trakcie imprezy sylwestrowej. Nie byłam pewna, czy dokładnie go zapamiętałam, jednak i tak parę rzeczy pozmieniałam, jednak za pomysł na jego stworzenie serdecznie dziękuję, gdyż połączenie sernika i kajmaku - niebo w gębie. Składniki: Na sernik: 1 kg sera białego (może być w wiaderku) 1 szklanka cukru 1 op. cukru wanilinowego 100 g masła 6 jajek (białka i żółtka osobno) szczypta
My sweet a lifecytryny 2 żółtka 4białka 1szklanka cukru kryształ aromat waniliowy 10ciastek oreo z nadzieniem czekoladowym i z masłem orzechowym Spód 150gram ciasteczek oreo z białym nadzieniem 70gram masła Ozdoby: puszka kajmaku oreo Spód: 1. Ciasteczka umieszczamy w misie malaksera i miksujemy na pył. 2. Do ciasteczkowego pyłu dodajemy roztopione masło. 3. Całość mieszamy, a formę wykładamy papierem do pieczenia 4.Mas
U Fiolkiwzięcie. Zawsze mile widziane są szarlotka i ciasto z kremem więc ciasto 3bit również jest na liście bestselerów. W tym cieście jest kremowa masa budyniowa, lekka bita śmietana, słodki kajmak, a całość przełamuje lekko słony smak kruchych krakersów. Próbowałam robić to ciasto na zwykłych herbatnikach , ale to już nie to samo. Zdecydowanie krakersy pasują tu dużo lepiej. Ciasto
Smaczna Pyzadlatego lubię je urozmaicać na różne sposoby. Zapewniam, że z czasem zaprezentuję Wam mnóstwo pomysłów na takie łakocie, a tym razem przedstawiam wafelki ze zwykłym kremem z masy krówkowej (kajmaku) wzbogacone o herbatniki. Pychotaaa! Koniecznie spróbujcie! Tu znajdziecie inne moje wafelkowe propozycje - klik . 1 paczka wafli tortowych (*) Masa: 1 puszka masy krówkowej (400g) 100g masła/margaryny Dodatkowo: około 250g
Di gotujekoniec wsypać brzoskwinie, wymieszać i wyłożyć masę na dolnym placku. Na masę brzoskwiniową nałożyć górny placek i włożyć do lodówki. Toffi: Masło utrzeć na puszystą masę i stopniowo dodawać kajmak miksując. Na koniec wsypać śmietan-fixy i ponownie zmiksować. Masę toffi wyłożyć na wierzchu ciasta i ponownie włożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny. Przed podaniem udekorować według uznania
Passions hobbies lifepolecenia, wszak nie zajadamy się nim codziennie. Przygotowywałam w dużej blaszce, o wym. 37,5x24,5cm. Składniki: - biszkopt (przepis poniżej) - ok.150g ciastek petit beurre - ok.120-150g krakersów - puszka masy krówkowej (kajmak)- u mnie Gostyń-500g - domowy budyń (przepis poniżej) - 150g sera mascarpone - 450g kremówki 30% - 2-3 łyżki kakao - 2 łyżki pudru - kilka kostek czekolady, do starcia na wierzch Biszkopt
Smaczne Zdroweprzez 30 min. Dodatkowo 75 g posiekanych orzechów włoskich 200 g masy kajmakowej (ok. pół puszki) Orzechy podprażyć na suchej patelni do zrumienienia. Wystudzony sernik posmarować kajmakiem i posypać orzechami. Schłodzić przez 12 h w lodówce. Smacznego! * używam serka "Mój ulubiony
Słodkie inspiracjesera na sernik 500 ml śmietany 30% 8 jajek 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju 2 budynie o smaku toffi 1,5 szklanki cukru łyżka masła sól puszka kajmaku – ok. 400g paczka biszkoptów garść orzechów włoskich Delikatny sernik toffi – przygotowanie Żółtka oddzielamy od białek, a następnie ucieramy z cukrem. Ucierając, dodajemy porcjami ser, śmietanę i olej. Białka ubijamy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Biszkopt: 7 jajek 1 szklanka cukru 1 i 1/4 szklanki mąki tortowej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem kajmakowy: 750 g serka mascarpone 500 g kajmaku (masa krówkowa) 400 g śmietany kremówki 30% Krem do dekoracji: 250 g serka mascarpone 400 g śmietany kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru barwniki spożywcze Do nasączenia: 3/4 szklanki przegotowanej
Oryginalny smakmąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody 100g masła 100ml jogurtu naturalnego 250g masy orzechowej Helio olej do posmarowania formy do dekoracji: 3 łyżki kajmaku 3 łyżki mleka garść orzeszków prażonych (mogą być solone) Białka ubić na sztywną pianę, ciągle ubijając wsypać cukier. Dalej ubijać i dodawać po jednym żółtku. Karmel wymieszać z jogurtem, dodać
Obiad gotowymogła się doczekać tego mieszania, ubijania, pieczenia - wybór padł na roladę. Dłużej się zastanawiałam nad nadzieniem. Dżem porzeczkowy z kremem czekoladowym? Może twarożek z wiśniami? Jolkę jednak kusił kajmak. Postanowione! Będzie rolada z kremem kajmakowym. A ponieważ miałam puszkę masy o smaku kukułki, to i nazwa nasunęła się sama:) Rolada wyszła pyszna, słodka, z tą charakterystyczną nutą cukierków "Kukułka". Najlepsza
Obiad gotowyZastanawiacie się co upiec na zbliżające się Święta lub inne uroczystości? To ciasto będzie strzałem w dziesiątkę. Słodycz kajmaku, którą przełamuje kwaskowość dżemu porzeczkowego. Pychotka Składniki: Biszkopt kakaowy: 4 jajka ok. ⅓ szklanki mąki pszennej 1 łyżka kakao (po połączeniu kakao i mąki pszennej powinniśmy otrzymać ½ szklanki) ½ szklanki mąki ziemniaczanej ¾ szklanki cukru 2 łyżki wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa
Cukiernia Pychotkiwlewamy do gotującego się mleka. Zmniejszamy gaz i grzejemy dopóki budyń zgęstnieje. Odkładamy do ostudzenia. W tym czasie możemy szykować blaty. Po ostudzeniu budyniu, miksujemy masło na puch, dodajemy kajmak, ciągle miksując i na końcu budyń. Dokładnie mieszamy lub miksujemy ale na wolnych obrotach. Blaty. Masło rozpuszczamy w garnku z grubym dnem. Dodajemy cukier puder oraz miód i dokładnie mieszamy
Relaxtimepiec przez około 15 min. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bułki i drożdżówki , Ciasta drożdżowe , Ciasta z owocami , Dla dzieci Tagged: drożdże , jabłka , jogurt naturalny , kajmak , orzechy włoskie
https:KKuchniaMniam