zdenerwowanie prawie jak podczas matury, gdyż nie wiem czy moje dzieło przypadnie Wam do gustu... Dajcie znać! SPIS TREŚCI: PRZYKŁADOWE CIASTA, KTÓRE ZNAJDZIECIE W E-BOOKU: Szarlotka królewska z kajmakiem 3 Bit Sernik limonkowy z ricotty Chatka Puchatka z malinami Ferrero Rocher Lion Twix Piernik Gorąco zachęcam do zakupu
Kuchnia MagdaLenyzdenerwowanie prawie jak podczas matury, gdyż nie wiem czy moje dzieło przypadnie Wam do gustu... Dajcie znać! SPIS TREŚCI: PRZYKŁADOWE CIASTA, KTÓRE ZNAJDZIECIE W E-BOOKU: Szarlotka królewska z kajmakiem 3 Bit Sernik limonkowy z ricotty Chatka Puchatka z malinami Ferrero Rocher Lion Twix Piernik Gorąco zachęcam do zakupu
Kuchnia MagdaLenySmacznego! Lubicie ciasteczka? Zajrzyjcie do podobnych przepisów: – ciasteczka z pieczątkami – ciasteczka browinie – podstawowy przepis na pierniczki – ciasteczka migdałowe – ciasteczka z melasą – wafle z kajmakiem – kruche ciasteczka świąteczne – muffiny piernikowe Książka Zapach Świąt 45,00 zł Kup teraz PIERNICZKI Czas przygotowania : 1 h Składniki: – 260 g miodu naturalnego najlepiej
nietylkopasta.plBawole oczy z czereśniami Princepolo z brzoskwiniami Czekoladowo miętowe Straciatella morelowa Pijak Czekoleonka Porzeczkowy przekładaniec Czekoladowe z kaszą manną Malinowa pantera Cycki murzynki Kostka chałwowo czekoladowa Jabłecznik z kajmakiem i słonecznikiem Cappuccino orzechowe Ciasto z chałwą Kostka makowo herbaciana Biały lion Czekoladowe z kremem waniliowym i orzechami w karmelu Latte machiato Szarlotka z kremem waniliowym Kostka porzeczkowa Cappuccino
Cynamonowe szczęścieostygnie. Na dno blaszki o wymiarach 25/30 wykładamy wafelki gofrowe. Na wafelki wykładamy część bitej śmietany, równo rozsmarowujemy. Masę kajmakową lekko podgrzewamy aby miała konsystencję płynną. Ostudzony kajmak i wykładamy resztę śmietany. Ciasto chłodzimy około 10 minut. Następnie na zimne ciasto wylewamy rozpuszczoną czekoladę i posypujemy orzechami i migdałami. Schładzamy najlepiej całą
Podróż w kulinariateż nie testowałam. Te moje foremki kosztują grosze i też dają radę, orzeszki piecze się na tyle rzadko, że spokojnie wystarczą te zwykłe metalowe. Krem zrobiłam z masła, kajmaku, mleka w proszku i mielonych orzechów. Bomba kaloryczna straszna. STRASZNA. Ale jaka dobra... :) Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 200 g masła
bistro mamatort czekoladowy z owocami – sernik z borówkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – prosta szarlotka – sernik z kajmakiem – blok czekoladowy MURZYNEK Przygotowanie: 1 h 10 minut Składniki: 250 g masła 360 g cukru 3 łyżki kakao 225 g mąki pszennej + odrobina do formy 60 ml wody
nietylkopasta.pljabłuszkami, ryzykownie podrasowałam masą kajmakową. I dosypałam orzechy włoskie. Jakże wdzięczna jestem znajomemu panu profesorowi, co to w wolnych chwilach emeryta działkowicza, orzechy zbierał, łuskał i mnie obdarował. Kajmak, orzechy i jabłka z cynamonem, jak możecie się domyślać, to zestaw bardzo dobrze skomponowany. Chyba, że nie przepadacie za karmelem i irytacja Was ogarnia, w związku z intensywnie popularyzowanymi ostatnio produktami
Kronika Piekarnikanasączeniu posmarowałam całość grubą warstwą kremu z ciasteczek korzennych ( koniec z podjadaniem ze słoika ) Proponuję zamiast tego smarowidła użyć masy ze zmiksowanych: serka mascarpone - 250 gram, kajmaku z puszki - 120 gram i masła orzechowego lub kremu z ciasteczek korzennych -70 gram. Ja działałam w pośpiechu i nie posiadałam wspomnianych tych składników. Proponowana masa będzie idealna do zastosowania
Kronika Piekarnikagram gorzkiej czekolady 100 gram śmietany 30 % Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce i studzimy. Miękkie masło wkładamy do miski i miksujemy na aksamitną masę z kukułkowym kajmakiem. Wlewamy czekoladę, ponownie miksujemy. Na koniec powoli wlewamy kremówkę, miksujemy jeszcze przez krótką chwilkę. Gotową masę wkładamy do lodówki. Masa nr 2 - kawowa: 250 gram mascarpone 200 gram śmietany kremówki
Kronika Piekarnikagalaretki brzoskwiniowej lub pomarańczowej Dżem podgrzewamy w rondelku, wsypujemy galaretkę i mieszamy do jej rozpuszczenia. Studzimy. Masa krówkowo - bezowa : - 70 gram miękkiego masła - 150 gram masy krówkowej - o smaku kajmaku lub kukułki - 50 gram gorzkiej czekolady - 1/3 szklanki śmietany kremówki 30 % - 1 szklanka małych, twardych bezików Śmietankę podgrzewamy w rondelku, prawie do wrzenia. Wrzucamy połamaną na kosteczki czekoladę, mieszamy
Kronika PiekarnikaSkładniki: · 528 g ciastek Oreo · 150 g masła · 400 g masy kajmak · 990 ml śmietany 30 % · 500 g mascarpone · 200 g czekolady białej
Kulinarna Chwilaczekolady gorzkiej Wawel 90% kakao 100 g. masła 3 jajka 100 g. cukru pudru 70 g. mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szczypty soli Kajmak gruszkowy 3 średniej wielkości dojrzałe gruszki 180 g. śmietanki 36% 80 g. cukru Składniki na brownie powinny być w temperaturze pokojowej. Masło roztop i prawie zagotuj. Dodaj połamaną na kawałeczki czekoladę, odstaw
Delicious Placemascarpone · 2 czekolady białe · 2 czekolady mleczne ciemne · 400 g kajmaku · 100 g pestek słonecznika Sposób przygotowania: 1. Ciastka kruszymy, łączymy z rozduszonym masłem i wykładamy dno tortownicy. 2. Następnie smarujemy masą
Kulinarna Chwila