Jesienna zupa z brukselki

Jesienna zupa z brukselki

Jesienna zupa z brukselki

Kapusta warzywna brukselska, nieprzegotowana wynagrodzi nam to cudownym smakiem. Zawsze kojarzy się z jesiennymi warzywami.  Składniki 400 g brukselki 100 g karkówki 100 g wędzonki 2 marchewki 1 pietruszka sól pieprz pół selera ząbek czosnku pęczek koperku pół szklanki śmietany do zup 3 woreczki ryżu   Przygotowanie   Warzywa pokroiłem w kostkę. Włożyłem do garnka zalałem 2 litrami wody, dodałem wędzonkę i karkówkę. Ugotowałem wywar z włoszczyzny i mięsa. Do prawie miękkich warzyw dodałem br... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.