przyjazdu gości. Jest ciekawa i dobra. To doskonały sposób na inne wykorzystanie chińskiej zupki. Składniki: makaron z 2 zupek chińskich filet z kurczaka puszka kukurydzy por mała kapusta pekińska 2 średnie czerwone papryki majonez sól, pieprz przyprawa gyros Wykonanie: Makaron połamać i zalać w misce wodą. Nie musi być nią całkiem zakryty. Przykryć i odstawić. Kurczaka pokroić w kostkę(...)posypać przyprawą i dokładnie wymieszać. Podsmażyć na patelni. Przełożyć do miski. Dodać kukurydzę. Kapustę pekińską drobno posiekać, paprykę pokroić w kostkę, pora przekroić na pół i drobno pokroić. Wszystkie warzywa dodać do kurczaka. Dodać makaron, przyprawy i majonez - dokładnie wymieszać. Rada: Sałatka bardzo zyskuje, gdy po wymieszaniu wszystkiego odstawi się ją do lodówki na co najmniej godzinę
Pasja Smakumarchewka średniej wielkości, pokrojona w cienkie słupki lub niewielką kostkę 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 duży mięsisty pomidor, obrany i drobno posiekany 300 gramów białej kapusty, poszatkowanej opcjonalnie 1 czerwona papryka drobno posiekana 400 g fasoli z puszki - białej lub czerwonej - kidney (można zastąpić fasolką szparagową, albo suchą fasolą namoczoną wcześniej przez całą noc w wodzie(...)czosnek, pokrojoną marchew i często mieszając smażyć około 5 minut. Dodać przecier pomidorowy i drobno posiekanego pomidora i smażyć kolejne 2-3 minuty. Podsmażone warzywa dodać do wywaru. Dodać kapustę i fasolę i gotować, aż wszystkie składniki będą miękkie. Doprawić do smaku solą, pieprzem, szczyptą cukru i sokiem z cytryny. Podawać mięsem z wywaru, z kleksem śmietany i posiekanym koperkiem
Cztery Fajeryzapraszam na przepyszną sałatkę z kapustą pekińską w roli głównej. Sałatka jest rewelacyjna, bardzo smaczna i zdrowa. Można ją podać na lekki obiad, kolację a nawet na imprezie. Polecam wypróbować przepis, bo warto. Do przygotowania sałatki będziemy potrzebowali: około 600 g piersi z kurczaka około 600 g kapusty pekińskiej ogórek sałatkowy czerwona papryka pęczek szczypiorku na sos: około(...)około 2 łyżek soku z cytryny sól, pieprz przyprawy do piersi z kurczaka: pieprz ziołowy papryka słodka papryka ostra sól, pieprz Link do filmiku z przepisem na: Sałatka z kapusty pekińskiej Przygotowanie: Najpierw przygotuję pierś z kurczaka: Filet z piersi kurczaka kroję w cienkie paseczki i smażę na patelni, na rozgrzanym oleju przez kilka minut, do miękkości mięsa. Usmażoną
Uwaga Babcia Gotujeszybko gdy mam mało czasu. Możemy ją przyrządzić jako przekąskę na sylwestra. Składniki: 4 placki tortilli Fanex 1 pierś z kurczaka 0,5 główki kapusty pekińskiej 1 papryka czerwona 1 pomidor 3 ogórki konserwowe Przyprawa do grosa Olej do smażenia Sos gyros Fanex Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do grosa, dokładnie mieszamy(...)kilka godzin wstawiamy do lodówki. Obsmażamy na oleju na złoty kolor. Kapustę pekińska drobno siekamy, paprykę, pomidora i ogórka kroimy w paski. Placki tortilli podgrzewamy na suchej patelni lub w kuchence mikrofalowej. Na każdy placek układamy warzywa , mięso i polewamy sosem. Dolną część placka zwijamy do środka i zawijamy tortillę
Bajeczna Kuchniazimowych". Łagodna w smaku, lekko słodkawa, nie kwaśna. Idealna do obiadu:) Z tych proporcji wychodzi około 13 słoików o objętości średnio 500ml. Składniki: 3 kg białej kapusty 1,5 kg czerwonej papryki 1 kg marchewki 1 kg cebuli duży pęczek natki pietruszki 1 szklanka oleju 4 łyżki soli kilka ziaren ziela angielskiego 2-3 listki laurowe kilka ziaren(...)pieprzu czarnego Zalewa 1,5 szklanki wody 1 szklanka octu 10% 1 szklanka cukru Kapustę poszatkować, cebulę pokroić w piórka, marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Paprykę pokroić w cienkie paski. Natkę pietruszki posiekać. Kapustę posolić i ściskać w dłoniach aż puści sporo soku. Dodać resztę warzyw, natkę pietruszki, pieprz, ziele angielskie i liść laurowy. Wlać olej
Maślane ciasteczkoDodam jeszcze oliwę (urządzenie posiada miarkę co ułatwia pracę) i inne dodatki i jutro podam z makaronem A wracając do przepisu… Składniki: 1 główka młodej kapusty 2 ząbki czosnku 1/2 czerwonej cebuli 1 czubata łyżka masła (u mnie klarowane) 4 łyżki łagodnego ketchupu 1 garść świeżych liści bazylii szczypta soli ziołowej 5 łyżeczek słodkiej czerwonej papryki(...)Wystarczy nałożyć odpowiednią tarczę, pociąć kapustę na mniejsze kawałki i po chwili wszystko jest gotowe. Tak przygotowaną kapustę przekładamy do podsmażonej cebulki, mieszamy, lekko soli i całość podlewamy wodą. Dusimy pod przykryciem około 10 minut. Po tym czasie dodajemy słodką czerwoną paprykę, posiekane liście świeżej bazylii, posiekaną zieloną pietruszkę, pieprz, sól ziołową, starty na drobnych oczkach czosnek, mieszamy
Słodkie okruszkiciekawy pomysł na szybką imprezową sałatkę i sycące drugie śniadanie. Składniki: 500g fileta z kurczaka 2 czerwone cebule 1 puszka kukurydzy 400g ogórków konserwowych 600g pekińskiej kapusty przyprawa do gyrosa 2 łyżki klarowanego masła ketchup majonez sól pieprz Wykonanie: 1. Fileta umyć, pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą do gyrosa, odstawić na około 30 minut. Po tym czasie usmażyć(...)drobną kostkę. 3. Kukurydzę odsączyć z zalewy, a kapustę pekińską poszatkować. 4. Składniki sałatki układać warstwami: połowa fileta z kurczaka, 4 łyżki ketchupu, ogórek, czerwona cebula, 4 łyżki majonezu, pozostałą ilość fileta, połowa kapusty pekińskiej, sól, pieprz, 3 łyżki ketchupu, kukurydza i pozostała ilość kapusty pekińskiej. 5. Wstawić do lodówki żeby smaki się przegryzły
Szalona Kuchnia Ewelinyjest w naszym przypadku dużym wyzwaniem. Nieustannie jednak próbuję i od czasu do czasu mogę ogłosić sukces. Tu więc go ogłaszam! Składniki: dwie mniejsze główki kapusty włoskiej 150-200 g czerwonego ryżu 1 czerwona cebula 250 g pieczarek 300 g zielonej cukinii 2 łyżki oleju duży ząbek czosnku pęczek świeżego koperku 2 łyżki sosu sojowego przyprawy: 1 łyżeczka czubrycy(...)obie, ja gotowałam etapami). Gotować kapustę ok. 7-8 minut. Wyjąć i zahartować pod zimną wodą. Odsączyć z nadmiaru wody i ostudzić. Głąb wykroić, każdy liść delikatnie zdejmować i odkrawać zgrubienia u nasady, aby bez problemu nasze gołąbki się zawijały. W osobnym, mniejszym garnku zagotować wodę, delikatnie posolić i do wrzątku wrzucić czerwony ryż. Ugotować al dente
gutfutRoladki schabowe z kapustą Smaczne kotlety - soczyste i delikatne, swój wyjątkowy smak zawdzięczają genialnym połączeniu kilku tajemniczych składników. Takie jak lubi moja rodzina. 10 porcji 30 minut czas przygotowania Składniki: · 1 kg schabu wieprzowego(...)cebula · 1 marchew · 1/3 główki kapusty włoskiej · 1 papryka czerwona · Olej do smażenia · 2 jajka · Bułka tarta do panierki
Kulinarna Chwiladodatkiem ciekawych składników i pysznego sosu może smakować naprawdę świetnie. Tym razem na naszym stole zagościła pyszna sałatka imprezowa z dodatkiem kurczaka, fasoli, kukurydzy, papryki, ogórków kiszonych i kapusty pekińskiej. Połączenie tych wszystkich składników daje bardzo ciekawą kompozycję smakową. Ważne jest to, że składniki na sałatkę imprezową są ogólne dostępne i można je zakupić w każdym sklepie. Sałatka imprezowa(...)fasoli czerwonej papryka czerwona Sos 200 g jogurtu greckiego 6 łyżek majonezu 1-2 ząbki czosnku pieprz, sól Wykonanie Kurczaka kroimy w kostkę. Przyprawiamy pieprzem, solą, przyprawą do gyrosa. Dusimy na patelni z łyżką oliwy. Kukurydzę, fasolę odcedzamy. Fasolę dodatkowo płuczemy. Paprykę oraz ogórki kroimy w kosteczkę. Kapustę pekińską siekamy
