kapustą - 19268 przepisów (strona:963/1285)

Kiszone rzodkiewki 190

które kiszę odkąd pamiętam, kisiła je moja mama, kiszę i ja. Gdy zaczyna się robić ciepło to często z Piotrem przygotowujemy kiszonki warzywne. Można kisić różne warzywa, nie tylko kapustę, czy ogórki, można kisić buraki , cukinię, kalafior, marchewkę! Kiszenie to najzdrowszy i najprostrzy sposób konerwowania warzyw. Kiszone rzodkiewki i ogórki po lekkim zakwaszeniu można jeść po 3-4 dniach kiszenia

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Polędwiczki wieprzowe z jabłkami - przepis z 1963 roku 228

włączam wolnowar. Czas wolnowarzenia   opcja low - około 6 do 8 godzin opcja high - około 4 do 6 godzin Podaję z ziemniakami i czerwonymi buraczkami lub surówką z kiszonej kapusty. Ps. Czasami robimy tak jak podano w oryginalnym przepisie czyli sos dodatkowo blendujemy i zagęszczamy mąką,  czasem tylko blendujemy, nie dodając mąki albo po prostu polewamy sosem prosto

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Meat&Go 135

zjeść. Dla mnie zbędnym dodatkiem są kiszonki. Wystarczyłby sam boczek. Jeśli jednak boczek to dla Was „too much”, to spróbujcie kanapki Reuben. Reuben to dużo pysznej i soczystej wołowiny, kapusta, ser szwajcarski i sos. To wszystko zamknięte w dwóch tostach. W Meat&Go Reuben jest zrobiony w sposób, który wielbię – niby wszystko wymieszane a tworzy fajną całość

ladykitchen
Kotlety z pieczarek 180

ostatnio świetnymi (w moim odczuciu) przepisami na dodatki do kotletów. Teraz przyszedł czas na kotlety z pieczarek , którym na talerzu towarzyszyła surówka z marchewki . Oczywiście równie dobrze pasowałaby czerwona kapusta z rodzynkami lub surówka z selera , ale akurat na nią miałem największą ochotę. Kotlety z pieczarek powstały co prawda z potrzeby zutylizowania pieczarek, których nakupiłem w niemalże hurtowej ilości

Blendman
Zupa rybna 111

swojemu. Zupę z tego przepisu na pewno jeszcze ugotuję! Składniki: 1 pstrąg patroszony 200g krewetek koktajlowych 150g łososia 150g dorsza norweskiego 2 ząbki czosnku 2 marchewki 1/2 pora 1/4 kapusty włoskiej 1 łyżeczka wędzonej papryki 2 listki laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżka masła 2 łyżki oleju winogronowego 2-3 łyżki sosu rybnego pieprz czarny sól Wykonanie: Na patelni

Raj dla Podniebienia
SCHAB W SOSIE PIEPRZOWYM 360

oraz ugotowanymi ziemniakami. Obiad jest syty, a przygotwanie nie zajmuje dużo czasu więc jak dla mnie to danie w sam raz na niedzielny obiad. Jako dodatek można podać modrą kapustę, buraczki, ogórek lub każdy rodzaj surówki czy ulubionych warzyw. SKŁADNIKI : ( dla 2 osób ) ziemniaki – 4 duże sztuki schab – 2 kawałki olej do smażenia sos barbeque – 1 łyżka przyprawa do dziczyzny

kuchniabellissima.wordpress.com
Kasza jaglana w botwince 219

Większe liście zaparzać przez 5 min. Wyciągnąć z gorącej wody i na chwilę włożyć do zimnej. Osuszyć. Nakładać porcję kaszy na liściu i zwijać podobnie jak gołąbki w kapustę. Włożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć liśćmi botwinki. Podlać odrobiną wody i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na 30 min. Podawać gorące z sosem pomidorowym. Smacznego :)     Kategoria

https:KKuchniaMniam
Sałatka z grillowanych warzyw 254

Składniki: 1 pęczek szparagów 1/2 cukinii 1/2 bakłażana 1/2 słoika czosnku marynowanego z chili 1/2 słoika mini korniszonków kawałek kapusty pekińskiej kawałek sera feta szczypiorek saszetka sosu cezar olej przyprawa … Czytaj dalej Sałatka z grillowanych warzyw

