samodzielnie. Jak dla mnie gyros tak przyprawiony jest idealny. Składniki (około 10 porcji): 1 podwójna pierś z kurczaka 2 czerwone papryki 1 czerwona cebula 1 puszka kukurydzy konserwowej 6 ogórków konserwowych 1 mała kapusta pekińska 8 łyżek keczupu łagodnego 350 g jogurtu naturalnego (duże opakowanie) 1 łyżka majonezu 3 łyżeczki siekanego koperku świeżego lub mrożonego 3 ząbki czosnku
Smak mojego domuBarszczyk do picia, do pierożków, uszek, do poprawy nastroju, itp. Składniki: -1,5 kg czerwonych buraków -3 l wody -100-150 ml soku z kwaszonej kapusty -cebula -ząbek czosnku -garść suszonych grzybów -susz owocowy ( jabłko, gruszka, śliwka ) -sól, pieprz Buraki obieramy i kroimy w słupki. Suszone grzyby moczymy i odsączamy. Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy susz owocowy
Maminek kulinarnygryczana z pieczarkami i czarnymi oliwkami z tymiankiem w occie balsamicznym Młode ziemniaczki z paprykowym kurczakiem i oliwkami Pomidorowa sałatka ze szpinakiem, młodą kapustą i oliwkami Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą, oliwkami i czerwoną cebulą Sałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkami Sałatka ze szpinaku z oliwkami i serem pleśniowym Świderki w pomidorach
Moja smaczna kuchniaobiad lub sytą kolację.W tej wersji zdecydowanie bardzo mi posmakowała :) Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego około 20 ugotowanych ziemniaków 1 papryka czerwona 1 ogórek kiszony 1 cebula 4 ząbki czosnku 100 g kapusty kiszonej 20 dag sera żółtego 1 jajko 50 ml śmietany 30% 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej 1 płaska łyżeczka papryki ostrej mielonej 1 łyżka
Kolorowy Przepisownikkurczaka (1 podwójna) 1 łyżka oleju ryżowego ( lub zwykłego jakiego używacie) 2 ząbki czosnku 2 cm korzenia imbiru 1 duża cebula 1 czerwone chili 1 łodyga selera naciowego 1 marchewka 6 szkl. poszatkowanje kapusty pekińskiej 4 łyżki soku z limonki (ew.cytryny) 2 łyżki sosu rybnego 1 łyżka sosu sojowego Na początek przygotujmy sobie wszystkie składniki, to będzie trwało najdłużej
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/łyżka musztardy 2 łyżki majonezu sól, pieprz czarnuszka natka pietruszki 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki fasolki czerwonej 3 jajka 3 płaty marynowanej papryki 1 garść drobno posiekanej kapusty pekińskiej Przygotowanie: Muszle makaronowe gotujemy w lekko osolonej wodzie zgodnie z czasem podanym na opakowaniu, a następnie studzimy. Jajka gotujemy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkisię "przejadła".INNE SAŁATKI NA SZYBKO:1. KREMOWA SAŁATKA/PASTA - ŚLEDŹ WE WŁOSZECH (łódeczki pomidorkowe)2. SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, POREM, CZERWONYM RYŻEM, CZARNYM SEZAMEM, ZIARNAMI I...3. SAŁATKA TUŃCZYKOWA (z kapustą pekińską, ryżem i...)4. SAŁATKA/PASTA KANAPKOWA Z PORA5. SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z ANANASEM6. SOS TATARSKI MOCNO GRZYBOWY7. SAŁATKA FASOLOWAAby
Wypisz Wymalujprzepyszna! INNE SAŁATKI NA SZYBKO:1. KREMOWA SAŁATKA/PASTA - ŚLEDŹ WE WŁOSZECH (łódeczki pomidorkowe)2. SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, POREM, CZERWONYM RYŻEM, CZARNYM SEZAMEM, ZIARNAMI I...3. SAŁATKA TUŃCZYKOWA (z kapustą pekińską, ryżem i...)4. SAŁATKA/PASTA KANAPKOWA Z PORA5. SAŁATKA ŚLEDZIOWA Z ANANASEM6. SOS TATARSKI MOCNO GRZYBOWYAby
Wypisz WymalujSkładniki: 4 marchewki 2 pietruszki 1 seler korzeniowy 1 por 1 cebula 4 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1 kg białej kapusty 1 puszka czarnej fasoli 500 g ziemniaków 120 g koncentratu barszczu czerwonego Vitapol 1 łyżka koncentratu pomidorowego Vitapol śmietana koperek sok z cytryny sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable(...)obieramy, razem z porem, cebulą, przekładamy do garnka, zalewamy zimną wodą, dodajemy płaską łyżeczkę soli, liście laurowe, ziele angielskie, zagotowujemy, zmniejszmy płomień. Całość gotujemy przez godzinę na wolnym ogniu. Kapustę grubo szatkujemy, fasolę odcedzamy z zalewy, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Z bulionu wyjmujemy warzywa, wrzucamy ziemniaki, gotujemy przez kwadrans. Kapustę wrzucamy do zupy, gotujemy 10 min., po czym
R'n'G KitchenPoznaj mój rodziny przepis na wigilijną zupę grzybową z suszonych grzybów, kaszy i kiszonej kapusty przekazywany z pokolenia na pokolenie. Jest tak dobra, że wypiera tradycyjny barszcz czerwony! Na większości stron i blogów znajdziesz przede wszystkim pół przepisy pisane przez osoby, które takiej zupy nie robią. Dodają ją tylko aby mieć kolejny przepis na liście! To z pewnością pracochłonna potrawa(...)grzybów. Panowie doceniają jej smak na drugi dzień świąt 🙂 Zupę przygotowuję oczywiście tylko raz w roku, dlatego w magicznej atmosferze świat nieziemsko smakuje. Do przygotowania kwasu grzybowego używam domowej kapusty kiszonej oraz suszonych borowików i podgrzybków. Składniki na wigilijną zupę grzybową 4 litry wody + 2 szklanki do namoczenia grzybów 2 kg domowej kiszonej kapusty 200 g kaszy gryczanej 4 garści
