kanapki - 13123 przepisów (strona:290/875)

PAPRYKA W MUSZTARDZIE - PO CHORWACKU 171

dalszy i pyszna papryka w musztardzie 😍. Jeśli znudziła się Wam marynowana papryka bądź szukacie czegoś nowego to ten przepis jest dla Was. To super dodatek do pieczonego mięska na kanapkę , do faszerowanych jajek . Naprawdę warto zrobić parę słoiczków.  Składniki: 12 dużych , mięsistych papryk 150 ml octu 10% 150 ml wody  2 łyżki cukru 1łyżka soli 6 liści laurowych

Niespełnione zdolności kulinarne
Ketchup z papryki i pomidorów 101

czekały na półkach, zniechęcała nas. Miałam wrażenie, że musielibyśmy ketchup dodawać do każdej potrawy. Ketchup z papryki i pomidorów jest jednak tak dobry, że z przyjemnością dodaję go do kanapek, frytek czy placków ziemniaczanych. Po zjedzeniu pierwszego słoiczka, sięgając po następny, pomyślałam, że szkoda, że zostały już tylko cztery sztuki. Udostępnij Ketchup z papryki i pomidorów – składniki

niecodziennikpary
KABACZEK, CUKINIA NA ZIMĘ 164

KABACZEK, CUKINIA NA ZIMĘ  W dzisiejszym poście zapraszam do zrobienia dobrego kabaczka czy cukinii na zimę. Taka cukinia będzie idealnym dodatkiem do kanapek , w zimowe dni. Składniki: 2 kg. kabaczka lub cukinii(najlepiej wybierać młode okazy) 1 pęczek natki 1 pęczek koperku  5-6 ząbków czosnku (1 główka) 125 g cukru (ok 5 łyżek) 125 ml octu

Kulinarnie z Polką na Kresach
Domowe ogórki kiszone – z przepisu babci 85

koniec lata chyba każda babcia przygotowywała duży zapas słoików, w których ciasno ułożone były domowe ogórki kiszone. Potem jedliśmy je zimą jako dodatek do obiadu albo po prostu na kanapkach. Doskonale pamiętam ten smak z dzieciństwa, a przepis pochodzi z zeszytu z recepturami mojej babci . Małe, zgrabne ogórki gruntowe układam w słoikach z dodatkiem łodyg i rozłożystych baldachimów kopru, pachnących

smakowitehistorie.com
Ryż z zielonymi warzywami 97

Lubię kolacje na ciepło. Klasyczne kanapki nie są złe, choć dość szybko mi się nudzą. Dlatego gdy tylko mam czas (i siłę) kombinuję z potrawami na ciepło. Dziś padło na ryż z dodatkiem zielonych warzyw - ciepłe, pyszne i proste do zrobienia danie w stylu azjatyckim. A że zielony, to mój ulubiony kolor, więc kolacja była także ucztą dla moich oczu

Z notatnika dietetyka
ADŻYKA (ADŻIKA) 330

czasie nakładamy do wcześniej wysterylizowanych ciepłych i suchych słoików. Słoiki zakręcamy i ustawiamy do góry dnem. Zostawiamy do ostygnięcia pod nakryciem.  10.Taka adżykę możemy używać do kanapek, jako sos do makaronu , na pizze. SMACZNEGO

Kulinarnie z Polką na Kresach
Śniadaniowe kokilki z jajkiem, serem i szynką 90

Zdaję sobie sprawę, że w środku tygodnia wśród zgiełku i codziennych obowiązków, ciężko wygospodarować czas na tak wykwintne śniadanie. Zwykle jest to szybka kanapka, albo jogurt z drożdżówką. W czasie weekendu, kiedy czasu zwykle jest nieco więcej, zachęcam do przyrządzenia śniadania na ciepło. Kokilki wypełnione szklistą smażoną cebulką, chrupiące kawałki chudego boczku, ciągnący się ser i oczywiście jajka z półpłynnym

