kanapki - 13123 przepisów (strona:290/875)

Żymła ze sznyclem z kani i Ziemia Raciborska 148

Takowe miejsca, znajdujące się wzdłuż ścieżki pieszo-rowerowej, oczywiście się znajdują, ale komary mają tu zasadniczo większy apetyt niż piknikowicze. Jak macie jakieś worki, to możecie sobie dosypać do kanapek nasion niecierpka. Nakładacie worek na kwiatostan i trzepiecie. Nasiona mają smak orzechów. Są też wyznaczone miejsca piknikowe z ławkami i stołami, gdzie możemy podziwiać tereny zielone i to bardzo zielone

Kryzysowa Książka Kucharska
Sadzone jajko na grzance z warzywami 50

śniadań. A jakie są Wasze najlepsze pomysły na pyszne rozpoczęcie dnia? Pochwalcie się w komentarzu, chętnie poznam Wasze przepisy Spróbuj także: omlet w stylu greckim, omlet a’la kanapka. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Sadzone jajko na grzance z warzywami pochodzi

Natka Pietruszki
Domowa Nutella ze Śliwek 50

dodatkiem kakao oraz czekolady. Jest to z pewnością zdrowsza wersja tradycyjnej nutelli, kupowanej w sklepie. Nutella ze śliwek to idealny dodatek do różnego rodzaju naleśników, gofrów, kanapek czy deserów. Jest naprawdę przepyszna. Uwielbiają ją dzieci, ale także dorośli zachwycają się jej smakiem. Domowa nutella ze śliwek wychodzi bardzo gęsta, klarowna, dzięki czemu świetnie się rozsmarowuje

Przepiski.pl
Śliwkowa Nutella - prosty przepis 88

Pyszny dżem śliwkowy z dodatkiem kakao i czekolady.Dla mnie rewelacja bo uwielbiam śliwki w czekoladzie.Będzie idealny zimą na kanapki,do deserów ,naleśników i ciast.Pracy nie ma przy nim dużo,ale smak ....pychotka.Ja użyłam mlecznej czekolady,ale możecie użyć również gorzką jeśli wolicie- zapraszam na przepis

Swojskie jedzonko
Adjika 133

marynat. Wymieszana z jogurtem podkręca każdego kurczaka. Jest fajną bazą do dressingów. Świetnie robi dodanie jej do gulaszy czy delikatnych zup. Ja kocham ostre, więc używam jej do kanapek. Adjika nie wymaga pieczenia, gotowania, obierania. Adijka wymaga maszynki do mielenia i słoików do pasteryzowania. Jeśli boicie się zbyt wielkiej ostrości, zróbcie pastę w proporcji pół na pół słodkiej i ostrej

ladykitchen
Pasta paprykowa z bazylią. 75

Pasta paprykowa, idealna do kanapek, pizzy, makaronyu. Na blogu znajdziecie już jeden przepis na pastę paprykową bez dodatku octu i w wersji łagodnej. Dzisiaj pasta z dodatkiem octu, czosnku i bazylii. Ja do przygotowania pasty dodałam sproszkowaną papryczkę chili, ale jeśli wolicie można dać świeżą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pasta paprykowa z bazylią Porcje 16 słoiczków po 200 ml Składniki

To co lubię - gotuję i polecam
Sos fetowy 119

informacja dla tych, którzy ustawicznie przeliczają kalorie w tym, co jedzą). Blendowany jest dość rzadki, ale w lodówce robi się bardziej gęsty. Można go dodawać do mięsa, sera, sałatek, kanapek... Co potrzeba: 1 opakowanie fety 270 g, 4 łyżki nie czubate śmietany 18% kwaśnej, 3 duże ząbki czosnku, 1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu Wykonanie: Do blendera dajemy fetę pokruszoną na mniejsze

Bułka z Chlebem
PIECZONE POMIDORY W OLEJU. POMIDORY W SŁOIKU NA ZIMĘ. 134

lodówki, nie wiem czy w zwykłej szafce kuchennej by się przechowały. Myślę, że wchodzi w grę wtedy już pasteryzacja najlepiej w piekarniku. Pomidory są przepyszne! Nawet prosto na kanapkę lub zwykłą grzankę chleba! Polecam