Przepiski.plimprezki, wieczorki z przyjaciółkami czy tak po prostu dla siebie :) Zapraszam do przepisu :) ; Składniki : 1 op zupki chińskiej 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 kapusta pekińska 1 papryka czerwona 1 świeży ogórek 30dag sera żółtego Sól, pieprz Sos: 2 łyżki majonezu 2łyżki śmietany 12% Pół pęczka posiekanego kopru Przygotowanie: Makaron z zupek chińskich(...)przesypuje do miseczki i zalewam wrzątkiem żeby się zaparzył. Tuńczyka odcedzam z sosu i kroję go na średnie kawałki. Kapustę pekińską drobno szatkuje . Paprykę myję , osuszam i usuwam gniazdo nasienne. Kroję w średnią kostkę. Ogórka myję , obieram i kroję w średnią kostkę. Wszystkie te składniki wrzucam do jednej miski i doprawiam solą i pieprzem. Przygotowuję sos: Majonez, śmietanę
Domowa Kuchnia u MamySkładniki: 1 średnia kapusta pekińska, 1 świeża czerwona papryka, 1 mała cebula, puszka kukurydzy konserwowej, puszka zielonego groszku, kilka plasterków szynki, 4 jaja ugotowane na twardo, 2-3 ząbki czosnku, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Odlać wodę z kukurydzy i groszku. Cebulę drobno pokroić ( by była delikatniejsza można wcześniej posolić i ugnieść). Kapustę pekińską umyć i pokroić, lekko posolić. Dodać
W kuchni u Monikiszybka i smaczna przekąska, która sprawdzi się idealnie na spotkania ze znajomymi czy rodziną. Szybko znika ze stołu! Składniki 1 duża podwójna pierś z kurczaka 1/2 kapusty pekińskiej 1 papryka czerwona 1 papryka żółta kilka ogórków korniszonów 1 cebula 1 ogórek zielony puszka kukurydzy 3 ząbki czosnku 3 łyzki majonezu 3 łyżki ketchupu ostrego przyprawa do gyrosa Przygotowanie Pierś(...)kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą do gyrosa i podsmażyć na odrobinie oliwy. Kapustę pekińską pokroić w paseczki, papryki, ogórki, cebulę w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Majonez wymieszać z ketchupem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem. Wszystkie składniki połączyć ze sobą i wymieszać. Autor przepisu: Sandra Artykuł Sałatka kebab-gyros pochodzi z serwisu Wasze
Wasze PrzepisyNaleśniki z młodą kapustą Cudowne naleśniki z mięsem i młodą kapustką, to ulubione danie moich pociech, ale nie tylko. Z prawdziwą przyjemnością, serwuje na obiad. Aromat takich naleśników obudzi każdego śpiocha z takim nadzieniem smakują wyśmienicie. 8 porcji 40 minut czas przygotowania Składniki na naleśniki: · 1 ½ szk. maki pszennej(...)mleka Składnik na farsz: · ½ kg mięsa mielonego wieprzowego · ½ główki kapusty młodej · 1 papryka czerwona · 1 papryka żółta · 2 marchewki · 200 g przecieru pomidorowego
Kulinarna Chwilapołączenie śledzia i kapusty kiszonej. Zrobiłam i mogę potwierdzić, że warto jest czasem spróbować czegoś nowego. Składniki 6 filetów śledziowych 1 szkl. mleka 15 dkg. kiszonej kapusty 2 cebule 1 czerwona papryka 1 słodkie jabłko Składniki na zalewę Sok z 4 cytryn Woda (tyle samo ile wyciśniętego soku z cytryn) 1 łyżka cukru (można pominąć) 1 liść laurowy Kilka(...)ziaren ziela angielskiego Krok po Kroku 1 Śledzie myjemy, zalewamy mlekiem i pozostawiamy na 2 godziny. 2 Kapustę rozdrabniamy, paprykę i jabłko kroimy w słupki a cebulę w pióra . 3 Śledzie napełniamy warzywami i zawijamy rolmopsy. 4 Wszystkie składniki na zalewę doprowadzamy do wrzenia i następnie studzimy. Śledzie układamy ciasno w słoiku, zalewamy i odstawiamy na 3 dni do lodówki
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisykolorowego pół łyżeczki gałki muszkatołowej pół łyżeczki imbiru w proszku pół łyżeczki pieprzu czarnego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 4 łyżeczki papryki czerwonej słodkiej Wykonanie Słodką kapustę szatkuję , kapustę kiszoną płuczę w wodzie i odciskam bardzo dokładnie z nadmiaru soku , następnie do garnka z odrobiną oleju przekładam nasza pokrojoną kapustę białą i kapustę
Mój Smak