czekoladowe z gruszkami – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami – sernik z kajmakiem – blok czekoladowy TARTA Z RABARBAREM PRZYGOTOWANIE : 1 h 30 minut SKŁADNIKI: – 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej – 2 łyżki cukru pudru + 2 łyżeczki do posypania – szczypta soli
nietylkopasta.plmoja wersja pysznego i znanego ciasta. Nie wymaga piekarnika, jest pyszna, słodka i naprawdę wyjątkowo smaczna. Zapraszam:) 3-bit z galaretką - 350g herbatników - 1 puszka kajmaku ( 500ml) - 2 galaretki truskawkowe - 700ml wrzącej wody - 700ml mleka - 2 budynie śmietankowe Gotujemy budyń na mleku według przepisu na opakowaniu, studzimy troszkę. Galaretki rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Na blaszce o wymiarach
Kuchnia Pełna Emocjibiszkoptem czekoladowym jak i tradycyjnym – waniliowym. Doskonale pasują do niego kremy tj.: Krem Baileys , Krem Czekoladowy , Krem Śmietankowy , Krem Truflowy , Krem z Białą Czekoladą, Krem Orzechowym , Krem z Kajmakiem, Krem Słony Karmel , Krem Rafaello, Krem Wiśniowy , Krem Malinowy , Krem Cytrynowy, Krem z Cytrynowym Lemon Curd’em , Krem Pomarańczowy , Krem Miętowy. Artykuł skopiowany ze strony www.slodkipomysl.pl SMAKI KREMÓW
SmartBake.plpolecam do wypróbowania. Po upieczeniu ciasto leciutko opada, jednak nadal pozostaje dość wysokie i równe. Przed podaniem posypałam sernik cukrem pudrem, ale możecie udekorować go polewą czekoladową, kajmakiem albo owocami, według uznania. składniki: 1 kg twarogu z wiaderka 6 jajek (żółtka i białka oddzielnie) 1 szklanka cukru cukier waniliowy 2 budynie waniliowe (po 40 g) 3/4 szklanki oleju
babka w formiekontakt@ciastkozercy.pl 1. Pierwszy z bonów trafia do Madlen64 za zdjęcia pełne radości ze wspólnego pieczenia :) Możecie zobaczyć je m.in. w komentarzach pod przepisami na ciasteczka maślane i mazurek z kajmakiem . 2. Kolejny bon trafia do trafia do Miśki za piękne wypieki i dopracowane aranżacje zdjęć :) Możecie zobaczyć je pod wpisami z przepisami na babkę jogurtową i sernik bez spodu
Ciastkozercyciasto drożdżowe na kefirze jest przepyszne. Delikatne, puszyste, mięciutkie – idealne dla każdego rodzaju wypieków z dowolnym nadzieniem. Najczęściej nadziewam je mieszanką orzechowo- cukrową z cynamonem, czekoladą, kajmakiem lub po prostu dżemem. Spróbujcie koniecznie Składniki: – 25g drożdży świeżych lub 7g drożdży instant – 530-550g mąki pszennej (u mnie tortowa) – 300ml kefiru – 4 łyżki cukru
Smaki Arminebułeczki kardamonowe Bułeczki cynamonowe Bułeczki czekoladowo-cynamonowe Rogaliki z jabłkami Drożdżowe muffiny zawijane z jabłkiem i cynamonem Jagodzianki do odrywania Drożdżowe bułeczki ze śliwkami Drożdżowe bułeczki z malinami i kajmakiem Drożdżówki z owocami i kruszonką Drożdżowe bułeczki z budyniem Drożdżowe bułeczki z budyniem Czas przygotowania: około 120 minut Składniki Ciasto: 500 g mąki pszennej
Kulinarne przygody GatitySkładniki: ok. 90 g herbatników 110 g płatków owsianych 3 banany 260 g kajmaku 200 g konfitury jagodowej 400 ml śmietany 30% śmietan-fix Przygotowanie: Herbatniki zmiksować w blenderze, płatki też … Czytaj dalej Tarta bez pieczenia
czarrna od kuchniciasto drożdżowe jest przepyszne! Rolada jest mięciutka, puszysta, delikatna i bardzo smaczna. Można ją nadziać czym tylko dusza zapragnie – orzechami wymieszanymi z cukrem, kajmakiem, dżemem lub smażonymi jabłkami z cynamonem – tak jak ja to zrobiłam. Z ciasta można robić rolady, ale równie dobrze można uformować bułeczki z różnymi nadzieniami. Spróbujcie koniecznie Składniki: – 200ml ciepłego mleka
Smaki Armineczekolady mlecznej 4 łyżki mleka 2 blaszki keksowe o wymiarach: 24/10 cm Wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem, cukrem waniliowym i miękkim masłem na gładki krem, następnie dodajemy śmietanę i kajmak. Ciągle mieszając dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, na końcu dodajemy bakalie i jeszcze raz krótko mieszamy.Blaszki smarujemy masłem, ciasto dzielimy na pół i przekładamy równomiernie rozprowadzając w blaszkach
Sama słodycz i szczypta chilimasy kajmakowej również miksując do połączenia się składników, dno blachy o wymiarach 36×24 cm wyłożonej papierem do pieczenia wykładamy warstwą herbatników, na herbatnikach rozprowadzamy masę budyniową z kajmakiem i układamy drugą warstwę herbatników, następnie na herbatniki wykładamy i rozprowadzamy masę z masłem orzechowym, układamy trzecią warstwę herbatników, dalej na herbatniki wykładamy i rozprowadzamy pozostałą masę kajmakową, orzeszki możemy
Blog kulinarny S9.PLczekoladą Odrywane drożdżowe ciasto z cytrusową nutą Puchate ciasto drożdżowe Drożdżowy kwiat z gruszkami i pomarańczą Drożdżowy wieniec cynamonowy, estoński kringel Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Drożdżowki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką Drożdżowe ciasto z gruszkami i śliwkami Drożdżowe bułki z cynamonową kruszonką Drożdżowe bułki z cynamonową kruszonką Proporcje
Kulinarne przygody Gatitygrzałkąch bez termoobiegu przez kolejne 15 minut. Biszkopt wystudzić i przeciąć na poł. Krem I.Masło w temperaturze pokojowej ubić mikserem na puszysto, następnie dodawać po łyzce kajmaku, nadal ubijając. Na koniec dodać 1/3 posiekanego słonecznika. Krem II. Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno pod koniec ubijania dodać cukier puder. Kiedy śmietana jest już sztywna , łyżka po łyżce wmiksować mascarpone
Krylowa Kuchniapostanowiłam urozmaicić o budyń, polewę kajmakową i posypkę z prażonych płatków migdałowych. Lekko słodki delikatny budyń idealnie kontrastuje z kwaskowymi, mocno cynamonowymi jabłkami. Wszystkiego dopełnia mocno słodka polewa z kajmaku i chrupiące płatki migdałów. Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania- nie można się od niej oderwać. Na ciasto (tortownica 24 cm): 2 szklanki mąki krupczatki (250ml) 1/2 szklanki cukru 1 całe
Krylowa Kuchniaprezentuje przepis na mega słodkie i ekspresowe ciasto bez pieczenia. Wymyślając to ciasto inspirowałam się wykonywanymi w dzieciństwie szyszkami z ryżu preparowanego. Mleczna, słodka czekolada i kajmak stonowane delikatną i puszystą śmietanką. Składniki na blaszkę 25cmx25 cm 200g mlecznej czekolady 500 ml śmietanki 30 % 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 3 łyżki wody 80 g preparowanego ryżu 2 duże
Krylowa Kuchnia