wędlinę z indyka, która może przygotować w domu każdy. Nie trzeba do niej żadnego specjalnego sprzętu ,jedynie maszynkę do mielenia i możecie cieszyć się domowym mięskiem na kanapki. Użyłam mojego ulubionego zestawu dodatków - czyli suszonych pomidorów i czarnych oliwek. Wędlinka wychodzi naprawdę soczysta i pyszna -gorąco polecam
Swojskie jedzonkopikantna (ljuti) lub łagodna (blagi). Jest aromatyczna i przepyszna. Świetnie nadaje się jako dodatek do makaronu, mięs (zgłasza grillowanych) a nawet jako sos na pizzę. Sprawdza się również na kanapkach czy jako dip z chrupiącymi słupkami marchewki. Przygotowanie jest czasochłonne ale nie pracochłonne… w zasadzie robi się sama J Składniki: (na 8 średnich słoików po 400g ) 6k papryki
Pyry na Gazcałym świecie. Idealnie sprawdza się jako dodatek do nachosów, fajitas , tortilli, mięs z grilla oraz innych dań rodem z kuchni tex-mex. Świetnie sprawdza się też jako pasta na kanapki lub grzanki. Guacamole można oczywiście kupić w sklepie, ale zapewniam, że nawet jeśli kupimy najdroższe to smakiem będzie mu bardzo daleko do oryginalnego. Dlatego też zachęcam do zrobienia go samodzielnie
Gotujemywdomu.plKiełki w słoiku to idealna domowa i znacznie tańsza alternatywa dla kiełków kupowanych w sklepie. Świeże, zielone, lekko pikantne kiełki są genialną dekoracją zup czy kanapek. Świetnie smakują z twarożkiem lub jajecznicą. To co w nich najważniejsze stanowią bardzo bogate źródło witamin i wartości odżywczych. Zastanawiasz się jak wyhodować kiełki? Do ich przygotowania potrzebujemy: słoika z nakrętką oraz nasion
Gotujemywdomu.plJedni mówią czekośliwka, inni nutella ze śliwek.. jakby tego dżemu nie nazwać jedno trzeba przyznać - jest pyszny. Pasuje do kanapek, naleśników, gofrów.. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI: 1 kg śliwek węgierek 0.5 szklanki cukru 3 łyżki kakao 100 g gorzkiej czekolady (lub mlecznej) WYKONANIE: ZOBACZ FILM Z MOIM WYKONANIEM TEGO PRZEPISU. 1. Śliwki zblenduj na gładki mus. Postaw
Prosty przepis naśniadanie lub kolację zazwyczaj podajemy tradycyjne kanapki z wędliną lub serem. Od czasu do czasu lubimy także przyrządzić jajecznicę. Jednak oprócz niej, świetnym pomysłem jest szakszuka. Wypróbowaliśmy już tą tradycyjną oraz wersję ze szpinakiem . W każdym wydaniu bardzo nam smakowała. Tym razem postanowiłam spróbować szakszuki z cukinią. Mam to warzywo z własnego ogrodu, więc przygotowanie szakszuki z cukinią było doskonałym
Danka Pichciprzykład bagietką. Sprawdzą się także miseczki z zielonymi i czarnymi oliwkami, deska włoskich serów oraz orzeźwiający melon zawinięty w wysokiej jakości szynkę dojrzewającą. Dobrym pomysłem będą także mini kanapki z serem ricotta, pokrojonymi na plasterki figami i miodem oraz gotowana zielona fasolka podawana z pistacjowym pesto. Nie powinno także zabraknąć bardzo klasycznej sałatki caprese, czyli białej mozzarelli ułożonej na przemian
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnePrzepyszny i wyjątkowo prosty do zrobienia pasztet z selera to jeden z ciekawszych pomysłów na warzywny pasztet. To przepis, z którym każdy sobie poradzi. Zapraszam! - idealny na kanapki - również w wersji bezglutenowej - szerokie zastosowanie i świetny smak
AniaGotuje.plPyszne i zdrowe pesto pietruszkowe z uprażonymi orzechami nerkowca. Świetne z makaronem np. Spaghetti lub jako smarowidło do kanapek lub grzanek. Polecam wszystkim tym, dla których zdrowie na talerzu jest bardzo ważne 🙂 Składniki na pesto pietruszkowe: 2 szklanki natki pietruszki bez łodyg 1 szklanka orzechów nerkowca 1/2 szklanki oleju (lub oliwy, jeśli lubicie) – można dać mniej, jeśli tylko dacie radę
Moja Delicjasurowego brokuła z dodatkiem suszonej żurawiny oraz blanszowanych migdałów . Sos z pieczeni można wykorzystać do delikatnego polania np. ziemniaczków. Mięso, które nam zostanie z obiadu możemy wykorzystać do kanapek na drugie śniadanie do pracy. Pieczywo smarujemy sosem majonezowym, układamy mięso. Najlepiej dodać coś zielonego, np. rukolę 🙂 źródło: niezawodna książka “Gordon Ramsay’s Ultimate Home Cooking” Czytaj więcej: Długo pieczona karkówka
Moja DelicjaKolejna zdrowa pasta jajeczna. Moja ulubiona, bo bez majonezu. Tym razem z rzodkiewką i szczypiorkiem, wymieszana z jogurtem greckim i musztardą. Świetna na śniadanie. Delikatna w
Moja Delicjagóry. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 30 minut . Skóra papryki powinna się wręcz przypalić. Odcięte główki pozbaw ogonka, włóż do pojemnika, schowaj do lodówki i używaj do kanapek (tych fragmentów nie piekę, wole je spożyć na świeżo). Upieczone papryki wyciągnij z pieca i jeszcze gorące przełóż do woreczka strunowego. Szczelnie zamknij i odstaw do wystygnięcia . Dzięki zamknięciu gorących
Moja Delicjamamy pyszny i szybki obiadek lub kolację. Jeśli mamy kilka minut więcej możemy dodać mięsko i mamy wersję bardziej “męską”. Wspomniane przetwory są również świetną bazą do szybkich kanapek. Ja wprost uwielbiam wersję z kozim serem 🙂 Dzięki takim przetworom, w zimie mogliśmy rozkoszować się smakiem prawdziwych pomidorów, których próżno szukać w tym okresie (zimowe pomidory są po prostu bez smaku
Moja DelicjaDlaczego oszukana? Kilka dni temu wymyśliłam najlepszą pastę z awokado, jaką do tej pory jadłam. Niestety był już późny wieczór i nie było warunków, ani też
Moja Delicja