kanapki - 13123 przepisów (strona:275/875)

Sos tatarski 71

tatarski to popularny sos przygotowywany na bazie majonezu. Idealny jako dodatek do kanapek i zimnych mięs oraz wędlin. Składniki: majonez słoik marynowanych pieczarek ogórki kiszone 5 całych jaj sól pieprz Sposób przygotowania: Pieczarki oraz korniszony pokroić w kosteczkę. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i także pokroić w drobną kostkę. Wszystko razem połączyć, dodać majonez, sól i pieprz i dokładnie

Wasze Przepisy
Bułki z pulled pork, cebulą, ogórkiem kiszonym i sosem chrzanowym 72

miałam z czego zrobić zdjęcia. My jeszcze leciał do sklepu po dodatkowe buły. Coleslaw wchłonięty cały, wieprzowiny na szczęście było na tyle, że mogłam zrobić jeszcze jedną dodatkową kanapkę na bloga. W związku z tym, że surówki zabrakło, musiałam improwizować. I tak w sumie… smakowało równie super jak wczoraj, ale zupełnie inaczej. Do wieprzowiny jednak niezbędnym dodatkiem jest chrzan

Kardamonovy
Grzanki z gorgonzolą i suszonymi pomidorami 53

łyżki gorgonzoli 1 łyżka masła 1 łyżka natki pietruszki (przepis na 2 porcje)   4 kromki chleba smarujemy gorgonzolą, kładziemy na nie pokrojone w mniejsze kawałki pomidory. Gotowe kanapki przykrywamy następną turą kromek, dociskamy. Smarujemy je z jednej i z drugiej strony masłem i smażymy na patelni do zrumienia. Przekładamy na talerze i posypujemy natką pietruszki.  Artykuł Grzanki

Kardamonovy
Tosty z salami i pesto 80

kulki mozzarelli 2 garści rukoli olej rzepakowy Na połowę kromek nakładamy po łyżeczce pesto, 2 sztuki salami, parę plastrów mozzarelli, rukolę i wszystko przykrywamy drugą połową pieczywa. Każdą kanapkę smażymy do zrumienienia, z jednej i z drugiej strony. Artykuł Tosty z salami i pesto pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Ogórki z chili i czosnkiem 80

razem coś z zupełnie innej beki. Przepis sprawdzony, ogórki według tego przepisu robię od dwóch lat. Ten rodzaj przetworów super nadaje się do wszelkiego rodzaju obiadów, ale także do kanapek i sałatek. Z tej porcji składników wyszło mi 6 średnich słoików, trochę mało jak na cały sezon jesienno-zimowo-wiosenny. Z podwójnej porcji, ostatni słoik został spałaszowany u nas jakieś

Kardamonovy
Pasta z fasoli i pieczonej papryki 69

pewno. Żeby nie przesadzić z ilością fasoli w tym cudzie (bo oczywiście ugotowałam jej za dużo), część z niej po prostu odłowiłam i postanowiłam wykorzystać do pasty do kanapek. Jedyne co mi przyszło do głowy, to zmiksowanie jej z pieczoną papryką. A jak pieczona papryka, to czosnek, kumin i kolendra. Było pysznie. W lodówce znalazłam jeszcze trochę zieleniny w postaci

Kardamonovy
Tosty z camembertem, szpinakiem i żurawiną 73

łyżki żurawiny ze słoika oliwa z oliwek lub olej rzepakowy Na połowę kromek nakładamy po parę liści szpinaku i 3-4 plastry camemberta, wszystko przykrywamy drugą połową pieczywa. Każdą kanapkę smażymy do zrumienienia, z jednej i z drugiej strony. Podajemy z żurawiną. Artykuł Tosty z camembertem, szpinakiem i żurawiną pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Tuńczyk z jajkami i kukurydzą 75

czymś. Ni to pasta, ni sałatka. Właściwie to raczej sałatka, którą położyliśmy po prostu na chlebie. Jeżeli jajka potraktujecie trochę bardziej brutalnie, można to podciągnąć pod pastę do kanapek. Zresztą, nazwa bez znaczenia – w końcu mi coś smakowało. Składniki: 1 puszka tuńczyka w kawałkach (ja użyłam w oleju) 4 jajka pół puszki kukurydzy pół małej cebuli 1 ząbek czosnku

