który postoi kilkanaście godzin – smaki się przegryzą i nabiorą pełni aromatu.Polecam!SKŁADNIKI:* kapusta kiszona – 700 g* cebula – 2 szt* olej – 2 łyżki* dobrej jakości kiełbasa np. podwawelska – ok. 150 g* łopatka wieprzowa – 200 g* boczek – ok. 50 g* czerwone wino – 50 ml* koncentrat pomidorowy – 2 łyżki* suszone grzyby(...)cebulę podsmażamy na odrobinie oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę oraz boczek, przesmażamy kilka minut.Do miękkiej kapusty dodajemy namoczone, posiekane grzyby, ugotowaną łopatkę i podsmażoną kiełbasę z cebulą i boczkiem.Wszystko razem dokładnie mieszamy i na wolnym ogniu gotujemy jeszcze ok. 15 minut.Dodajemy czerwone wino, doprawiamy majerankiem, kminkiem, solą i pieprzem.Dodajemy koncentrat pomidorowy.Jeśli mamy zbyt mało wody możemy podlać
Ostra na Słodkokońcu jest pełna świeżych surowych i zdrowych warzyw Polecam , szczególnie że bardzo szybko i łatwo się ją robi składniki 1/2 małej kapusty pekińskiej 1 biała papryka 4 garście świeżych liści szpinaku 2 duże starte marchewki 1 czerwona cebula 1 mała puszka kukurydzy 4 ząbki czosnku 2 pomidory 1 łyżeczka ziół dalmatyńskich ( mogą być też prowansalskie ) 2 łyżki oliwy(...)oliwek 2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżka octu balsamicznego 2 łyżki miodu sól , pieprz do smaku Kapustę pekińską, drobno szatkujemy , przekładamy do miski , solimy , mieszamy i odstawiamy na około 30 minut . Po tym czasie, kapusta powinna puścić sok i nieco zmięknąć . Sok odciskamy i wylewamy . Do kapusty dodajemy: startą na tarce o grubych oczkach marchew, pokrojoną drobno paprykę, cebulę
Ogrodnik w podróżyPyszne „Zimowe, koperkowe” gołąbki Zimowe , koperkowe gołąbki różnią się od letnich , które są ze świeżej kapusty i z lżejszym sosem i farszem . Zimowa wersja
Ogrodnik w podróżyWbrew pozorom jest pyszna i niezwykle oryginalna. Składniki na sałatkę z mięsem mielonym: 500g mięsa mielonego (np. wieprzowo- wołowego) 1/3 kapusty pekińskiej 2 ząbki czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 puszki kukurydzy z puszki 2 pomidory 1 papryka czerwona 3 łyżki oliwy 1 łyżka jogurtu naturalnego 3 łyżki majonezu szczypta soli Przepis na sałatkę z mięsem mielonym: Na patelni(...)rozgrzewamy 3 łyżki oliwy, dodajemy mięso mielone i przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku. Całość podsmażamy, dodajemy 3 łyżeczki koncentratu i jeszcze przez chwilę całość podsmażamy. 1/3 kapusty pekińskiej drobno siekamy. Szczypiorek drobno kroimy. Pomidory myjemy, kroimy w kosteczkę, podobnie postępujemy z papryką. Wszystkie składniki mieszamy w misce i dodajemy odsączoną kukurydzę. Sałatkę mieszamy z sosem majonezowym. Przygotowanie sosu majonezowego
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!udawali się na poranną mszę, my czołgaliśmy się do jedynego otwartego w starym dworze okna… składniki: 1 pierś z kaczki 1/2 główki kapusty modrej 2-3 marchewki 2-3 pietruszki 2 ząbki czosnku 2 czerwone cebule 5-6 ziemniaków 5 łyżek oliwy z oliwek 1 butelka wody 1/2 butelki czerwonego półwytrawnego wina 1 łyżeczka ostrej papryki, cynamonu, tymianku(...)najmniejsze kawałki i wrzucić na rozgrzaną oliwę. Cebulę i czosnek obrać, pokroić tą samą metodą i dorzucić do garnka. Dodać przyprawy i wymieszać. Dusić kilka minut. Poszatkować w powietrzu kapustę i dodać do garnka. Wymieszać, podlać winem i dusić 10-15 minut. Obrać ziemniaki „w powietrzu”, umyć, pokroić na połówki i dodać do garnka. Na wierzchu ułożyć mięso
GRUBY WAŁEKpiersi z kurczaka, może być więcej/mniej ,możesz dać wiejskiej kiełbasy, boczku , jeśli lubisz 2 czerwone cebule, raczej małe 1 pęczek koperku sól i pieprz do smaku 4 łyżki passaty pomidorowej i kilka pomidorów suszonych Poszatkuj kapustę i zlej wrzątkiem, duś do miękkości. Na patelni rozgrzej olej rzepakowy i podsmaż pokrojone na kawałeczki piersi z kurczaka, dosmacz solą
Z Kuchni Do KuchniSkładniki: 3 kg kiszonej kapusty (z marchewką) 3 cebule 50 g suszonych grzybów (borowików) 2 szklanki suszonych śliwek 100 ml półwytrawnego czerwonego wina 1 łyżka oleju roślinnego po kilka ziaren ziela angielskiego, pieprzu i jałowca Sposób wykonania: Grzyby płuczemy, zalewamy zimną wodą i odstawiamy do namoczenia na kilka godzin (np. na noc). Kapustę odciskamy z soku, kroimy na mniejsze kawałki
