kanapki - 13123 przepisów (strona:292/875)

Jajka faszerowane pieczarkami I 66

jajka faszerowane z pieczarkami, bardzo smaczne. Jajka faszerowane, które dość często przygotowujemy na Wielkanoc świetnie sprawdzą się na imprezie. Jeśli zmielimy również białka, pasta idealnie nadaje się na kanapki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Jajka faszerowane pieczarkami I Składniki 4 jajka 10 średnich pieczarek 1 średnia cebula łyżeczka musztardy łyżka posiekanego kopru sól Instrukcje jajka gotujemy na twardo, oddzielamy żółtka cebulę

To co lubię - gotuję i polecam
Pesto z natki marchewki 88

dodatkowo użyć można tak zwanych “resztek”. Zamiast wyrzucać liście rzodkiewki czy natkę marchewki zróbmy z nich pesto. Pesto świetnie sprawdza się jako dodatek do makaronów, tart, kanapek, tortilli czy zup. Spróbujcie koniecznie Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Pesto z natki marchewki Składniki na pesto z natki marchewki. 4 dkg orzechów nerkowca

MeCooks
Ogórki kiszone 71

Sprawdzony przepis na kiszone ogórki. Chyba każdy z nas przygotowuje na zimę zapas ogórków kiszonych. Pachnące, chrupiące ogórki do sałatki jarzynowej, zupy ogórkowej, kanapek mmmm pycha. Ja chciałabym się dzisiaj podzielić swoim przepisem, takie ogórki robi moja mama i takie robię teraz ja. Od kilku lat robię ogórki bez dodatku chrzanu, jednak z dużą ilością czosnku. Zawsze wychodzą chrupiące

To co lubię - gotuję i polecam
Pasta paprykowa – ketchup 77

Dzisiaj proponuję Wam pastę z papryki. Idealnie nadaje się do różnych mięs, wędlin, kanapek. Pasuje również do makaronów. Można ją przechowywać kilka dni w lodówce. Teraz kiedy jest sezon na paprykę polecam szczególnie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pasta paprykowa – ketchup Składniki 2,5 kg czerwonej papryki 2-3 średnie cebule 3 ząbki czosnku sól pieprz cukier wędzona słodka papryka

To co lubię - gotuję i polecam
Suszone pomidory 65

Zjawiskowe, suszone pomidory to idealna przekąska i pyszny dodatek do różnych mięs, kanapek, sałatek. Przygotowanie ich jest bardzo proste, a zapach jaki unosi się podczas przygotowania jest obłędny. Zapraszam miłośników suszonych pomidorów i nie tylko. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Suszone pomidory Składniki 2 kg pomidorów 4 ząbki czosnku oliwa z oliwek około 500 ml tymianek rozmaryn sól cukier Instrukcje Pomidory

To co lubię - gotuję i polecam
Rolada serowa z pieczarkami i tymiankiem 92

NONE X-NONE Przepyszna rolada serowa z pieczarkami oraz soczystym kurczakiem. Świetnie smakuje na ciepło jak i na zimno. Idealna na kolację jako dodatek obiadowy, przekąska a nawet na kanapki. Składniki: 350g sera żółtego u mnie ulubiony Havarti 5 jajek 300-350g pieczarek 300-350g fileta z piersi kurczaka lub polędwiczki z kurczaka 1 średniej wielkości cebula

W garach u Gosi
Dżem owocowy/galaretka 106

wyciskarkę aby pozbyć się drobnych pesteczek. Powstały sok z gęstym musem zagotowałam z cukrem oraz Konfitur-fixem , powstała bardzo smaczna galaretka. Rodzina bardzo zadowolona z dżemów/galaretki. Idealna na kanapki, gofry czy do naleśników. Dżem truskawkowy                               Galaretka