czarrna od kuchni
ZAPIEKANA RYBA Z CEBULKĄ I SEREM 166

cebulkę. Na wierzchu posypujemy startym serem. Ponownie wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 10 minut aż ser się rozpuści. Rybę podałam z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i surówką z kapusty kiszonej SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Quinoa z ryżem w azjatyckim wydaniu. Szybki obiad. 213

płaskie łyżeczki curry (przyprawy) mała szczypta soli ziołowej 3 łyżeczki sosu sojowego 1 mała cebula około 1 łyżki oleju do podsmażenia cebuli 2 garście azjatyckiej mieszanki warzyw na patelnię (kapusta, papryka, fasolka szparagowa, seler, cebula, por, czarne grzyby Mun) 1 opakowanie ryżu basmati + Quinoa 3 kolory Risana 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki Przygotowanie: Ryż basmati z Quinoa gotujemy zgodnie

Słodkie okruszki
Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym 482

pomysł na proste i bardzo smaczne danie mięsne :) Polędwiczki przygotowane w poniższy sposób idealnie smakują podane z młodymi ziemniakami lub ugotowanym ryżem oraz ulubioną surówką, np. z młodej kapusty wraz z dodatkiem marchewki, jabłka oraz rzodkiewek .  Składniki na porcję dla 4 osób: 1 polędwiczka wieprzowa (około 0,5 kg) 1,5 szklanki wody 2 łyżki sosu sojowego  około

Ugotować
Pierogi z mięsem z kurczaka i pieczarkami 165

Dziś zapraszam na pyszne pierogi z mięsem i kapustą w towarzystwie pyszne Sałatki z Patisona firmy ORZECH.   Zapraszam i życzę smacznego :) SKŁADNIKI: Ciasto na ok 60 pierogów: 1.5 kg mąki 2 szklanki wrzącej wody 2 jajka sól i pieprz do smaku 100 g masła FARSZ: Farsz 1.5 kg fileta z kurczaka 2 kg pieczarek 3 łyżki warzywka sól

Gotowanie Patki
PULPECIKI Z INDYKA W SOSIE Z SUSZONYCH POMIDORÓW 163

suszonych pomidorów ze słoiczka / drobno pokrojonych 1 łyżka mąki 3 łyżki śmietany 18% 1 łyżka posiekanego koperku sól morska, świeżo zmielony czarny pieprz DO PODANIA : ugotowany ryż, surówka z kapusty WYKONANIE Czosnek i cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Bułkę zalewamy mlekiem i odstawiamy na 15 minut do namoczenia. Odciskamy w dłoniach. Do miski wkładamy mielone mięso, jajko, odciśniętą

cool and minty
Test wyciskarki wolnoobrotowej SJV601 Blaupunkt. 423

WYCISKAĆ? Wyciskać w niej możemy dosłownie wszystko co ma sok! Zarówno owoce, jak i warzywa! Ja wyciskałam jabłka, gruszki, marchew, cytryny, pomarańcze, marchew, twarde surowe buraki, a także białą kapustę. Wszelkiego rodzaju koktajle, soki, smoothie teraz nie będą miały przed nami tajemnic, bo możemy kombinować do woli. MOJE SEKRETNE PRZEPISY DLA ZDROWIA I URODY KOKTAJL Z POKRZYW Podnosi poziom żelaza

Ostra na Słodko
Nowojorska kanapka a’la reuben 184

musicie sięgać po oryginalną wersję, ale ważne by była to wołowa wędlina, która w lepszych sklepach dostępna jest już za 35 zł/kg. Danie nie zakłada użycia korniszonów i kapusty kiszonej do kanapki, jak jest to w oryginalnym przepisie. Wykorzystamy nasze rodzime ogórki kiszone. Zapewnią one naprawdę wspaniałe wrażenie kulinarne. Szykujcie podniebienia Jeśli potrzebujecie ostrych noży do kuchni, powinniście sprawdzić

Kuchennyviral.pl