W tej zupie nie ma ani grama mięsa i wcale go nie brakuje. Aromatyczne warzywa i ciecierzyca w roli „wkładki” zupełnie wystarczą, aby przygotować cały garnek pysznego i zdrowego jedzenia. Mamy dla was przepis na wegański kapuśniak ze słodkiej kapusty. Przepis na wegański kapuśniak z ciecierzycą Składniki: Pół małej główki białej kapusty, 2 cebule, 3 ząbki czosnku, 2 większe marchewki, 1 pietruszka, 1 papryka czerwona, 1 puszka ciecierzycy w zalewie (400g), 2 puszki pomidorów w zalewie (2x400g), o...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...