Sezon na ogórki w pełni, więc zapraszam po przepis na tradycyjne ogórki kiszone na zimę. Przygotowuję e według tej receptury co roku, są pyszne, pachnące, chrupiące. Zapraszam Zapraszam na film Ogórki myjemy, słoiki wyparzamy i suszymy. Do słoika o poj 1 litr dajemy kawałek gałązki kopru z kwiatem, kawałek chrzanu pokrojonego na 3 małe części, duży ząbek czosnku pokrojony na kilka mniejszych części, ok jeden duży lub dwa mniejsze liście laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego ok 6-7 szt, pół łyżki gor... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Gotowanie to moje hobby, uwielbiam też zwiedzać zamki i pałace. Kocham zwierzęta, rękodzieło i muzykę.