kajmak - 2148 przepisów (strona:66/144)

Opalany sernik warstwowy z kajmakiem, orzechami, bananami 135

Kolejny letni sernik, na zimno, chociaż wygląda na pieczony i zdecydowanie jest bardziej treściwy, bardziej kaloryczny.. To sernik warstwowy. Składa się ze spodu ciasteczkowego, warstwy kajmaku z orzeszkami solonymi, banany, następnie warstwy sera, później czekolady, a górę kończy opalona beza. Jego przygotowanie wymaga trochę czasu, ale warto się poświęcić. Smak jest przepyszny Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Sernik kajmakowy w cieście orzechowym 514

Sernik kajmakowy w cieście orzechowym przełożony krem kawowym. Pyszne połączenie trzech smaków w jednym cieście – orzechów, kajmaku i kawy. Ciasto mogą jeść też dzieci, bo smak kawy pochodzi od kawy zbożowej. BISZKOPT ORZECHOWY: 5 jajek 1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej 150 g zmielonych orzechów włoskich 2 łyżki kaszy manny 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli SERNIK

https:KKuchniaMniam
Wafle krówkowo-porzeczkowe 127

wafla potrzebujemy 3 składników, które kupimy bez problemu w osiedlowym sklepiku lub praktycznie każdym supermarkecie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na wafle: opakowanie wafli 1 puszka (450-500g) masy KAJMAK o smaku krówkowym 1 słoik powideł porzeczkowych lub inny dowolnie smak (najlepiej lekko kwaskowaty) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Instrukcja przygotowania wafla: Pierwszy płat wafla smarujemy powidłami porzeczkowymi i na wierzch przykładamy

Blog kulinarny S9.PL
Szybkie ciasto z masą krówkową 240

jajek 3/4 szklanki cukru 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 250 g margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia opakowanie cukru wanilinowego około 600 g masy krówkowej (u mnie kajmak i o smaku adwokatowym firmy Helio ) Średnica tortownicy to 28 cm. Na początku topimy margarynę, odstawiamy ją do wystudzenia. Ubijamy na sztywno białka. Następnie dodajemy do nich stopniowo cukier i cukier

PatiGotuje
Likier Słony Karmel 751

może się zakończyć przedwczesnym wyłączeniem filmu, bez możliwości późniejszego odtworzenia. Więc jak ktoś lubi wrażenia ekstremalne, to polecamy spirytus. Likier Słony Karmel Potrzebujemy: dwie puszki masy kajmakowej Gostyń (smak kajmak, żadne czekolady) czekoladę Karmelove Wedel (wersja bez chrupek i orzeszków) 500 ml śmietanki kremówki 30% Łaciata 350 ml mleka 3,2% 1 l wódki czystej – ja użyłam J.Baczewski, bo akurat

ladykitchen
CIASTO SNICKERS NA KRAKERSACH 143

trzeba) przygotować je przynajmniej dzień wcześniej. U mnie mała blaszka, o wym.27,5x22,5cm Składniki: - 2 duże opakowania krakersów +2-3 sztuki dodatkowo (na 4 warstwy) - 300g masy krówkowej kajmak - 105g solonych orzeszków ziemnych (3x35g, na 3 warstwy) Masa budyniowa: - 0,5l mleka - cukier waniliowy - 5 żółtek - 3/4 szklanki cukru - 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej - 2 pełne łyżki mąki orkiszowej

Smaczne Zdrowe
Ciasto śliwkowe z kajmakiem i orzechami 146

Przyznaję się od razu, że nawet nie miałam śmiałości snuć blogowych planów. Ja po prostu próbuję „jakoś” przetrwać ten czas... Artykuł Ciasto śliwkowe z kajmakiem i orzechami pochodzi z serwisu gotować

gotować!
Makowiec na kruchym cieście z polewą kajmakową 198

wody 500 ml mleka 9 ml aromatu migdałowego 2 łyżki miodu szklanka cukru pudru 1/2 koski margaryny (125 g) 6 żółtek 5 białek Polewa: puszka masy krówkowej (kajmak) (510g) 1/2 kostki masła (100 g) (w temperaturze pokojowej) Wymiary formy 33 cm x 24 cm Na początku zaparzamy mak. W garnku doprowadzamy do wrzenia mleko i wodę. Następnie wsypujemy mak, mieszamy

PatiGotuje
3 Bit - ciasto bez pieczenia 207

zamrażarki. Puszkę z masą kajmakową przez parę minut podgrzewamy na ogniu w rondelku z wodą. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy 1/3 herbatników. Ich wierzch smarujemy podgrzanym kajmakiem i przykrywamy drugą warstwą herbatników. W 200 ml mleka rozpuszczamy proszek budyniowy z 4 łyżkami cukru. Resztę mleka zagotowujemy. Gdy zacznie wrzeć dodajemy mleko z budyniem cały czas energicznie mieszając

Qchnia po prostu
Słodzone mleko skondensowane na 2 sposoby 117

schłodzeniu zrobi się jeszcze gęstsze!) Ostudzone mleko przelać do szczelnego pojemnika i przechowywać w lodówce.  Uwaga: Jeśli nasze mleko skondensowane dłużej podgotujemy - to tym samym możemy uzyskać domowy kajmak lub domową masę krówkową

Di gotuje
Pischingery z czekoladową masą kajmakową 194

masy kajmakowej 150 g czekolady gorzkiej 150 ml śmietanki 30% Śmietankę podgrzewamy. Gorącą zdejmujemy z palnika i wrzucamy kostki czekolady. Mieszamy aż do rozpuszczenia. Następnie do czekoladowej śmietanki dodajemy kajmak. Mieszamy do połączenia. Masę dzielimy na 4 równe części. Jedną część rozprowadzamy na waflu. Przykrywamy kolejnym waflem. Rozprowadzamy kolejną część masy. Czynności powtarzamy aż do wyczerpania składników. Ostatni wafel powinien

Smaki Na Talerzu
Krakers z budyniem 184

zrobić. Od kilku dni chodziło za mną jakieś ciasto z kremem. Stanęło na tym, że zamiast kremu, głównym elementem ciasta będzie budyń, który bardzo fajnie komponuje się z kajmakiem i słonymi krakersami. Przygotowanie nie jest jakoś specjalnie pracochłonne. Warto tylko jednak zrobić je dzień wcześniej – uwierzcie na słowo, zdąrzy wtedy idealnie ściągnąć Podane proporcje są na średnią, kwadratową blaszkę

Jacob Tastes
CIASTO Z RURKAMI – w 15 minut! 360

wiecie Ona woli takie bardziej piankowe, z owocami i galaretką, ale tym razem poszła zdecydowanie w moje klimaty! Karmel i czekolada- to co uwielbiam! Połączenie chrupiących krakersów z kajmakiem i słodką, puszystą śmietaną jest świetnym pomysłem dla każdego łasucha! Kropeczka nad I to chrupiące czekoladowe rurki, które nie tylko świetnie smakują, ale i fajnie wyglądądają! Ciacho jest gotowe

Ostra na Słodko
Pascha kajmakowa z bakaliami 207

maksymalnej średnicy 22 cm i odstawić do lodówki do stężenia. Czekoladę rozpuścić nad kąpielą wodną razem z kremówką. Wyjąć paschę z foremki, polać po wierzchu podgrzanym, ale nie gorącym kajmakiem, rozpuszczoną czekoladą i prażonymi orzechami. Smacznego

https:KKuchniaMniam

Proponowane wyszukiwania