kajmak - 2148 przepisów (strona:67/144)

Krakers z budyniem 167

zrobić. Od kilku dni chodziło za mną jakieś ciasto z kremem. Stanęło na tym, że zamiast kremu, głównym elementem ciasta będzie budyń, który bardzo fajnie komponuje się z kajmakiem i słonymi krakersami. Przygotowanie nie jest jakoś specjalnie pracochłonne. Warto tylko jednak zrobić je dzień wcześniej – uwierzcie na słowo, zdąrzy wtedy idealnie ściągnąć Podane proporcje są na średnią, kwadratową blaszkę

Jacob Tastes
CIASTO Z RURKAMI – w 15 minut! 353

wiecie Ona woli takie bardziej piankowe, z owocami i galaretką, ale tym razem poszła zdecydowanie w moje klimaty! Karmel i czekolada- to co uwielbiam! Połączenie chrupiących krakersów z kajmakiem i słodką, puszystą śmietaną jest świetnym pomysłem dla każdego łasucha! Kropeczka nad I to chrupiące czekoladowe rurki, które nie tylko świetnie smakują, ale i fajnie wyglądądają! Ciacho jest gotowe

Ostra na Słodko
Pascha kajmakowa z bakaliami 189

maksymalnej średnicy 22 cm i odstawić do lodówki do stężenia. Czekoladę rozpuścić nad kąpielą wodną razem z kremówką. Wyjąć paschę z foremki, polać po wierzchu podgrzanym, ale nie gorącym kajmakiem, rozpuszczoną czekoladą i prażonymi orzechami. Smacznego

https:KKuchniaMniam
MAZUREK KAJMAKOWY LCHF (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu, laktozy i cukru) 565

Mazurki to obowiązkowy punkt Wielkanocy. Nasz ulubiony to ten właśnie z kajmakiem, ale w bezpiecznej wersji dla osób na LCHF, diabetyków i nietolerujących laktozy ponieważ karmel przygotowuję na bazie ksylitolu i śmietanki kokosowej. Dekorowanie tych małych dzieł sztuki to zadanie mojej córki, która misternie układa orzechy, migdały, płatki, wiórki kokosowe oraz suszone owoce. Tak przygotowane mazurki są ozdobą naszego stołu

Ola la LCHF
Bananowo-kajmakowe kruche babeczki 178

sztuk) 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka 140 g masła lub margaryny 3 łyżki cukru pudru około 10 czubatych łyżeczek masy krówkowej kajmak Helio 1 mały banan Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy 3 żółtka, posiekane masło, cukier puder i proszek do pieczenia. Zagniatamy ręką gładkie ciasto. Foremki (u mnie z wyjmowanym dnem) smarujemy delikatnie

Słodkie okruszki
Babka nadziewana masą krówkową 180

Dziś kolejny wielkanocny przepis. Babka nadziewana masą krówkową ma tak uniwersalne ciasto, że możecie do niej „wrzucić” wszystko co chcecie. Począwszy od bakalii, po przez kajmak, masy krówkowe, czy po prostu kakao. W każdej postaci smakuje wybornie! No i jest banalnie prosta do przygotowania Z tej porcji wyszła mi jedna średnia babka i jedna mała. Babka nadziewana masą krówkową Składniki

PatiGotuje
Babka kajmakowa 171

soli i ubijać na sztywną pianę. 4. Pod koniec ubijania wsypać 3 łyżki cukru. Gdy składniki się połączą, dodać żółtka.Wszystko jeszcze chwilkę mieszać. 5. Następnie małym strumieniem wlewać kajmak z masłem i mieszać.Wsypać mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. 6. Mieszać do uzyskania jednolitej masy. 7. Formę z tuleją do pieczenia babki, wysmarować tłuszczem , posypać

