64

keczupem, koncentratem i musztardą jest wyrazista w smaku, mięciutka, wprost rozpływa się w ustach. Zobaczcie przygotowanie karkówki na poniższym filmie: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Karczek w sosie po diabelsku jest banalnie prosty i dość szybki w przygotowaniu (nie licząc czasu duszenia). Mięso wystarczy oprószyć przyprawami i zrumienić na patelni. Po podsmażeniu warzyw wystarczy tylko zalać

Lekcje w kuchni