kanapki - 13123 przepisów (strona:292/875)

Dżem z czarnej porzeczki / galaretka 86

potem cieszyć się smakiem i zapachem pysznych owoców i warzyw. Soki z czarnej porzeczki zrobione, dzisiaj pora na dżem, idealny do ciast lub naleśników albo po prostu na kanapkę.  W efekcie otrzymamy pyszny, pachnący dżem o konsystencji galaretki. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Dżem z czarnej porzeczki / galaretka Składniki 2 kg czarnej porzeczki 1 kg cukru Instrukcje Porzeczki dokładnie myjemy

To co lubię - gotuję i polecam
Dżem – galaretka z cukinii 71

Dzisiaj zapraszam Was na mocno pomarańczowy dżem – galaretkę z cukinii i galaretki pomarańczowej. Jest bardzo smaczny i w ogóle nie czuć w niej cukinii, świetnie pasuje do kanapek, placuszków czy naleśników. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Dżem – galaretka z cukinii Składniki 1,5 kg cukinii (waga bez skórki i pestek) 1 szklanka cukru (jeśli nie lubicie bardzo słodkich wystarczy ¾ szklanki

To co lubię - gotuję i polecam
Papryka marynowana 67

mną kolejna, pracowita sobota. Tym razem na tapecie była czerwona papryka. Robię ją co roku kilkadziesiąt słoików, jest idealna do kanapek czy sałatek. Z podanej ilości 5kg wychodzi 12 słoiczków 0,54. Zapraszam. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Papryka marynowana Składniki 5 kg papryki czerwonej 1 łyżka płaska (potrzebna do posolenia wody, w której obgotowujemy paprykę) Zalewa: 9 szklanek wody

To co lubię - gotuję i polecam
Roladki schabowe ze śliwkami 71

blue, świeżymi ziołami i śliwkami. Są pyszne w smaku i nie wymagają zbyt wiele pracy, mogą być podane na ciepło z kaszą, ziemniakami lub na zimno jako wędlina do kanapek. Zapraszam. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Roladki schabowe ze śliwkami Składniki 6 kotletów schabowych 6-8 dużych śliwek 150 g sera pleśniowego typu blue Lazur 2 łyżki miodu 12 plastrów boczku

To co lubię - gotuję i polecam
Kotlety mielone 104

tradycyjnej. Każdy ma swój patent na udane kotlety, jeśli je macie podzielcie się nimi w komentarzu. Ja bardzo lubię mielone z duszonymi buraczkami, ogórkiem kiszonym lub na zimno do kanapki ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Kotlety mielone Porcje 8 Składniki 0,5 kg łopatki wieprzowej 1 średnia cebula 1 mała sucha bułka pszenna 1 jajko sól pieprz olej do smażenia bułka

To co lubię - gotuję i polecam
Pulled pork – szarpana wieprzowina 83

Pulled pork, wieprzowina długo pieczona. Mięso, które po upieczeniu jest wyjątkowo delikatne i miękkie. Świetnie pasuje do kanapek, wszelkiego rodzaju tortilli czy pit. Pasuje idealnie na ciepło jak i na zimno. Można pokroić je na grube plastry, polać powstałym podczas pieczenia sosem i podać z ulubionymi dodatkami jak ziemniaki czy kasza. Samo przygotowanie jej nie zajmie Wam dużo czasu, podczas

To co lubię - gotuję i polecam
Karkówka pieczona 139

Karkówka pieczona to fajny pomysł na smaczną wędlinę do kanapek, a także danie obiadowe, do którego pasuje wiele dodatków np.: kasze, kluski śląskie, ziemniaki lub po prostu warzywa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Karkówka pieczona Składniki 1,5 – 2 kg karkówki 2 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 2 płaskie łyżeczki soli 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1 łyżeczka rozmarynu

To co lubię - gotuję i polecam
Pasta z tuńczykiem i jajkami 85

Często robię różne pasty na kanapki, są łatwe i szybkie do zrobienia, a do tego smaczne. Dzisiaj zapraszam Was po przepis na pastę z tuńczykiem i jajkiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pasta z tuńczykiem i jajkami Składniki 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 2 średnie ogórki kiszone 2 jajka ugotowane na twardo 100 g sera białego 1 łyżeczka drobno posiekanego

To co lubię - gotuję i polecam
Sałatka szwedzka 71

Chciałabym Was dzisiaj zachęcić do przygotowania sałatki ogórkowej. Popularna sałatka szwedzka, która z pewnością Wam posmakuje, świetna do kanapek czy obiadu. Przygotowuje ją się całkiem szybko, z podanej ilości wychodzi 6 słoików 0,5 litrowych. Zapraszam również na bloga po sprawdzone przepisy na ogórki, kiszone , konserwowe i musztardowe . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sałatka szwedzka Porcje 6 Składniki

To co lubię - gotuję i polecam
Czosnek niedźwiedzi – pasta 82

takiej formie dodawać jako przyprawę do różnych potraw, a także zrobić z niego pastę. Pamiętajcie, że najsmaczniejszy jest ten kupowany, (zbierany) wczesną wiosną. Doskonały jako dodatek do kanapek, sosów, mięs czy jajek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Czosnek niedźwiedzi – pasta Składniki 200 g liści czosnku niedźwiedziego 1 łyżka soli oliwa z oliwek Instrukcje Liście bardzo dokładnie myjemy i osuszamy. Blendujemy

To co lubię - gotuję i polecam
Frużelina wiśniowa. 136

żeby pomieścić zapasy owoców i warzyw. Dlatego dzisiaj sprawdzony przepis na frużelinę wiśniową do słoiczków. Taką frużelinę można wykorzystać do deserów, naleśników, placków na słodko, lodów, białego twarogu na kanapki lub do bezy Pavlova. Znam takich, którzy potrafią pochłonąć taką frużelinę prosto ze słoika ;). Jest łatwa i szybka do zrobienia. Najdłużej dryluje się wiśnie, ale ja robię to za pomocą

To co lubię - gotuję i polecam
Dżem (mus) morelowy. 76

fosfor, witaminy PP, B i C oraz błonnik. Ich jedzenie poprawia trawienie i zapobiega anemii. Dlatego warto przygotować w sezonie chociaż kilka słoiczków tego przysmaku. Zimą wykorzystacie go do kanapek, naleśników, ciast, placuszków. Dżem morelowy możecie przygotować w formie musu. Ja właśnie tak robię ponieważ w przypadku moreli wolę taką konsystencję. Morele po ugotowaniu od razu możecie przelać do słoiczków

To co lubię - gotuję i polecam
Co zapakować dziecku do szkoły na drugie śniadanie 86

szkolny właśnie się rozpoczął. Ponownie powstał dylemat drugiego śniadania dla dziecka. Dawniej dzieci do szkoły zabierały kanapki lub drożdżówki. Jednak często jedzenie lądowało w szkolnym koszu lub na dnie plecaka. Każdy rodzic chce, aby jego dziecko było najedzone w trakcie lekcji oraz spożywało wartościowy posiłek. Na pewno warto zapytać dziecko co chciałoby zjeść na drugie śniadanie i dojść do jakiegoś

ProstePesto.pl
Jak wykorzystać czerstwe pieczywo? 138

niestety obecnie to pieczywo jest kiepskiej jakości, dlatego szybko się psuje. I jest jeszcze jeden powód: nie wiemy co z tego chleba zrobić. Jak jest świeży to wiadomo: kanapka, ale na drugi dzień? Znów bułka tarta albo grzanki? Jak wykorzystać czerstwe pieczywo? Nawet jak mamy zapał i chcemy wykorzystywać nadmiar pieczywa to kiedyś nam się te grzanki i bułka tarta

365 dni dookoła kuchni
Mini kanapeczki na krakersach 93

obniżonej zawartości soli w porównaniu do innych produktów z tej kategorii. Zapraszam po smaczne inspiracje! Smacznego! Zobacz też: Pasta kanapkowa z tuńczykiem Pesto z awokado – do makaronu, kanapek, nachosów Roladki z tortilli z szynką i serem Przepis na mini kanapeczki na krakersach Drukuj przepis Składniki krakersy bazylia lub inne zioła do ozdoby PRZEPIS 1: szynka długodojrzewająca, ostry ser, pomidory koktajlowe

Kuchnia Bazylii

Proponowane wyszukiwania