Kapuśniak z ciecierzycą. Bez mięsa, tylko warzywa. Przepis na pyszną zupę wegańską

Kapuśniak z ciecierzycą. Bez mięsa, tylko warzywa. Przepis na pyszną zupę wegańską

W tej zupie nie ma ani grama mięsa i wcale go nie brakuje. Aromatyczne warzywa i ciecierzyca w roli „wkładki” zupełnie wystarczą, aby przygotować cały garnek pysznego i zdrowego jedzenia. Mamy dla was przepis na wegański kapuśniak ze słodkiej kapusty. Przepis na wegański kapuśniak z ciecierzycą Składniki: Pół małej główki białej kapusty, 2 cebule, 3 ząbki czosnku, 2 większe marchewki, 1 pietruszka, 1 papryka czerwona, 1 puszka ciecierzycy w zalewie (400g), 2 puszki pomidorów w zalewie (2x400g), o...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.