kanapki - 13123 przepisów (strona:286/875)

Bułki dyniowe 101

Przepis na bułki zaczerpnięty od Doroty z Moje Wypieki. Bułki są pulchne, żółciutkie, idealne na kanapki. Posypane pestkami dyni zyskują na smaku i wartości odżywczej, polecam. Bułki śniadaniowe. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Nowy rodzaj tofu nadchodzi… Czym jest pumfu? 71

wykonana tylko i wyłącznie z pestek dyni i wody. Jedna porcja pumfu to 17 g białka roślinnego. Jak przeczytałem w kilku recenzjach, pumfu dobrze się marynuje. Polecają je do kanapek, jajecznicy, a nawet deserów, czyli wszędzie tam, gdzie zwykle używa się tofu. Ci, którzy próbowali pumfu prosto z opakowania, zwracają uwagę na ciekawy, lekko orzechowy smak. A to ważna wiadomość

Fleksitarianizm.pl
Sos serowy z mięsem mielonym i test patelni tytanowej WOLL 61

Wypróbowałam tę funkcję do przygotowania mojej karkówki po myśliwsku , którą obsmażyłam, a następnie tylko zalałam i wstawiłam do piekarnika. W taki sam sposób przygotowałam mój pyszny schab na kanapki , a także zapiekankę z pulpecikami . Całość przygotowań ułatwia pokrywka, której również możecie używać do pieczenia. Ważne, że odpinana rączka została tak zaprojektowana, by była w 100% bezpieczna i nie odpinała się

Lekcje w kuchni
Moja nowa książka "Wegańskie smarowidła na domowym pieczywie" i przepis na zdrową nutellę 92

tylko ze szczypiorkiem), hummusów i tzw "zdrowej nutelli", na którą przepis znajdziecie poniżej. W książce jest przepis na wegańską wersję tego słodkiego smarowidła, którym smarować możecie naleśniki, wafle, słodkie kanapki. Ostrzegam, znika błyskawicznie;) Krem daktylowo-orzechowy Składniki: 400 g suszonych daktyli 40 g roztopionego masła 140 g prażonych orzechów laskowych 200 ml mleka 6 łyżek kakao 2 łyżki masła orzechowego

Smakowity Blog Kulinarny
Papryka w kuchni. Jak wykorzystać paprykę? 103

Smakosze papryki spożywają ją surową, ale na pewno nie trafi w gusta każdego. Jeśli mamy ją w większych ilościach możemy zamarynować. Papryka ze słoika też może trafić na nasze kanapki, bądź też do sałatki, gdzie polecam poszukać przepis na sałatkę z zupek chińskich, właśnie z dodatkiem ogórków konserwowanych i marynowanej papryki. Papryka faszerowana mięsem mielonym Innym sposobem na wykorzystanie papryki

sierotka maRysia w kuchni
Karczek w słoikach- na kanapki 7863

Pyszny, mięciutki, kruchy, soczysty karczek gotowany w słoikach .Idealny na kanapki. Otwierasz słoik i masz pyszny kawałek domowej wędliny. Zawsze pod ręką w lodówce. Raz przygotujesz i możesz cieszyć się nim przez długi czas. Porcje akurat na raz. A ten zapach.....niesamowity, jak za dawnych lat kiedy nasze babcie robiły mięso do słoika

Swojskie jedzonko
Sos tatarski 72

dodanie soli czy pieprzu powinno ograniczyć się do minimum. Sos podałam z jajkami ugotowanymi na twardo. Sos tatarski świetnie sprawdza się również podany ze smażoną rybą, jako smarowidło do kanapek, dodatek do wędlin oraz śledzi. Szukasz przepisów na sosy do mięsa ? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Sos peri-peri. The post Sos tatarski appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Ciąża i poród w USA, a w Polsce? 74

pomaga w czasie pierwszej kąpieli po porodzie, a później dba, żeby rodzącej nic nie brakowało (np. gdy ta zgłodnieje w nocy, to przynosi jej z lodówki dla pacjentek zestaw kanapek albo sałatkę przygotowane wcześniej przez catering szpitala) . Po przewiezieniu do sali poporodowej, w kalifornijskim szpitalu konieczne było podpisanie oświadczenia, że obejrzę w wewnętrznej telewizji dwa konkretne programy (w nowojorskim szpitalu

Lamarida.pl
Sałatka z kurczakiem, bazylią i granatem 95

misce układamy bazylię. Dodajemy usmażone plastry kurczaka. Obieramy granat i wyciągamy z niego pestki. Całość posypujemy pestkami granatu. Mieszamy sok z cytryny z oliwą. Warto wiedzieć jak przygotować: Kanapka z serkiem i sałatką z pomidorów Sałatkę doprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Wszystko polewamy przygotowanym sosem. Na sam koniec można jeszcze raz wszystko wymieszać. Podajemy od razu. Sałatka z kurczakiem, bazylią

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Krem z kalafiora z popcornem z kaszy gryczanej 98

śniadanie. Tak, tak! Zupy na śniadanie, szczególnie jesienią i zimą z dodatkiem zbóż (jak w tym przypadku – kaszy gryczanej) z powodzeniem zastąpić mogą wszelkie owsianki, jaglanki czy kanapki. Rozgrzeją nas, pobudzą do działania i zaopatrzą w porcję warzyw! Jesień to idealna pora na częste używanie w kuchni takich warzyw jak kalafior czy brokuł, bo właśnie trwa na nie sezon

Moja Delicja
Pasztet z ciecierzycy 84

Bardzo prosty do zrobienia i super pyszny pasztet z ciecierzycy i warzyw, to moja propozycja na bezmięsny pasztecik z piekarnika. Zapraszam po przepis, bo warto go upiec! - rewelacyjny na kanapki - dokładny przepis ze zdjęciami  - szerokie zastosowanie i świetny smak

AniaGotuje.pl
Omlet z oliwkami i papryką 56

Wasze ulubione? Przypominam także o krótkim artykule dotyczącym spożywania jajek. Kilka słów o tym, dlaczego warto stosować je w zdrowej diecie przeczytacie tutaj . Spróbuj także: omlet a’la kanapka, twarogowy omlet na słodko. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Omlet z oliwkami

Natka Pietruszki
PASTA Z DYNI I MASŁA ORZECHOWEGO 88

Pyszna jesienna pasta z dyni hokkaido i masła orzechowego. Idealnie sprawdza się jako dodatek do kanapek, warzyw, itp. U nas jako dip do chrupkiego chlebka bezglutenowego (na bazie kaszy jaglanej) i warzyw pokrojonych w słupki. Lubimy takie lekkie, chrupiące kolacje...😋 Inspiracją był ten przepis Składniki: - 1,5kg dyni hokkaido - 3 łyżki sosu sojowego (u mnie bezglutenowy) - 3-5 łyżek soku

Smaczne Zdrowe
Peperonata. 81

papryk w różnych kolorach, danie będzie cieszyć oczy, a i zyska na smaku. Peperonatę najlepiej podać na grzankach z chleba, tak robią Włosi. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do kanapek, omletów czy ryżu. Jeśli zrobisz większą ilość peperonaty przechowuj ją w słoiku zalaną oliwą z oliwek, można ją  przechowywać w lodówce do kilku tygodni. Składniki: 5 papryk (u mnie

Codziennik Kuchenny
Kanapka drwala 72

Kanapka drwala to pyszny burger z soczystym kotletem z mięsa wołowego. Do tego chrupiący boczek, podsmażony w panierce ser, świeże warzywa oraz sos musztardowy.  - super pomysł na obiad - prosty sos z trzech składników - można użyć nawet zwykłą bułkę

AniaGotuje.pl

Proponowane wyszukiwania