kanapki - 13123 przepisów (strona:282/875)

Pasztet grzybowy z kaszą jaglaną 55

piec około 60 – 70 minut. Po upieczeniu pasztet pozostawić w formie do całkowitego wystudzenia. Kroić dopiero po wystudzeniu, przechowywać w lodówce. Świetnie smakuje na zimno, na kanapkach lub po odgrzaniu, jako element obiadu. Smacznego! The post Pasztet grzybowy z kaszą jaglaną appeared first on Blog o gotowaniu

Even Better Food
Pasztet z kaszy jaglanej i pieczonych warzyw 70

jest: pasztet idealny. Doskonały w formie, zwarty, delikatnie wilgotny, aromatyczny. A smak? Cudowny, wyrazisty, głęboki i pełen bogatych nut przypraw. Tę całkiem solidną porcję można serwować samodzielnie, wykorzystać w kanapkach (pasztet jest wyłącznie węglowodanowy, więc jedzenie go wraz z chlebem jest zgodne z zasadami diety niełączenia) lub jako element obiadu – podany po odgrzaniu z ziemniakami i warzywami. Tradycyjnie, a jakże

Even Better Food
Ciabatta z mozzarellą i pesto 76

Prosta kanapka, ale z połączeniem smaków i konsystencji, które świetnie się sprawdzają. Chrupiąca ciabatta, stopiony ser, pesto, świeża rukola i sos balsamiczny doskonale się uzupełniają. Najlepiej smakuje na ciepło

Milion Smaków
Pasta jajeczna z ogórkiem i szczypiorkiem 82

Pasta jajeczna z ogórkiem i szczypiorkiem  Niby zwykła pasta jajeczna, a jak świetnie smakuje na kanapce. Do takiej jajecznej pasty śmiało możecie dodać, to co akurat macie pod ręką. U mnie ostatnio królowały ogórki korniszone i szczypiorek. Do tego przyprawy do smaku i gotowe. Kiedyś domowe pasty kanapkowe robiłam bardzo często na śniadanie lub kolację. Ostatnio odeszły na chwilę

Słodkie okruszki
Pasztet z kaszy jaglanej i pieczonych warzyw 61

jest: pasztet idealny. Doskonały w formie, zwarty, delikatnie wilgotny, aromatyczny. A smak? Cudowny, wyrazisty, głęboki i pełen bogatych nut przypraw. Tę całkiem solidną porcję można serwować samodzielnie, wykorzystać w kanapkach (pasztet jest wyłącznie węglowodanowy, więc jedzenie go wraz z chlebem jest zgodne z zasadami diety niełączenia) lub jako element obiadu – podany po odgrzaniu z ziemniakami i warzywami. Tradycyjnie, a jakże

Even Better Food
Pasztet grzybowy z kaszą jaglaną 71

piec około 60 – 70 minut. Po upieczeniu pasztet pozostawić w formie do całkowitego wystudzenia. Kroić dopiero po wystudzeniu, przechowywać w lodówce. Świetnie smakuje na zimno, na kanapkach lub po odgrzaniu, jako element obiadu. Smacznego! The post Pasztet grzybowy z kaszą jaglaną appeared first on Blog o gotowaniu

Even Better Food
Jerozolimskie bajgle z sezamem 84

sezamem to charakterystyczny obrazek na ulicznych straganach w całej Jerozolimie. Sprzedaje się je od świtu do zmierzchu. Te chlebki to świetny pomysł na śniadanie, sprawdzają się również przygotowane jako kanapka na drugie śniadanie do szkoły lub pracy. Zwykle bajgle są okrągłe i grube, często parzone przed pieczeniem. Jerozolimskie bajgle są podłużne i cienkie, a przy ich formowaniu musimy trochę się

Tajemnice Smaku
Chleb żytni razowy na zakwasie 97

pachnie, i wcina go o dziwo nawet najmłodsza latorośl. Dla mnie o tyle dobre rozwiązanie, że zdrowy i spokojnie poleży nawet ponad 5 dni, jeśli nie mamy ochoty na kanapki. Przepis zaczerpnięty z niezawodnej grupy fejsbukowej Upiecz sobie pieczywo . Genialna grupa. Przystępując do niej myślałam: “A, czasem wypróbuję sobie jakiś przepis”. Tymczasem jest tam naprawdę sporo sensownych osób

