kajmak - 2148 przepisów (strona:72/144)

Ciasto Kawoszek 66

dwie części. Do jednej części masy dodać kawę, wymieszać i wyłożyć na biszkopt. Na masie poukładać krakersy. Na krakersach rozsmarować masę kajmakową. Drugą część masy śmietanowej wyłożyć na kajmaku. Zetrzeć na tarce czekoladę i udekorować nią wierzch ciasta. Artykuł Ciasto Kawoszek pochodzi z serwisu alledobre.pl

Alle Dobre!
Mazurek wielkanocny 79

Jeśli następnego dnia ciasto nie jest jeszcze całkowicie rozmrożone, rozmrażanie dokańczam w temperaturze pokojowej. Lubisz mazurki? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Mazurek z masą mleczną . Mazurek z kajmakiem The post Mazurek wielkanocny appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Wegańskie naleśniki banoffee z 5 składników 83

naleśników mąkę orkiszową jasną lub owsianą. Do moich naleśników użyłam napoju owsianego, ale sprawdzi się również napój kokosowy, sojowy, ryżowy czy też zwykłe mleko jeżeli nie jesteście weganami. Wegański kajmak zrobiony jest z mleczka kokosowego skondensowanego Quality Food , a „bita śmietana” z kremu kokosowego do ubijania Quality Food . Te dwa produkty to nowości marki, które zagościły w mojej kuchni

Czarnawisienka
Wielkanocna babka kajmakowa z lukrem 72

się zainspiruje lub skorzysta z receptury. Zaczynam od pysznej babki, takiej babki nie może zabraknąć na świątecznym stole. Babka jest mięciutka, niezapychająca, taka w sam raz. Bardzo słodka, pachnąca kajmakiem i skórką pomarańczową. Pięknie udekorowana lukrem i różnymi słodyczami. Będzie cieszyła nasze około na świątecznym stole. Bardzo polecam, upieczcie taka babeczkę.     Potrzebujemy:   Na ciasto: 20 dag masła

Izabelawkuchni
Moja książka “Serniki słodkie i wytrawne”w Waszych domach 52

Moja uczennica Ania stanęła na wysokości zadania, piekąc delikatny i wdzięcznie wyglądający sernik kokosowo – migdałowy! Zdolna dziewczyna! Agnieszka u piekła serniki należące do tych bogatych smakowo, postawiła na kajmak, banany, słodkie, wyraziste smaki. Kasia napisała mi, że w święta upiekła sernik z żurawiną, Czytelnik z Pomorza w podzielił sie ze mną wrażeniami, że sernik smakował całej rodzinie, że może

Raj dla Podniebienia
“Serniki słodkie i wytrawne” na 21.Międzynarodowych Targach Książki w Krakowie 56

emocje. Bardzo cieszyłam się z tego dnia, bowiem na targach debiutowałam jako autor. Kibicował mi mąż oraz córka. Na spotkanie z czytelnikami upiekłam dwa duże serniki – cytrynowy z kajmakiem oraz jaglany z kremem z orzeszków ziemnych. Oba smakowały wyśmienicie i rozeszły się bardzo szybko! Podpisałam mnóstwo moich książek, składając na nich dedykacje, udzieliłam wielu rad dla piekących serniki, podarowałam

Raj dla Podniebienia
TORT CAPPUCCINO Z BEZĄ I LIKIEREM Z KUKUŁEK 60

porcjowaniu. Potrzebny jest z pewnością długi i ostry nóż. Jednak to wizualna część tortu, najważniejsza jest ta smakowa. Likier z kukułek można zastąpić innym smakiem, swoim ulubionym lub użyć kajmaku – też pysznie się sprawdzi. Składniki 2 blaty biszkoptowe 8 łyżek mąki pszennej + 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka esencji waniliowej, 8 jajek, 8 łyżek cukru pudru do naponczowania

Raj dla Podniebienia
Dulce de Leche 67

Leche w 85% robi się samo 😉 Po pierwsze wlej mleko do dużego rondla, wsyp cukier, wymieszaj, zagotuj, zmniejsz temperaturę i gotuj, jakieś 60-80 minut. Po drugie kiedy kajmak zaczynie gęstnieć, wtedy zacznij mieszać, by się nie przypaliło i wtedy to wlej espresso. Na koniec, po przestygnięciu, przelej do słoika lub innego pojemnika i schowaj do lodówki. Smacznego, na przykład

RafalCook
Ciasto Kajmaczek 294

jednej części masy dodać przestygniętą kawę, wymieszać. CIASTO KAJMACZEK – WYKONANIE Masę wyłożyć na biszkopt, przykryć krakersami. Na krakersach rozsmarować delikatnie masę kajmakową. Drugą część masy śmietanowej wyłożyć na kajmak. Czekoladę zetrzeć na tarce o średnich oczkach i udekorować nią wierzch ciasta. Gotowe ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ciasto Kajmaczek pochodzi

Przepiski.pl
Ciasto Biały Lion 81

Ciasto Biały Lion to jasny, puszysty biszkopt przełożony kremem budyniowym i warstwą ryżu preparowanego wymieszanego ze słodkim kajmakiem. Wierzch ciasta posypany jest solonymi orzeszkami ziemnymi, które przełamują słodki smak ciasta. Nasączenie biszkoptu wodą z sokiem z cytryny nadaje ciastu lekko orzeźwiającego smaku, a podczas jedzenia wyczuwalna jest lekka nuta cytryny, dzięki czemu ciasto nie jest zbyt słodkie. Ciasto Biały Lion

Danka Pichci
Banoffee na biszkopcie 97

pieczenia, na herbatnikach lub na tradycyjnym biszkopcie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Moje ciasto banoffee przygotowałam właśnie na biszkopcie. Na nim rozsmarowana jest masa kajmakowa. Co do ilości kajmaku, możecie ją dobierać wedle uznania. W moim przypadku są to dwie czubate łyżki, ale możecie dodać więcej. Na masie ułożone są banany a na nich puszysta masa na bazie śmietanki kremówki

Przepiski.pl

Proponowane wyszukiwania