Różne smaki w kuchni
Ciasto balowe 194

Ciasto Balowe Ciasto to bardzo przypomina 3-bita, a to za sprawą kajmaku, kremu budyniowego i śmietany. Jednak ciasto to jest zamiast herbatników posiada delikatny biszkopt i słone krakersy, które w połączeniu tworzą ciekawy smak. W oryginalnej wersji zamiast dwóch warstw krakersów występuje warstwa herbatników, moim zdaniem lepsze są dwie warstwy krakersów,  dla podkreślenia  lekko

My sweet a life
Tartaletki z kajmakiem 162

Kolejna propozycja na wielkanocny stół to tartaletki z kajmakiem i kolorowymi jajeczkami. Przepis opublikowany w Ciastach czytelników w 2016 r. kruche ciasto: 350 g mąki tortowej 200 g masła 50 g cukru pudru 2 żółtka 1 cukier waniliowy Mąkę po łączyć z cukrami,posiekać z masłem,dodać żółtka i zagnieść ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć

Kolorowa kuchnia Elki
Tartaletki z kajmakiem 138

Kolejna propozycja na wielkanocny stół to tartaletki z kajmakiem i kolorowymi jajeczkami. Przepis opublikowany w Ciastach czytelników w 2016 r. kruche ciasto: 350 g mąki tortowej 200 g masła 50 g cukru pudru 2 żółtka 1 cukier waniliowy Mąkę po łączyć z cukrami,posiekać z masłem,dodać żółtka i zagnieść ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć

Kolorowa kuchnia Elki
Babka kajmakowa 134

soli i ubijać na sztywną pianę. 4. Pod koniec ubijania wsypać 3 łyżki cukru. Gdy składniki się połączą, dodać żółtka.Wszystko jeszcze chwilkę mieszać. 5. Następnie małym strumieniem wlewać kajmak z masłem i mieszać.Wsypać mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. 6. Mieszać do uzyskania jednolitej masy. 7. Formę z tuleją do pieczenia babki, wysmarować tłuszczem , posypać

Różne smaki w kuchni
Banoffee 175

temperaturze 180 stopni. Po tym, czasie ściągnij obciążenie i podpiekaj jeszcze chwilę aż ciasto się zarumieni. Wyciągamy z piekarnika. Na tak podpieczone ciasto wykładamy pokrojone orzechy i wylewamy ostudzony kajmak. Następnie układamy pokrojone w plasterki 3 banany. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno i dodajemy stopniowo cukier. Następnie dodajemy serek mascarpone. Wykładamy śmietanę na banany. Dekorujemy pokrojonym w plasterki bananem oraz

I LOVE LIFE
Ciasto balowe 203

Ciasto Balowe Ciasto to bardzo przypomina 3-bita, a to za sprawą kajmaku, kremu budyniowego i śmietany. Jednak ciasto to jest zamiast herbatników posiada delikatny biszkopt i słone krakersy, które w połączeniu tworzą ciekawy smak. W oryginalnej wersji zamiast dwóch warstw krakersów występuje warstwa herbatników, moim zdaniem lepsze są dwie warstwy krakersów,  dla podkreślenia  lekko

My sweet a life
Krakersowa pychotka 148

mleka 2 budynie waniliowe 5 łyżek cukru 200g masła Mleczko skondensowane słodzone 750ml śmietanki kremówki 30% lub 36% dwie łyzki cukru pudru 3 śmietan-fixy   Zaczynamy od przygotowania kajmaku. Przeczytaj cały przepis - Krakersowa pychotka at AleTorcik

AleTorcik
Sernik kajmakowy z orzechami 185

masło i dobrze wymieszać. Masę wyłożyć na dno tortownicy o średnicy 25-26 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Dobrze ugnieść. 2. Do misy  malaksera włożyć ser, dodać śmietanę, kajmak, całe jajka oraz żółtka, wsypać cukier , i mąkę ziemniaczaną. Składniki dobrze połączyć, ale nie ubijać - najlepiej mieszać na wolnych obrotach. Masę serową wyłożyć na biszkoptowy spód. Sernik piec w temperaturze

kolorowotorcikowo