Mieszam w Garnku
Zawijasy Drożdżowe – Zawijane Bułeczki Pizzowe 139

przygotowaniu. Świetnie smakują w wersji na ciepło i na zimno. Mogą posłużyć nie tylko jako poczęstunek, ale także idealny posiłek do pracy czy szkoły. Będą świetną alternatywą dla tradycyjnych kanapek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jeśli więc szykuje Wam się domowa impreza lub nie macie pomysłu na posiłek do pracy, zawijasy drożdżowe będą idealnym pomysłem! Z pewnością posmakują każdemu z Was! PRZEPIS

Przepiski.pl
Wędlina z indyka z papryczką chili i kaparami 58

dodatkiem papryczki chili i kaparów. Dodatki te sprawiają, że mięso ma bardziej wyrazisty, ostrawy posmak - co zdecydowanie nadaje jej pikanterii. Otoczona delikatną galaretką idealnie sprawdzi się jako wędlina na kanapki, nawet bez żadnych dodatkowych warzyw. Składniki: 1 kg mięsa z uda indyka, 15 g soli peklowej, 1 płaska łyżka słodkiej papryki, 1 papryczka chili, 2 czubate łyżki kaparów, 2 łyżki

Świat Domowej Kuchni
Zawijasy Drożdżowe – Zawijane Bułeczki Pizzowe 155

przygotowaniu. Świetnie smakują w wersji na ciepło i na zimno. Mogą posłużyć nie tylko jako poczęstunek, ale także idealny posiłek do pracy czy szkoły. Będą świetną alternatywą dla tradycyjnych kanapek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jeśli więc szykuje Wam się domowa impreza lub nie macie pomysłu na posiłek do pracy, zawijasy drożdżowe będą idealnym pomysłem! Z pewnością posmakują każdemu z Was! PRZEPIS

Przepiski.pl
Szybka kapusta kiszona 138

tenże sposób powinna być przechowywana w lodówce. Zalecam jednak nie trzymać jej dłużej niż przed dwa tygodnie. Tak przygotowana kapusta jest świetnym dodatkiem do dań obiadowych, hot dogów, kanapek czy kebabu. Szukasz przepisów na surówki z czerwonej kapusty? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Modrą kapustę . The post Szybka kapusta kiszona appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Pełnoziarnisty chleb z ziołami / Whole Wheat Bread with Herbs 101

Pełnoziarnisty chleb z ziołami Dziś zapraszam na pełnoziarnisty chleb z ziołami - jest pyszny, aromatyczny i łatwy w przygotowaniu. Taki ziołowy chleb będzie idealny do stworzenia zdrowych kanapek. Pełnoziarnisty chleb z ziołami może być przygotowany z mąki pszennej lub orkiszowej (jasnej i razowej). Sprawdzi się też mieszanka pszennej z orkiszową. Ja do swojego chlebka użyłam ziół prowansalskich, ale możecie możecie skomponować

Lekcje w kuchni
Zapiekanki parmeńskie 76

Zapiekanki świetnie smakują z keczupem, ale naszym zdaniem dużo lepiej po przekrojeniu z masełkiem. INNE NASZE PROPOZYCJE NA ZAPIEKANKI: ZAPIEKANKI KOMINY ZAPIEKANKA CHEESEBURGER EKSPRESOWE ZAPIEKANKI Z CHLEBA TOSTOWEGO GORĄCE KANAPKI Z PIEKARNIKA Smacznego!   Artykuł Zapiekanki parmeńskie pochodzi z serwisu Kuchnia na Wypasie

Kuchnia Na Wypasie
Adjika 83

marynat. Wymieszana z jogurtem podkręca każdego kurczaka. Jest fajną bazą do dressingów. Świetnie robi dodanie jej do gulaszy czy delikatnych zup. Ja kocham ostre, więc używam jej do kanapek. Adjika nie wymaga pieczenia, gotowania, obierania. Adijka wymaga maszynki do mielenia i słoików do pasteryzowania. Jeśli boicie się zbyt wielkiej ostrości, zróbcie pastę w proporcji pół na pół słodkiej i ostrej

ladykitchen

Proponowane wyszukiwania