W garach u Gosi
Papryka konserwowa w zalewie miodowej 91

oraz pikantną   papryczką typu peperoni, które niezmiennie co roku przygotowuję w zalewie miodowo-octowej. Papryka w zalewie jest aromatyczna i bardzo smaczna, delikatna i nie kwaśna. Idealna na kanapki, koreczki lub jako samodzielna przekąska. Jest jędrna i soczysta. Składniki: Papryka, najlepiej kolorowa Nie podaję określonej ilości papryki. U mnie słodka oraz strąki pikantnej peperoni. Strąki ostrej papryki układałam

W garach u Gosi
Boczek pieczony 82

Dzisiaj coś dla mięsożerców, porcja pysznego pieczonego boczku. Kanapka z pieczonym boczkiem z dodatkiem kiszonego ogórka, w taki mroźny dzień dostarczy Wam trochę kalorii. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Boczek pieczony Czas przygotowania 12 godz Czas gotowania 2 godz Składniki 2 kg boczku bez kości sól (około 2 płaskie łyżeczki) 2 łyżki majeranku 5-6 ząbków czosnku Instrukcje Ząbki czosnku

To co lubię - gotuję i polecam
Schab faszerowany szpinakiem i pieczarkami 65

Jeśli macie ochotę na kawałek pysznego faszerowanego schabu to zapraszam i zachęcam do zrobienia. Pasuje zarówno na ciepło jak i na zimno do kanapek, sosów, chrzanu czy innych dodatków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Schab faszerowany szpinakiem i pieczarkami Składniki 1,5 kg schabu bez kości 2 garście świeżego lub pół paczki mrożonego szpinaku 500 g pieczarek 1 łyżeczka śmietany sól

To co lubię - gotuję i polecam
Dżem z czarnej porzeczki / galaretka 75

potem cieszyć się smakiem i zapachem pysznych owoców i warzyw. Soki z czarnej porzeczki zrobione, dzisiaj pora na dżem, idealny do ciast lub naleśników albo po prostu na kanapkę.  W efekcie otrzymamy pyszny, pachnący dżem o konsystencji galaretki. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Dżem z czarnej porzeczki / galaretka Składniki 2 kg czarnej porzeczki 1 kg cukru Instrukcje Porzeczki dokładnie myjemy

To co lubię - gotuję i polecam
Dżem – galaretka z cukinii 67

Dzisiaj zapraszam Was na mocno pomarańczowy dżem – galaretkę z cukinii i galaretki pomarańczowej. Jest bardzo smaczny i w ogóle nie czuć w niej cukinii, świetnie pasuje do kanapek, placuszków czy naleśników. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Dżem – galaretka z cukinii Składniki 1,5 kg cukinii (waga bez skórki i pestek) 1 szklanka cukru (jeśli nie lubicie bardzo słodkich wystarczy ¾ szklanki

To co lubię - gotuję i polecam
Papryka marynowana 59

mną kolejna, pracowita sobota. Tym razem na tapecie była czerwona papryka. Robię ją co roku kilkadziesiąt słoików, jest idealna do kanapek czy sałatek. Z podanej ilości 5kg wychodzi 12 słoiczków 0,54. Zapraszam. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Papryka marynowana Składniki 5 kg papryki czerwonej 1 łyżka płaska (potrzebna do posolenia wody, w której obgotowujemy paprykę) Zalewa: 9 szklanek wody

To co lubię - gotuję i polecam
Roladki schabowe ze śliwkami 65

blue, świeżymi ziołami i śliwkami. Są pyszne w smaku i nie wymagają zbyt wiele pracy, mogą być podane na ciepło z kaszą, ziemniakami lub na zimno jako wędlina do kanapek. Zapraszam. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Roladki schabowe ze śliwkami Składniki 6 kotletów schabowych 6-8 dużych śliwek 150 g sera pleśniowego typu blue Lazur 2 łyżki miodu 12 plastrów boczku

To co lubię - gotuję i polecam

Proponowane wyszukiwania