Qchnia po prostuokresie świątecznym. Ugotowane i okraszone cebulką podane na obiad lub, najbardziej przeze mnie lubiane, odsmażone na rumiano, i do tego kubek czerwonego barszczu. W okresie sylwestrowym, między zakąskami i przystawkami znajdzie się zapewne wielu amatorów pierogów ze słodką kapustą i grzybami. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Pierogi ze słodką kapustą i grzybami appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkosię marzył taki gulasz prawdziwy tylko oczywiście bez mięsa. Moja wersja vege jest wspaniała. Delikatny smak dzięki czerwonej soczewicy podsycony papryczką chilli. Wspaniały!! Idealne dopełnienie do niedzielnego obiadu uwieńczyły kopytka i surówka z kapusty pekińskiej zaprawiana sosem balsamicznym. Będąc wegetarianką już pełną gębą doceniłam smak, wartości odżywcze soczewicy, gdzie wcześniej nawet się nią nie zainteresowałam. No ale już
pieprzny smaczeksoczewicą Krokietami grzybowo – jajecznymi, a nawet krokietami z parówkami!Dziś mam wersję dla mięsożerców!Obficie nadziane świeżym mielonym mięsem i kapustą są świetnym pomysłem zarówno na obiad jak i kolację na ciepło.Podane solo lub z czerwonym barszczykiem tworzą danie , któremu nikt się nie oprze! SKŁADNIKI :NALEŚNIKI: * mąka – 1 szklanka * mleko – 200 ml * woda gazowana(...)jajko – 1 szt * olej – 2 łyżki * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * sól – szczyptaFARSZ: * kapusta biała – 200 g * mięso mielone wieprzowe – 200 g * masło – łyżka * sól * pieprz * papryka * kminekDODATKOWO : * jajko – 2 szt * bułka tarta – 100 g * olej do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :NALEŚNIKI:Z podanych składników robimy ciasto naleśnikowe.Smażymy duże , ale niezbyt
Ostra na Słodkozimą coś na ząb warto zarzucić Nieśmiertelna kapusta pekińska , marchewka , troszkę innych dodatków i tworzy się kuchenna magia Składniki : 1/2 małej kapusty pekińskiej 1 marchewka , niezbyt duża kawałek białej rzodkwi ( dosłownie 6 cm korzenia ) 1 mała ,czerwona papryka 1 średni pomidor , typu pasta 1/2 czerwonej cebuli mały pęczek natki pietruszki 1 płaska łyżeczka cukru 1/2 płaskiej łyżeczki czosnku(...)granulowanego 1 łyżka białego octu winnego 1 łyżeczka oleju słonecznikowego 1/2 płaskiej łyżeczki suszonego koperku 1/2 płaskiej łyżeczki ziół prowansalskich sól , pieprz do smaku 1 łyżka majonezu Kapustę pekińską szatkujemy drobno . Marchew i rzodkiew , ścieramy na tarce od dużych oczkach , oczywiście obraną , o tej porze roku skórka nie jest najlepsza Paprykę , cebulę obieramy i drobno siekamy , dodajemy do reszty warzyw
Ogrodnik w podróżya.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Składniki: - kapusta pak choi 2 szt. -1 duża cebula -4 ząbki czosnku -1/2 papryki czerwonej -2 ostre papryczki -2 łyżki ciemnego sosu sojowego -100 g sera feta -2 łyżki prażonych ziaren słonecznika -1 łyżka oliwy -ocet balsamiczny Cebulę(...)kroimy w piórka, czosnek w plasterki, papryki w paseczki. Z ostrych papryczek usuwamy wcześniej ziarenka. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy warzywa tak, aby lekko się zeszkliły. Kapusty u nasady odcinamy na wysokości 1 cm, liście dokładnie płuczemy i drobno siekamy. Wrzucamy na patelnie i wraz z warzywami podsmażamy (ok.3 min.) dolewając sos sojowy. Wykładamy na talerz, posypujemy pokruszonym serem
Kulinarne przemysleniasałatki, koniecznie domowej roboty! Polecam uwadze post z sosami i dipami, kliknij tutaj . Sałatka Cezar z kurczakiem Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Surówka Coleslaw z czarnuszką Surówka z kapusty Ogórki małosolne z koperkiem
Moja smaczna kuchniażyczę smacznego! PRZEPIS NA DOMOWY KAPSALON (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 600 g fileta z kurczaka 15 pomidorków koktajlowych 1/2 świeżego ogórka 1 czerwona cebula 150 g żółtego sera 1/2 puszki kukurydzy 1/2 małej kapusty pekińskiej 2 łyżki oliwy 500 g ziemniaków 3 foremki aluminiowe 200 ml jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku ketchup Przygotowanie Kurczaka pokroić
Przepiski.plSałatka gyros mieszana to super pomysł na pyszną i kolorową kolację lub jako danie na imprezę. Składniki filet z kurczaka kapusta pekińska młoda ogórki konserwowe papryka konserwowa kukurydza cebula biała lub czerwona pieczarki marynowane 2 ząbki czosnku przyprawa do gyrosa Przygotowanie Wszystko pokroić, filet z kurczaka przyprawić przyprawą do gyrosa podsmażyć. Wszystko wymieszać dodać majonez, jogurt naturalny, ketchup, sól
Wasze Przepisy