znika w okamgnieniu A Wy, lubicie serniki? A może macie inne ulubione ciasta? Smacznego! Polecam również moje pozostałe sernikowe przepisy: Pyszny sernik na bezglutenowym, kruchym spodzie Sernik waniliowy z kajmakiem i polewą czekoladową na zimno Koniecznie wypróbujcie również przepis na dynię do słoików: Marynowana dynia a la ananas (bez octu) Artykuł Puszysty sernik dyniowy bez spodu – przepis krok po kroku
Okiem Blondynki by McBlondijest czasochłonne, bo studzi się przecież bez naszego udziału ;-) Jeżeli przygotujecie sam sernik bez karmelu i czekolady, to będzie równie pyszny. Ma delikatny, kremowy smak z delikatnie wyczuwalnym kajmakiem. Mi osobiście bardzo ten sernik smakuje, ale za sprawą orzeszków ziemnych jest bardzo sycący, więc na pewno go starczy dla wszystkich gości. SKŁADNIKI Sernik: 1 kg sera twarogowego z wiaderka
Passions hobbies lifeminut + 10 minut przed pieczeniem Czas pieczenia: 30 minut Stopień trudności: średni Spróbuj także: [Aby otworzyć stronę z przepisem kliknij w nazwę lub zdjęcie] Drożdżowe bułeczki odrywane z kajmakiem i marmoladą pigwową Odrywane bułeczki z masą krówkową Odrywane ciasto drożdżowe z cynamonem i kardamonem Boisz się, że ciasto drożdżowe Ci nie wyjdzie? Zajrzyj do wpisu ze wskazówkami
Codzienna kuchnia niecodziennaciasto dzielimy na dwie równe części. Następnie każdą część wałkujemy osobno na stolnicy lekko posypanej mąką na prostokąt o wymiarach około 27 cm x 36 cm. Rozwałkowane ciasta smarujemy kajmakiem, powidłem i oprószamy cynamonem. 4. Zawijanie: Następnie zawijamy w rulony jak roladę i nadajemy kształt półksiężyca. 5. Do pieczenia: Następnie zawijańce układamy na blaszkach wyłożonych papierem do pieczenia
Izabelawkuchniwymieszane z budyniem i cukrem. Gotować na wolnym ogniu i mieszać aż do zgęstnienia. Gotowy budyń przelać do pucharków i pozostawić do wystudzenia. 3. Na wierzch wystudzonego budyniu nałożyć kajmak, posypać krokantem i płatkami czekoladowymi. Przed podaniem wstawić na godzinę do lodówki
Szalona Kuchnia EwelinyCiasto na biszkopcie kakaowym, przełożone kwaskowym dżemem porzeczkowym, bardzo słodką masą z kajmakiem oraz bezami, przykryte bitą śmietaną, posypane gorzką czekoladą i kakao. Składniki: (na dużą blachę) 6 jajek, 5 czubatych łyżek mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, czubata łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao + łyżka do posypania, 1/4 szklanki cukru, szczypta soli 510 g masy krówkowej kajmakowej
Lena Gotujerondelku jedno jabłko, obrane i bez gniazda nasiennego, pokrojone w kostkę. Gdy zmięknie i całkowicie się rozpadnie, odstawcie na bok, aby przestygło. W tym czasie wymieszajcie ok. 150 g kajmaku i 150 g jogurtu skyr. Następnie dodajcie jabłko i dokładnie wymieszajcie. I krem gotowy. Oczywiście najlepiej wyłożyć go na ciasto i wstawić do lodówki, aby masa stężała. Ale można też
Kucharzycacukierni. Jakoś nie przemawiają do mnie kremówki z masą maślaną. To już nie jest to samo ;) Gdy nie mam czasu na upieczenie ciasta robię kremówkę na herbatnikach. Z dodatkiem kajmaku i uprażonych migdałów jest przepyszna :) Budyń: 5 szkl mleka 200 g masła 1 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej 1 budyń waniliowy 4 żółtka kilka kropel ekstraktu waniliowego
Smakołyki Asicoś słodkiego. Wystarczyło mieć w domu wafle, marmoladę śliwkową i mleko słodzone skondensowane, które przez 2-3 godziny gotowało się w garnku, by ostatecznie mógł z niego powstać kajmak. Coś wspaniałego! Dzisiaj jednak nieco inna wersja tego przysmaku, bo w wersji ze słonym masłem orzechowym i konfiturą figową. Możecie użyć każdych innych powideł lub konfitur, byleby były one lekko kwaśne
Be Fit Be Strongdawnych czasach próbowałam nawet zrobić trunek na jego podobieństwo, ale to jeszcze wtedy, gdy nie stosowałam żadnych ograniczeń żywieniowych. W butelce wylądowała więc nie tylko śmietanka, ale także kajmak przygotowany z mleka skondensowanego w puszce. Nie dość, że alkohol i nabiał, to jeszcze tona cukru! Kwintesencja zła, ale w smaku petarda! Dzisiaj jestem już zbyt świadoma tego, jaki wpływ
Modern Cave Girljaki sposób uzyskać charakterystyczne dla mazurków twarde kruche ciasto. Nadzienie też wydawało mi się nie lada wyzwaniem. No bo tradycyjna masa mazurkowa to masa cukrowa stanowiąca coś na kształt kajmaku. Taka opcja z oczywistych względów odpada na diecie ketogenicznej oraz Paleo . A prawda jest taka, że unikać jej powinien każdy kto na poważnie dba o swoje zdrowie. Orzechy, czekolada
Modern Cave Girl