SMYKWKUCHNI
Cukinia marynowana z papryką do słoików 84

która nie ma wykształconych jeszcze ziaren, a ponadto nie musimy jej obierać ze skórki. Cukinie marynowaną z papryką do słoików robi się szybko i będzie ona świetnym dodatkiem do kanapek lub dań obiadowych! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Cukinię marynowaną z papryką do słoików: 3 nieduże cukinie (około 2 kg) 2 czerwone papryki 1 nieduża cebula 6 gałązek kopru

Danka Pichci
SAŁATKA - BURACZKI Z PAPRYKA, NA ZIMĘ 160

SAŁATKA - BURACZKI Z PAPRYKA, NA ZIMĘ W dzisiejszym poście zapraszam do zrobienia jednej z moich ulubionych zimowych sałatek. Ta sałatka pasuje zarówno do obiadu jak i do kanapek. Przyznam się tez, ze zawsze robię ja z podwójnej porcji :) Składniki: 2,5 kg buraka 25 dag. czerwonej papryki 3 średnie cebule zalewa: 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki octu 2 łyżki cukru

Kulinarnie z Polką na Kresach
Ciastka z cieciorki 109

Ciecierzycę możemy wykorzystać na wiele sposobów - może być składnikiem gulaszu, sałatki czy pasty do kanapek. Ja lubię wykorzystywać ją też przy robieniu czegoś słodkiego. Na blogu możecie już znaleźć przepisy na Pikantne kulki z cieciorki oraz Pralinki z ciecierzycy . Dziś akurat miałam dobry dzień, postanowiłam więc znowu wyczarować coś słodkiego. A że w szafce akurat stała puszka ciecierzycy, to stała

Z notatnika dietetyka
PAPRYKA W MUSZTARDZIE - PO CHORWACKU 164

dalszy i pyszna papryka w musztardzie 😍. Jeśli znudziła się Wam marynowana papryka bądź szukacie czegoś nowego to ten przepis jest dla Was. To super dodatek do pieczonego mięska na kanapkę , do faszerowanych jajek . Naprawdę warto zrobić parę słoiczków.  Składniki: 12 dużych , mięsistych papryk 150 ml octu 10% 150 ml wody  2 łyżki cukru 1łyżka soli 6 liści laurowych

Niespełnione zdolności kulinarne
Ketchup z papryki i pomidorów 91

czekały na półkach, zniechęcała nas. Miałam wrażenie, że musielibyśmy ketchup dodawać do każdej potrawy. Ketchup z papryki i pomidorów jest jednak tak dobry, że z przyjemnością dodaję go do kanapek, frytek czy placków ziemniaczanych. Po zjedzeniu pierwszego słoiczka, sięgając po następny, pomyślałam, że szkoda, że zostały już tylko cztery sztuki. Udostępnij Ketchup z papryki i pomidorów – składniki

niecodziennikpary
KABACZEK, CUKINIA NA ZIMĘ 158

KABACZEK, CUKINIA NA ZIMĘ  W dzisiejszym poście zapraszam do zrobienia dobrego kabaczka czy cukinii na zimę. Taka cukinia będzie idealnym dodatkiem do kanapek , w zimowe dni. Składniki: 2 kg. kabaczka lub cukinii(najlepiej wybierać młode okazy) 1 pęczek natki 1 pęczek koperku  5-6 ząbków czosnku (1 główka) 125 g cukru (ok 5 łyżek) 125 ml octu

Kulinarnie z Polką na Kresach
Domowe ogórki kiszone – z przepisu babci 78

koniec lata chyba każda babcia przygotowywała duży zapas słoików, w których ciasno ułożone były domowe ogórki kiszone. Potem jedliśmy je zimą jako dodatek do obiadu albo po prostu na kanapkach. Doskonale pamiętam ten smak z dzieciństwa, a przepis pochodzi z zeszytu z recepturami mojej babci . Małe, zgrabne ogórki gruntowe układam w słoikach z dodatkiem łodyg i rozłożystych baldachimów kopru, pachnących

smakowitehistorie.com

Proponowane wyszukiwania