tatarski to popularny sos przygotowywany na bazie majonezu. Idealny jako dodatek do kanapek i zimnych mięs oraz wędlin. Składniki: majonez słoik marynowanych pieczarek ogórki kiszone 5 całych jaj sól pieprz Sposób przygotowania: Pieczarki oraz korniszony pokroić w kosteczkę. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i także pokroić w drobną kostkę. Wszystko razem połączyć, dodać majonez, sól i pieprz i dokładnie
Wasze Przepisymiałam z czego zrobić zdjęcia. My jeszcze leciał do sklepu po dodatkowe buły. Coleslaw wchłonięty cały, wieprzowiny na szczęście było na tyle, że mogłam zrobić jeszcze jedną dodatkową kanapkę na bloga. W związku z tym, że surówki zabrakło, musiałam improwizować. I tak w sumie… smakowało równie super jak wczoraj, ale zupełnie inaczej. Do wieprzowiny jednak niezbędnym dodatkiem jest chrzan
Kardamonovyłyżki gorgonzoli 1 łyżka masła 1 łyżka natki pietruszki (przepis na 2 porcje) 4 kromki chleba smarujemy gorgonzolą, kładziemy na nie pokrojone w mniejsze kawałki pomidory. Gotowe kanapki przykrywamy następną turą kromek, dociskamy. Smarujemy je z jednej i z drugiej strony masłem i smażymy na patelni do zrumienia. Przekładamy na talerze i posypujemy natką pietruszki. Artykuł Grzanki
Kardamonovykulki mozzarelli 2 garści rukoli olej rzepakowy Na połowę kromek nakładamy po łyżeczce pesto, 2 sztuki salami, parę plastrów mozzarelli, rukolę i wszystko przykrywamy drugą połową pieczywa. Każdą kanapkę smażymy do zrumienienia, z jednej i z drugiej strony. Artykuł Tosty z salami i pesto pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyrazem coś z zupełnie innej beki. Przepis sprawdzony, ogórki według tego przepisu robię od dwóch lat. Ten rodzaj przetworów super nadaje się do wszelkiego rodzaju obiadów, ale także do kanapek i sałatek. Z tej porcji składników wyszło mi 6 średnich słoików, trochę mało jak na cały sezon jesienno-zimowo-wiosenny. Z podwójnej porcji, ostatni słoik został spałaszowany u nas jakieś
Kardamonovypewno. Żeby nie przesadzić z ilością fasoli w tym cudzie (bo oczywiście ugotowałam jej za dużo), część z niej po prostu odłowiłam i postanowiłam wykorzystać do pasty do kanapek. Jedyne co mi przyszło do głowy, to zmiksowanie jej z pieczoną papryką. A jak pieczona papryka, to czosnek, kumin i kolendra. Było pysznie. W lodówce znalazłam jeszcze trochę zieleniny w postaci
Kardamonovyłyżki żurawiny ze słoika oliwa z oliwek lub olej rzepakowy Na połowę kromek nakładamy po parę liści szpinaku i 3-4 plastry camemberta, wszystko przykrywamy drugą połową pieczywa. Każdą kanapkę smażymy do zrumienienia, z jednej i z drugiej strony. Podajemy z żurawiną. Artykuł Tosty z camembertem, szpinakiem i żurawiną pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyczymś. Ni to pasta, ni sałatka. Właściwie to raczej sałatka, którą położyliśmy po prostu na chlebie. Jeżeli jajka potraktujecie trochę bardziej brutalnie, można to podciągnąć pod pastę do kanapek. Zresztą, nazwa bez znaczenia – w końcu mi coś smakowało. Składniki: 1 puszka tuńczyka w kawałkach (ja użyłam w oleju) 4 jajka pół puszki kukurydzy pół małej cebuli 1 ząbek czosnku
Kardamonovyości i skóry, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojone w drobną kostkę cebulę i ogórek, koncentrat, jogurt, sól i świeżo mielony pieprz. Mieszamy. Jeżeli macie ochotę, możecie do kanapek z pastą dołożyć dodatkowo koperek. Artykuł Pomidorowa pasta z makreli pochodzi z serwisu Kardamonowy
KardamonovyDziś rano nie miałam totalnie weny na śniadaniowanie. Miałam natomiast chęć na wykorzystanie resztek lodówkowych. I tak oto powstała przez zupełny przypadek przepysznościowa pasta do kanapek. Większość resztek się dobrze sprawdzi przy okazji takich past. Kombinujcie. Składniki: 1 wędzona makrela 4 jajka ugotowane na twardo mały pęczek natki pietruszki mały pęczek koperku pół opakowania sera feta 1 ząbek czosnku
KardamonovyOstatnio kupiliśmy 15 kg bawolich serc (piszę o pomidorach). Niby dużo, a jednak dziś okazało się, że w sumie średnio. Część rozdaliśmy tu i tam, część pałaszujemy do kanapek i sałatek, część wylądowała dziś w piekarniku. I z tej ostatniej części zrobiłam, póki co, najlepszą pomidorową w swoim życiu. Aaa, makaron. Wiem, że wygląda jak larwy. Dopiero potem zorientowałam
Kardamonovycoś tu nie gra. Ale zaraz potem przypomniałam sobie bardzo fajne połączenie pulled porka z kapustą i właśnie serem pleśniowym. Albo hamburgera z kapustą i serem pleśniowym. Tak, do kanapek będzie super. Do hot dogów i innych domowych kebsów także. Składniki: 1 mała główka czerwonej kapusty 1 opakowanie sera pleśniowego Lazur 1 marchewka 1 cebula 3 łyżki gęstego jogurtu
Kardamonovypowstał obiad niemal idealny. Przepis na pulpety macie tutaj → pulpety gotowane w ajvarze . Jak sobie teraz tak myślę, to takie surówki dobrze sprawdzą się także przy okazji grillów czy kanapek z szarpaną, zastosowań macie pierdyliard. Jedzcie do czego chcecie, na zdrowie. Składniki: główka małej kapusty pekińskiej (ja użyłam młodej) mały por (biała część) pęczek koperku 1 łyżka majonezu 2 łyżki
Kardamonovysprawdzi się świetnie. My ją jedliśmy z bułkami z pulled pork . Zresztą jak sobie tak pomyślę, coleslaw pasuje praktycznie do każdego rodzaju wytrawnego obiadu, nie mówiąc już o bułkach, kanapkach czy tortillach. Składniki: 1 mała główka białej kapusty 2 marchewki 1 mała cebula sos: pół szklanki majonezu pół szklanki śmietany 12% pół szklanki maślanki 1 łyżka poszatkowanego koperku 1 łyżka
Kardamonovyjajkami, kukurydzą, porem i ogórkami kiszonymi to klasyczna, imprezowa sałatka. Nie zrobiłam jej przy okazji imprezy, zrobiłam ją przy okazji soboty. Od czasu do czasu nachodzi mnie ochota na kanapki z szynką i serem żółtym. O, albo z pasztetem. Tego typu sałatki pasują do tego idealnie. Pewnie dlatego tak dobrze wchodzą też w okolicach świąt. Właśnie, muszę pokombinować z przepisami
Kardamonovy