ProstePesto.pl
Jak stworzyć funkcjonalną wyspę w małej kuchni? Sprawdź czy wiesz, jak wypiec chleb z gara żeliwnego lub jak upiec pyszny biszko 127

stworzeniu wyspy było niewątpliwie to, że teraz częściej razem przygotowujemy posiłki. Mamy dużo miejsca, olbrzymi drewniany dębowy blat. Lubię to nasze wsp ó lne gotowanie, czy nawet zwykłe przygotowywanie kanapek z domowego chleba. Od około czterech lat nie kupujemy chleba, przygotowuję go samodzielnie, o czym pewnie dobrze wiesz jeśli posiadasz moje e-booki o wypieku chleba. Jednym z naszych ulubionych

SMYKWKUCHNI
Pieczony pasztet wegański z białych warzyw 101

Wegański pasztet z białymi warzywami, kaszą jaglaną i ciecierzycą. Bardzo zdrowy pasztet na zwykłą kanapkę albo świąteczną ucztę. Doprawiony rozmaitymi przyprawami, z powodzenie zastąpi mięsną ucztę. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Pieczony pasztet warzywny z bia\u0142ych warzyw","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/09\/pasztet-warzywny.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/09\/pasztet-warzywny-500x500.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020

ProstePesto.pl
Dżem z dojrzałych pomidorów 121

sezonie powstał dżem – mój pocieszyciel na czas jesiennych i zimowych dni. Dżem to bardzo uniwersalny proszę państwa, bo nadaje się zarówno do pieczywa na słodkie śniadanie jaki i do kanapki z pieczonym czy wędzonym kurczakiem. Jak najlepiej określić jego smak? Jest lekko pikantny, czuć że rozgrzewa, a smak końcowy porównałabym do rabarbaru, bo w ten właśnie sposób najczęściej rzewień przyprawiam

Karo in the Kitchen
Pasta z foli (wege smalec) 94

Pyszna pasta na kanapki, zrobiona z fasoli, tofu oraz cebulki. Składniki: puszka białej fasoli, 50 g tofu naturalnego, pół cebuli, sól, pieprz ziołowy, ostra papryczka lub chilli w proszku, łyżka oleju, łyżka masła Przygotowanie: Cebulę kroimy w bardzo małą kostkę, podsmażamy na maśle. Fasolę odsączamy z zalewy, rozdrabniamy widelcem lub za pomocą praski do ziemniaków. Tofu kroimy w bardzo małą

Lena Gotuje
Ulubione przepisy z awokado 136

Jakie są Wasze ulubione przepisy z awokado? Uwielbiam awokado i jem je prawie codziennie. Zazwyczaj dodaję je do sałatek i na kanapki aby wzbogacić ich odżywczą wartość. Awokado jest zdrowe, pełne wartościowych tłuszczów, witamin i minerałów. Często uważane jest za warzywo, a tak naprawdę jest owocem. Awokado jest idealnym uzupełnieniem każdego posiłku. Świetnie się komponuje z warzywami, pesto i jajkami

codojedzenia
Pikle z curry i nutą musztardy 93

Pyszne, lekko ostre/ słodkie… Idealne na kanapki! Idealne z dużych ogórków- nawet lekko już przerośniętych. Co nam trzeba? Używamy szklanki 220ml 3 kg ogórków 1 szklanka octu 5 szklanek wody 2 łyżeczki curry 3 łyżeczki musztardy sarepskiej gorczyca (po 1 łyżeczce na słoik) pieprz czarny ziarnisty -po 4-5 kuleczek na słoik ziele angielskie – po 2-3 kuleczki

Latosiowydom
Pizzerinki z rzodkiewkowym pesto, szynką parmeńską i oliwkami 63

się czego bać, takie pesto z liści rzodkiewki naprawdę jest jadalne ;) (to dla tych, którzy być może mają jeszcze jakieś wątpliwości) i smakuje genialnie. Pesto można wykorzystać do kanapek, makaronu i wielu innych dań, ja wykorzystałam do pizzerinek. Moja córcia skusiła się na zielony kolor i ze smakiem zjadła cały placek, a Niejadek? cóż, on woli kolor czerwony... ;)  Pizzerinki

Na kulinarnym poligonie

Proponowane wyszukiwania