Ania gotujeburaki to świetny dodatek do obiadu, podobnie jak kiszona kapusta. Zdrowy zakwas z buraczków możesz zrobić z następujących składników: 1 kg buraków; 1 łyżka soku z ogórków lub kapusty kiszonej; liść laurowy; płaska łyżka soli kamiennej ziele angielskie — ok. 4 ziarenka; Kilka ząbków czosnku Jak zrobić zakwas z buraków czerwonych? Pomiędzy pokrojone buraki w misce lub innym naczyniu powciskać(...)czosnek, ziele angielskie i liście laurowe. Czosnek oczywiście wcześniej należy obrać. Następnie wodę, sól i sok z kapusty lub ogórków kwaszonych wymieszać, do momentu aż sól się rozpuści. Zalać buraki zalewą, przykryć czystą, bawełnianą ściereczką i odczekać ok. 7 dni. Po tym okresie możesz gotowy zakwas przelać do butelek lub słoików. Wiesz już, jak zrobić zakwas buraczany, co do którego
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!nich drobno posiekaną kapustę i inne warzywa. Składniki: 500 g mielonego mięsa np. z łopatki wieprzowej 1 mała cebula kawałek młodej kapusty (tak by wyszła mała miseczka posiekanej kapusty) 1 mała marchewka 1 jajko 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu 1 płaska łyżeczka soli 1/2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki bułka tarta (do uzyskania(...)Podsmażamy ją na niewielkiej ilości oleju, pod koniec dodając 1 starty ząbek czosnku. Kawałek kapusty i obraną marchewkę rozdrabniamy za pomocą Botti Electronic Flavio 2 w 1 . Przekładamy do miski. Dodajemy mielone mięso, podsmażoną cebulę i czosnek, suszone oregano, pieprz, sól, słodką czerwoną paprykę, wbijamy 1 jajko i dodajemy bułkę tartą (najpierw mniejszą ilość, później w razie potrzeby można
Słodkie okruszkiprzede mną. Świetnie komponuje się w mojej wersji naleśników, z nadzieniem po chińsku. Wróćmy do naszej kapusty pekińskiej. Do poszatkowanej kapusty dorzuciłam dla odmiany ogórek kiszony, kilka pomidorków koktajlowych, kukurydzę. W sumie pasowałoby dodać tutaj jeszcze cebulę czerwoną, jajka na twardo czy tuńczyka. Baza to jogurt naturalny z czosnkiem, solą, pieprzem i ziołami. Jeśli nie odchudzacie się, lubicie głębsze(...)smaki, to możecie wymieszać jogurt z majonezem. Drukuj Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, ogórkiem kiszonym Składniki 5 liści kapusty pekińskiej 8 pomidorków koktajlowych 3 ogórki kiszone 1/3 puszki kukurydzy natka do ozdobienia Sos 1/2 kubka jogurtu naturalnego sól, pieprz, zioła prowansalskie Sposób przygotowania Warzywa siekamy, Przygotowujemy sos. Polewamy sosem warzywa. Mieszamy. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/surowka-kapusty-pekinskiej-kukurydza-ogorkiem-kiszonym/ MieszamWGarnku Artykuł Surówka
Mieszam w Garnkuwypróbować Składniki : 1 puszka łopatki konserwowej 5 pieczarek kawałek dyni ( dowolny ) mała garść świeżego szpinaku mała garść kiszonej kapusty z papryką ( można dać zwykłą , miałam taką resztkę na dnie słoika , stąd ta 1 mała cebula 1 papryczka chilli , czerwona 1 płaska, łyżeczka czosnku granulowanego sól , pieprz do smaku olej rzepakowy do smażenia Na patelni na niewielkiej ilości tłuszczu podsmażamy(...)pokrojoną cebulę , pieczarki, kiszoną kapustę i pokrojoną na kawałki łopatkę z puszki . Po paru minutach jak wszystko zrobi się rumiane , dodajemy siekane chilli , czosnek , sól , pieprz do smaku i smażymy jeszcze chwilkę . Na koniec do gorącego dania trzeba wmieszać , porwany palcami , szpinak i zdjąć z ognia , zmięknie od temperatury dania . To jedyny zdrowy element , więc trzeba uważać ,żeby
Ogrodnik w podróżywszystko. Farsz to zasmażana kapusta kiszona z grzybami. Składniki : Ciasto : 300 g mąki pszennej 30 g drożdży 1/4 szkl. mleka 1 jajko 1 żółtko 1 łyżeczka cukru 50 g masła Sól Farsz : 400/500 g kapusty kiszonej (najlepiej sprawdzi się domowa kapusta kiszona) 200 g pieczarek 2 małe cebule 1 łyżka oleju Sól, pieprz, papryka czerwona, papryka ostra, majeranek(...)ciepłe miejsce. Do miski wsypujemy mąkę. Dodajemy jajko, żółtko, resztę mleka, sól, roztopione masło i wyrośnięty zaczyn. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 1h. Kapustę gotujemy z liściem laurowym i zielem angielskim do miękkości. Odcedzamy i kroimy drobno. Na patelni rozgrzewamy olej. Podsmażamy drobno posiekaną cebulę. Dodajemy drobno pokrojone pieczarki. Podsmażamy z odrobiną soli aż odparują. Dodajemy
Czarnawisienka