kapustą - 19268 przepisów (strona:955/1285)

Krokiety z prawdziwkami i kapustą 126

ostatnich zbiorach grzybów do suszarki nie zmieściły mi się prawdziwki. Jako, że lubimy krokiety ugotowałam te grzyby co zostały i zrobiłam krokiety z kapustą i prawdziwkami. Panierka była nietypowa bo z bułki tartej i zmiksowanych płatków orkiszowych. Do krokietów obowiązkowo czerwony barszczyk. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Marchewka duszona do obiadu 169

Zamiast sałatki z buraczków czerwonych , gotowanej kapusty czy innego rodzaju surówek polecam smakowitą odmianę do drugiego dania w postaci marchewki duszonej. Na lunch do pracy też się świetnie nadaje – w każdym razie my nią nie gardzimy . Jest prosta w składzie i łatwa w przyrządzeniu. Słodko-słona w smaku i najlepiej smakuje na ciepło. Polecam! Składniki: 1/2 kg marchewek

Lamarida.pl
Najlepsze przepisy z blogów #8 | Przepisy na zupy 177

kulinarnaja.blogspot.com/ Jarzynowa z grzankami BLOG: https://zakochanewzupach.pl/ Solanka – zupa ze wschodu BLOG: https://smacznapyza.blogspot.com/ Zupa miso BLOG: https://madameedith.com Zupa z selera naciowego BLOG: http://www.tysiagotuje.pl/ Zupa z kapusty pekińskiej BLOG: http://smakuje.blox.pl/ Zupa z pieczonych pomidorów i papryki BLOG: http://nietylkopasta.pl/ Zobaczcie też: Zupa krem z batatów i papryki Zupa krem z mrożonego groszku Zupa krem pomidorowa

Kuchnia Bazylii
Sałatka z porem i groszkiem 873

Poniżej znajdziecie bardzo szybki i prosty w przygotowaniu przepis na smaczną sałatkę z pora i groszku . Sałatka jest błyskawiczna w przygotowaniu i całą pewnością będzie wszystkim

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
KOTLETY MIĘSNO RYŻOWE Z KAPUSTĄ KISZONĄ W PIKANTNEJ PANIERCE 118

brązowego   20dag.kapusty  kiszonej przyprawa uniwersalna sól pieprz  bułka tarta olej do smażenia `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ryż gotujemy na sypko.Kapustę lekko obgotowujemy,kroimy drobno.Do miski dajemy mięso mielone,kapustę kiszoną,ryż,przyprawę uniwersalną,pieprzymy i solimy jak potrzeba.Wbijamy jajko.Wyrabiamy .Formujemy owalne kotlety.Panierujemy w  bułce pikantnej Na rozgrzanej patelni z olejem smażymy na złoty kolor kotlety.Podajemy z ziemniakami

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Zupa z jarmużu 143

Dzisiaj kilka słów o roślinie, która w ostatnim czasie stała się bardzo popularna. Chodzi o jarmuż. Jarmuż znany był już w starożytności. Jest to odmiana kapusty i długich, pomarszczonych liściach, o silnych właściwościach zdrowotnych. Jest źródłem białka, błonnika, witamin C i K, oraz wapnia i potasu. Jarmuż, podobnie jak inne warzywa zielone jest bogaty w przeciwutleniacze o silnych właściwościach antynowotworowych

Smak mojej kuchni
Kapuśniak ze skwarkami 258

Łatwe Tanie Przepis na kapuśniak ze skwarkami lub bez – ja zrobiłam ze skwarkami i było pysznie! 🙂 Składniki 2l bulionu drobiowo-warzywnego pół główki świeżej kapusty 4 średnie ziemniaki kawałek pora 1 średnia marchew 1 mały korzeń pietruszki kawałek selera skwarki natka pietruszki ziele angielskie, liść laurowy, sól i pieprz do smaku […] Artykuł Kapuśniak ze skwarkami pochodzi z serwisu

PysiaGotuje.pl
Pieprz 191

gęsi, dania z dziczyzny, marynaty do dziczyzny pieczona dziczyzna Warzywa zielona fasolka szparagowa, białe fasole, fasola „Jaś”, grzyby  kalafior, duszone ogórki wszystkie rodzaje kapusty, pomidory, grzyby, groch, warzywa strączkowe zapiekane plastry bakłażana i cukinii, dynia duszona, orka Inne potrawy koktajle dania z ryżem   jako przyprawa do r prawie wszystkich warzyw masło pieprzowe, biały

