W poszukiwaniu smaków pomieszałam mąki. Wyszedł mi przepyszny mazurek, lekko fit. Dla tych, którzy szukają słodkości nieco zdrowszej niż mąka pszenna i kajmak Co nam trzeba? Na kruche ciasto: 100 g mąki ryżowej 150 g mąki orkiszowej 100 g mąki krupczatki 50g maki pszennej (można ją pominąć i dać więcej orkiszowej) 80 g cukru pudru 200-220 g miękkiego masła (zobaczycie jak wam się będzie kleić ciasto) 2 żółtka szczypta soli dodatkowo: 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady + 2 łyżki oleju kokosowego płatki migdałowe D...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat