kajmak - 2148 przepisów (strona:86/144)

Pączki z ziemniakami 191

wódki Dodatkowo: tłuszcz do smażenia ( u mnie pół na pół olej rzepakowy i smalec ) dowolne nadzienie ( marmoladą lub gęstym dżemem nadziewamy pączki przed smażeniem, budyniem, rzadszą konfiturą czy np. kajmakiem nadziewamy usmażone już pączki ) cukier puder do oprószenia Wykonanie: Wszystkie składniki, łącznie z nadzieniem, powinny być w temperaturze pokojowej. Zrobić rozczyn z drożdży; w tym celu pokruszone w miseczce drożdże

Opowieści z piekarnika
Ciasto Kawoszek - Najlepsza Pianka Kawowa 119

już podwójna uciecha... mniam :) <3 Szybkie i jakie pyszne <3 Przepis na formę : 24cm SKŁADNIKI: 250g - 1 opakowanie ciastek maszynkowych firmy Brześć 400g masy krówkowej kajmak 2-3 łyżki alkoholu "sheridan's" 20-30g czekolady do starcia na wierzch 100g kawy cappuccino + 1/4 szkl gorącej wody 1 galaretka cytrynowa + 1/2 szkl gorącej wody 16g cukru waniliowego

Dziś Ja gotuje
Snikers 149

kilkukrotnie, ale swoją wersję upiekłam dopiero całkiem niedawno i zupełnie nie wiem dlaczego tak długo z tym zwlekałam, bo ciasto jest pyszne. Zresztą z połączenia miodowych blatów, kremu budyniowego, kajmaku i orzechów nie może wyjść nic pysznego jak tylko pyszne ciasto. Ciasto: 4 i 1/2  szklanki mąki pszennej  1/2 szkl. cukru  2 jajka 2 żółtka

Cynamonowe szczęście
Tort bezowy z kawą 122

bezowym rozprowadzić przygotowany krem i przykryć drugim blatem. Wierzch posypać kawą mieloną. Schłodzić. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Tort bezowy czekoladą i malinami → Dacquoise z kajmakiem, daktylami i orzechami włoskimi → Bezy czekoladowe z kremem kawowym → Ciasto czekoladowe z musem kawowym → Semifreddo czekoladowo-kawowe

Oryginalny smak
Kajmakowy sernik na bakaliowym spodzie. 158

masy serowej. 2. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, następnie wsypujemy budynie w proszku, dodajemy ser i kajmak i całość dokładnie ucieramy. Na koniec wsypujemy rodzynki i dokładnie mieszamy.  3. Pieczenie: Masę serową wykładamy na ciasto. Sernik pieczemy około 70-80 minut w temperaturze 170 stopni

Izabelawkuchni
Kajmakowo-czekoladowy przekładaniec 155

Przekładaniec z chrupiącymi herbatnikami, kremem budyniowym o smaku czekoladowym, kajmakiem, bitą śmietaną i orzeźwiającym dżemem porzeczkowym. Takie połączenie smaków sprawia, że ciasto świetnie smakuje, szybko znika ze stołu i idealnie sprawdzi się przy filiżance kawki. Składniki: 200g herbatników jasnych  Petit Beurre 200g ciemnych herbatników Petit Beurre 280g dżemu porzeczkowego 280g masy kajmakowej 50g mlecznej czekolady złota posypka Krem budyniowo

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasto Rozpusta 163

wszystkie składniki się rozpuszczą. Mąkę rozrabiamy w 1/3 szklanki mleka. Na gotującą się masę serową wlewamy roztwór mleka i mąki ziemniaczanej. Gotujemy, aż masa zacznie gęstnieć. Składniki na kajmak: 500 ml mleka 400 g cukru cukier waniliowy 150 g masła Mleko gotujemy z cukrami na wolnym ogniu przez około 30 minut, aż zacznie lekko gęstnieć( z łyżki będzie ciągnąć się

Domowe ciasta
Mazurek Kajmakowy 161

zapraszam Was, chociaż wirtualnie. na kawałek mojego tegorocznego Mazurka. Na kruchutkim, waniliowym cieście, choć dość niski( jak to mazurek)- to warstwowy. Piętrzy się dumnie warstwa porzeczkowych powideł, przykryta domowym kajmakiem, której wysokość podbiła warstwa okrągłych biszkoptów. Całość starałam się bogato przyozdobić bakaliami- tak by było i ładnie i smacznie...Czy się udało- sprawdźcie! Powiem jedno: było naprawdę słodko:) Składnik

Domowe ciasta
Tort kajmakowo - waniliowy 150

    Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso

Domowe ciasta
Ciasto Pomarango 142

pomarańczy- zarówno w galaretce, jak i postaci samego owocu. Jest orzeźwiająco- ciasto w takiej formie z powodzeniem możemy podać nawet po Wielkanocnym obiedzie, mając pewność, że nie będzie przesytu. Kajmak, owoc i śmietanka= słodycz w zrównoważonej postaci 😊 Składniki na biszkopt: 6 jaj szklanka cukru szklanka mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywno, stopniowo wsypując cukier

Domowe ciasta
Macowy tort czekoladowy 137

łyżki kakao + kieliszek rumu =mieszamy na „papkę” 2 łyżki margaryny 200 ml mleka 200 g masła Cukier z mlekiem i margarynę gotujemy na małym ogniu "do nitki"( jak kajmak). Studzimy. Masło miksujemy na puch. Dodajemy powoli wystudzoną masę mleczną i masę kakaową z rumem. Miksujemy do uzyskania gęstego kremu. Dodatkowo : siekane orzechy włoskie i migdały do posypania po wierzchu

Domowe ciasta
Karmelowy przekładaniec 111

minut. Forma to ok 20x30cm. Budynie ugotować zgodnie i instrukcją na opakowaniu. Do gorącego dodać masło. Jeszcze ciepłym kremem przełożyć pierwszy upieczony blat. Do pozostałej części kremu dodać kajmak. Przełożyć nim kolejne warstwy ciasta. Wierzch posypać orzechami.  Smacznego

Słodki Zakątek
Budyń kajmakowy 132

jest właśnie mój budyń kajmakowy . Zapraszam po przepis na budyń, który smakuje jak krówka ciągutka. Możesz go zrobić na śniadanie lub na deser.  - prosty domowy budyń - dodatek pysznego kajmaku - idealny na szybkie deser

AniaGotuje.pl
Szyszki z kajmakiem 302

Szyszki z kajmakiem z ryżu preparowanego to słodki deser znany nam od lat. Kiedyś szyszki szykowało się z krówek i masła. Obecnie jest wiele różnych sposobów na zrobienie tej super prostej i szybkiej przekąski. - tylko 3 składniki - 5 minut szykowania - proste i pyszne

AniaGotuje.pl

Proponowane wyszukiwania