Kardamonovy
Pomidorowa pasta z makreli 73

ości i skóry, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojone w drobną kostkę cebulę i ogórek, koncentrat, jogurt, sól i świeżo mielony pieprz. Mieszamy. Jeżeli macie ochotę, możecie do kanapek z pastą dołożyć dodatkowo koperek.  Artykuł Pomidorowa pasta z makreli pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Pasta z makrelą, jajkami, ziołami i fetą 77

Dziś rano nie miałam totalnie weny na śniadaniowanie. Miałam natomiast chęć na wykorzystanie resztek lodówkowych. I tak oto powstała przez zupełny przypadek przepysznościowa pasta do kanapek. Większość resztek się dobrze sprawdzi przy okazji takich past. Kombinujcie. Składniki: 1 wędzona makrela 4 jajka ugotowane na twardo mały pęczek natki pietruszki mały pęczek koperku pół opakowania sera feta 1 ząbek czosnku

Kardamonovy
Zupa z pieczonych pomidorów 60

Ostatnio kupiliśmy 15 kg bawolich serc (piszę o pomidorach). Niby dużo, a jednak dziś okazało się, że w sumie średnio. Część rozdaliśmy tu i tam, część pałaszujemy do kanapek i sałatek, część wylądowała dziś w piekarniku. I z tej ostatniej części zrobiłam, póki co, najlepszą pomidorową w swoim życiu.  Aaa, makaron. Wiem, że wygląda jak larwy. Dopiero potem zorientowałam

Kardamonovy
Surówka z czerwonej kapusty z serem pleśniowym 72

coś tu nie gra. Ale zaraz potem przypomniałam sobie bardzo fajne połączenie pulled porka z kapustą i właśnie serem pleśniowym. Albo hamburgera z kapustą i serem pleśniowym. Tak, do kanapek będzie super. Do hot dogów i innych domowych kebsów także.  Składniki: 1 mała główka czerwonej kapusty 1 opakowanie sera pleśniowego Lazur 1 marchewka 1 cebula 3 łyżki gęstego jogurtu

Kardamonovy
Surówka z kapusty pekińskiej i pora 75

powstał obiad niemal idealny. Przepis na pulpety macie tutaj → pulpety gotowane w ajvarze . Jak sobie teraz tak myślę, to takie surówki dobrze sprawdzą się także przy okazji grillów czy kanapek z szarpaną, zastosowań macie pierdyliard. Jedzcie do czego chcecie, na zdrowie. Składniki: główka małej kapusty pekińskiej (ja użyłam młodej) mały por (biała część) pęczek koperku 1 łyżka majonezu 2 łyżki

Kardamonovy
Coleslaw z sosem farmerskim 69

sprawdzi się świetnie. My ją jedliśmy z bułkami z pulled pork . Zresztą jak sobie tak pomyślę, coleslaw pasuje praktycznie do każdego rodzaju wytrawnego obiadu, nie mówiąc już o bułkach, kanapkach czy tortillach. Składniki: 1 mała główka białej kapusty 2 marchewki 1 mała cebula sos: pół szklanki majonezu pół szklanki śmietany 12% pół szklanki maślanki 1 łyżka poszatkowanego koperku 1 łyżka

Kardamonovy
Sałatka z jajkami, kukurydzą, porem i ogórkami kiszonymi 88

jajkami, kukurydzą, porem i ogórkami kiszonymi to klasyczna, imprezowa sałatka. Nie zrobiłam jej przy okazji imprezy, zrobiłam ją przy okazji soboty. Od czasu do czasu nachodzi mnie ochota na kanapki z szynką i serem żółtym. O, albo z pasztetem. Tego typu sałatki pasują do tego idealnie. Pewnie dlatego tak dobrze wchodzą też w okolicach świąt. Właśnie, muszę pokombinować z przepisami

Kardamonovy

Proponowane wyszukiwania