W poszukiwaniu smaków pomieszałam mąki. Wyszedł mi przepyszny mazurek, lekko fit. Dla tych, którzy szukają słodkości nieco zdrowszej niż mąka pszenna i kajmak Co nam trzeba? Na kruche ciasto: 100 g mąki ryżowej 150 g mąki orkiszowej 100 g mąki krupczatki 50g maki pszennej (można ją pominąć i dać więcej orkiszowej) 80 g cukru pudru 200-220 g miękkiego masła (zobaczycie jak wam się będzie kleić ciasto) 2 żółtka szczypta soli dodatkowo: 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady + 2 łyżki oleju kokosowego płatki migdałowe D...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat