kapusta czerwona - 5345 przepisów (strona:217/357)

Paszteciki szczecińskie z mięsem 100

tłuszczu jak pączki. Dzięki temu smakują wyjątkowo, zupełnie inaczej, niż tradycyjne paszteciki pieczone.  Pasztecik szczeciński to danie typowe dla Szczecina, nadziany najczęściej mięsem, kapustą z grzybami lub pieczarkami z serem. Serwowany w towarzystwie czystego, czerwonego barszczyku. Najstarszy lokal serwujący paszteciki został założony w 1969 roku. W roku 2010 pasztecik został wpisany na "Listę produktów tradycyjnych" , chronionych przez unijne prawo

Kuchnia z widokiem na ogród
Zupa gołąbkowa 75

warunki atmosferyczne, którym jesteśmy poddawani przez "matkę naturę"! Wokół nas solidna zima, wiec potrzebujemy zdecydowanie bardziej rozgrzewającego, sycących posiłków. Proponuję zatem kolejny wariant "czerwonej", czyli rozgrzewającej zupy, na bazie wołowiny, może to być łopatka, kapusty (tym razem włoskiej) i kilku innych składników... Po szczegóły przyrządzenia zupy gołąbkowej, bo to o niej mowa właśnie, zapraszam już do szczegółowego opisu. Powiem

R'n'G Kitchen
Brownie z musem jabłkowym (ciasto czekoladowe paleo) 101

Chodziło za mną ostatnio jakieś nowe ciasto czekoladowe. Już tyle różnych brownie robiłem (nawet z kiszoną kapustą !), ale chciałem coś nowego.  Szukałem i w końcu znalazłem – ciasto czekoladowe z musem jabłkowym! Ciasto czekoladowe paleo, brownie z musem jabłkowym – bez glutenu, zbóż, nabiału (laktozy i kazeiny) – sprawdzony przepis: banany – 2 większe miód – ½ szkl mąka kasztanowa(...)paleo? Inne brownie (ciasta czekoladowe) paleo: Brownie z batatów Brownie z cukinii Brownie z dyni Brownie bananowe Brownie AIP (bez alergenów) Brownie z kiszoną kapustą Brownie z buraków i awokado Brownie z ciecierzycy Brownie z czerwonej fasoli Smacznego! Wartości odżywcze Wartość energetyczna Węglowodany Tłuszcze Białko przyswajalne błonnik ogółem wielonienasycone Blaszka (20 porcji) 2000 kcal

PaleoSMAK
Brownie z batatów (ciasto czekoladowe paleo) 85

będzie dozwolone. PaleoSMAK Smacznego! Inne brownie (ciasta czekoladowe) paleo: Brownie z cukinii Brownie z dyni Brownie bananowe Brownie AIP (bez alergenów) Brownie z kiszoną kapustą Brownie z buraków i awokado Brownie z ciecierzycy Brownie z czerwonej fasoli Więcej o składnikach: Czy miód jest paleo? | Czy kakao jest paleo? Wartości odżywcze Wartość energetyczna Węglowodany Tłuszcze Białko przyswajalne błonnik ogółem wielonienasycone

PaleoSMAK
Gołąbki z mięsem i soczewicą 111

Składniki: 1 główka kapusty 1,3 kg szynki wieprzowej 2 szklanki ryżu 1 szklanka czerwonej soczewicy 500 g pieczarek 3 cebule sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie Przygotowanie: Mięso pokroić na … Czytaj dalej Gołąbki z mięsem i soczewicą

czarrna od kuchni
Pierogi i uszka z pieczarkami i cebulką 106

Mmmm… już myślami jestem przy wigilijnym stole i zajadam się domowym, czerwonym barszczem z uszkami z pieczarkowym farszem oraz drożdżowymi pasztecikami z kapustą i grzybami . Po nich będzie czas na pierogi ruskie i pierogi z pieczarkami. Moja babcia Krysia – autorka najlepszego ciasta na pierogi i uszka , co roku przygotowuje pierogi z pieczarkami i przyznam się szczerze

Be Fit Be Strong
Sałatka z serem żółtym. 1696

kolację, a nawet  na domówkę, lub rodzinną imprezę. Składniki: 4 jajka pęczek rzodkiewki 200 g. sera żółtego 1/2 puszki kukurydzy 1 papryka czerwona 1/2 papryki żółtej 2 średnie ogórki kiszone 1/4 główki młodej kapusty (może być pekińska) szczypiorek 2-3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Wykonanie: Jajka ugotować na twardo. Obrać i pokroić w kostkę

Agusiowe smakołyki
Coleslaw z młodej kapusty z sosem curry – curryslaw 136

przez dodatek curry świetnie pasuje także podana do białej ryby, np. do smażonego dorsza. SKŁADNIKI 6 dużych albo 8 mniejszych porcji 600g młodej kapusty białej, najlepiej odmiany stożkowej 120g marchwi 60g selera naciowego 90g czerwonej cebuli garść rodzynek (ok. 35g) namoczonych w ciepłej wodzie garść listków natki pietruszki, w całości garstka mieszanki orzechów – nerkowce, migdały, orzechy laskowe

Karo in the Kitchen
Warzywa po tajsku 93

Wegetariańskie danie z kuchni tajskiej.  Składniki 1 łyżka oleju sezamowego 2 łyżeczki obranego korzenia imbiru 1 duży ząbek czosnku 1 czerwona papryka 200 g grzybów shitake 3 duże dymki 3 szklanki kapusty pekińskiej ( można zastąpić bok choy ) sól pieprz Przygotowanie Rozgrzałem olej w rondlu o grubych ściankach. Włożyłem imbir, obrany i starty, oraz czosnek przeciśnięty przez praskę

R'n'G Kitchen
Fit menu na Boże Narodzenie 217

ziemniakami, cebulą i szczypiorem Frittata z łososiem i szpinakiem Przepisy na pierogi Gryczane pierogi nadziane grzybami i ricottą Pieczone mini pierogi z kapustą i grzybami Przepisy na warzywa Kremowa zupa z buraków i czerwonej fasoli Fasolowo-ciecierzycowy mix z pieca Przepisy na wypieki i słodkości Magiczne ciasto migdałowe z czekoladą Wigilijna kasza jaglana z suszonymi śliwkami i miodowo-korzennym

My Chcemy Jeść
SZYBKA SAŁATKA Z SERKAMI TOPIONYMI 158

każdy) np. gouda jogurt naturalny majonez sól, pieprz 5-6 jajek 30 dag wędliny 4-5 ogórków kiszonych 0,5 czerwonej cebuli puszka marchewki z groszkiem (ja dałam dwie) mały kawałek kapusty pekińskiej WYKONANIE : Jajka gotujemy i obieramy. Marchewkę z groszkiem przekładamy na sitko, kroimy ogórki i dodajemy do marchewki. Pozostałe składniki kroimy, przekładamy do miski i dodajemy warzywa

Pani na deser
Zupa warzywna z cukinią 148

zajmuje wiele czasu a przy tym do jej zrobienia nie potrzeba wcale wielu wyszukanych składników. Składniki: 1 średnia cukinia puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 duża marchewka 1/2 kapusty pekińska 2 duże ziemniaki 25 dag kiełbasy (użyłam podwawelskiej)  20 dag żółtego sera 2 l bulionu  2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz natka

Pobite gary Barbary
Burrito z wołowiną i guacamole 142

czosnku czerwona fasola z puszki (240 g) kukurydza z puszki (2/3 puszki, około 180 g) 500-600 g passaty pomidorowej pół dużej czerwonej papryki pół dużej żółtej lub zielonej papryki 5-6 liści kapusty pekińskiej 200 g żółtego sera tłuszcz do smażenia przyprawy: po pół łyżeczki soli, cząbru, oregano, 1/3 łyżeczki utartego kminu rzymskiego i nasion kolendry, około

Pichceniomania
Uszka z kapustą i grzybami do barszczu czerwonego 982

Uszka z kapustą i grzybami najlepiej smakują, kiedy przygotowujemy je z domowej kapusty kiszonej i suszonych leśnych grzybów. Do takich uszek gotujemy barszcz czerwony czysty niezabielany, najlepiej na własnym zakwasie z czerwonych buraków . Taki barszcz z uszkami to tradycyjne danie wigilijne w wielu Polskich domach i zdrowy, smaczny posiłek na co dzień. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne
KAPSALON 1571

dużo warzyw. Cel osiągnięty ;) Składniki: 0,7 dag piersi z kurczaka przyprawa gyros 500 g frytek  125 dag sera żółtego 1 czerwona cebula 2 pomidory np malinowe 2 ogórki typu wąż mała kapusta pekińska sos czosnkowy keczup Wykonanie: *Piersi z kurczaka kroimy w paski, oprószamy przyprawą gyros, smażymy na oleju, po czym osączamy.  *Na oleju smażymy frytki

Z Majeczką w kuchni