Pomysłowa kuchnia
50 przepisów na wrzesień 205

rukolą i orzechami Kremowa zupa z pieczonej dyni z cukiniową gremolatą Masło z orzechów włoskich Domowe kakao Kuskus z cukinią, ciecierzycą i bakłażanem Bigos Gęsta jarzynowa z brukselką Kapusta kiszona z suszonymi grzybami Korzenne muffinki z kaszy manny Kopytka Mini calzone z brokułami, oliwkami i mozzarellą Murzynek Mus czekoladowy Mus czekoladowy z awokado Mus czekoladowy z aquafaby Mus czekoladowy

Moja smaczna kuchnia
PIEROGI RUSKIE!! 121

Pierogi, pierogi, pierogi - barrrrdzo lubię! Ruskie, z mięsem, grzybami, kapustą, szpinakiem czy owocami. Pychota. Szaro-buro za oknem więc postanowiłam umilić sobie popołudnie smakiem - ruskich tym razem. Wszystko byłoby w porządku gdyby nie fakt, że nie znoszę samej czynności lepienia. Krasnoludki tego za mnie nie zrobią - a szkoda ;P, mam ciasto, mam farsz - jestem w połowie drogi. Do dzieła!! ;) Ułatwiając

BezglutenowaIzabela
Nadziewane kabaczki. Kosua mahshi. 137

bezmięsnym. Na ich wnętrze składa się ryż z dodatkami. W smaku dominuje kolendra, natomiast dodatek chili dodaje potrawie charakteru. Zamiast kabaczków można użyć papryki, bakłażanów, pomidorów czy też liści kapusty. W przypadku tych ostatnich przyrządzimy coś w rodzaju gołąbków, jednak w odmienionej, nieco egzotycznej odsłonie. Składniki: 2 kabaczki 1 duża cebula 1 ząbek czosnku 1 pęczek kolendry 1 pęczek natki

zadanie-gotowanie
Sałatka z pieczonych buraków z cebulą i olejem z ostropestu 148

Uwielbiam buraki, dlatego często podaję je do obiadu na różne sposoby, np.: na ciepło (moje ulubione), z majonezem , z kapustą , czy z papryką . Lubię także i te! Idealnie sprawdzą się jako dodatek do drugiego dania oraz samoistna przekąska. Przeważnie, jeśli robię świeże sałatki (czyli nie do słoików) to używam buraków pieczonych , które zachowują swój smak oraz mnóstwo witamin - w odróżnieniu

Di gotuje
Kuchnia wegetariańska 155

coraz więcej powstaje restauracji, gdzie każdy znajdzie coś dla siebie. Kuchnia wegetariańska bogata jest w warzywa, owoce, zboża, przyprawy i rośliny strączkowe. Stosując ta dietę możesz spróbować miedzy innymi kapustę z grzybami i suszonymi śliwkami, gołąbki z ryżem, placki dyniowo – serowe, kotleciki z soczewicy i surówka z czarnej rzepy i wiele innych dań. Post Kuchnia wegetariańska pojawił się poraz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Lekcja 1: Pierogi ruskie. Przedmiot: Wstęp do ciastodynamiki stosowanej. 162

opanowuje podstawowe umiejętności w dziedzinie nauk mąkoznawczych i wodoznawczych. Potrafi samodzielnie przygotować i rozwałkować ciasto pierogowe. Zaliczenie na ocenę. Kolokwium teoretyczne i test praktyczny z przygotowania pierogów np.ruskich, z kapustą i grzybami, z soczewicą, kaszą, uszek czy pierogów z owocami. Składniki: a)ciasto (na 30pierogów) 2 szklanki mąki pszennej 2 szczypty soli 1 łyżka oleju rzepakowego 3/4 szklanki gorącej wody

U Fiolki
Zrazy wołowe zawijane z ogórkiem kiszonym, boczkiem i chlebem w sosie własnym. 232

ścinki mięsa 2-3 ziela angielskie kilka ziarenek pieprzu sproszkowana papryka ostra sproszkowana papryka wędzona mała garść suszonych grzybów litr bulionu warzywnego bądź mięsnego dodatki: ziemniaki gotowane,kluski śląskie, kapusta czerwona.. Wykonanie: roladki: 1. Każdy plaster wołowiny rozbij tłuczkiem. Dopraw solą, pieprzem i papryką. Posmaruj musztardą. 2. Na środek każdego plastra mięsa połóż drobno pokrojony boczek/plaster boczku, ogórek kiszony

U Fiolki