kajmak - 2148 przepisów (strona:88/144)

Ciacho z kokosem i krówką 177

łyżki kakao 2 łyżki Masa 1 wiórka kokosowe 200 g mleko 500 ml cukier 2 łyżki budyń śmietankowy 1 szt (40 g) margaryna 125 g Masa 2 krówka, kajmak mała puszka ( smak jaki chcecie) margaryna 3 łyżki orzechy jakie lubicie 300 g odrobinka soli Wykonanie: Ubijamy jaja na puch z cukrem. Mąkę i kakao przesiewamy nad ubitymi jajami i delikatnie

Różowa kuchnia
Sernik kajmakowy na ciasteczkowym spodzie 224

serowa: 1 kg sera z wiaderka- do serników 400 g masy krówkowej – ja użyłam Halio – jest świetna 2 jajka 3 żółtka szczypta soli Ser przekładam arzem z kajmakiem do dużej miski – miksuję by połączyły się jak najlepiej. Dodaję jajka, żółtka i sól- miksuję jeszcze chwilę. Wykładam masę serową na spód z ciasteczek i piekę przez

MojaQchnia.pl
Ciasto Słodki Bezik 94

łyżki soku z cytryny MASA KAJMAKOWO-BEZOWA: 250g masła 1 puszka masy kajmakowej 4 łyżki ajerkoniaku 150g pokruszonych bezików WYKONANIE: Masło utrzeć z ajerkoniakiem na sztywną masę, stopniowo dodawać kajmak. Na samym końcu delikatnie wmieszać pokruszone bezy, zamieszać łyżką, aż składniki się połączą. ŚMIETANA: 700-800g śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny odrobina gorącej wody WYKONANIE

Dziś Ja gotuje
Bananowy deser z masą krówkową o smaku advocata Helio 164

smaku advocata w parę chwil wyczarujesz pyszne desery, torty, ciasta i ciasteczka. Niepowtarzalny smak advocata zachęca do kulinarnych eksperymentów i poszukiwania nowych połączeń smakowych. Masą advocatową możemy zastąpić klasyczny kajmak w mazurkach, dodać do sernika lub innego ciasta i w ten sposób stworzyć zaskakujące oblicze tradycyjnych wypieków. Masa o smaku advocata doskonale nadaje się do przekładania ciast, wafli, gofrów

Zasmakuj Kuchni
Ciasto brownie 123

sernik z jagodami – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – prosta szarlotka – sernik z kajmakiem BROWNIE Przygotowanie: 1 h 20 minut Składniki: – 5 jajek – 170 g mąki pszennej – 350 g gorzkiej czekolady 70-80% – 200 g masła – cukier z prawdziwą wanilią

nietylkopasta.pl
Mazurek czekoladowo-bakaliowy wg Aleex 141

świątecznym stole nie może zabraknąć mazurka. W tym roku przygotuję dla moich bliskich mazurek znaleziony na kwestii smaku. Jest przepyszny, Łączy w sobie to, co najlepsze: czekoladę, słodycz kajmaku i bakalie. Możemy użyć tych, które najbardziej lubimy. Jeśli jeszcze nie zdecydowaliście, który mazurek wybrać, proponuję Wam właśnie ten. Nie zawiedziecie się. Składniki: Ciasto: • 160 g masła • 100 g cukru pudru

W mojej kuchni
Najprostszy mazurek kajmakowy 394

Najprostszy mazurek kajmakowy Bardzo łatwy, szybki i przepyszny mazurek z kajmakiem oraz bakaliami. Ciasto robi się ekspresowo, wystarczy tylko zagnieść wszystkie składniki i gotowe. Polecam!     Składniki ciasta: 250g mąki 60g miękkiego masła 60g miękkiej margaryny 125 g cukru pudru 1 jajko   Dodatkowo: 2 łyżki mleka do posmarowania mazurka 1 mała puszka masy kajmakowej bakalie do ozdobienia mazurka

Blog z Apetytem
Zielona babka piaskowa z lukrem 173

cytrynowa z polewą czekoladową Babka majonezowa Ciasto marchewkowe z polewą Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami Ciasto buraczkowe Tarta Rafaello Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Napoleonka na kruchym spodzie Cytrynowa beza Babeczki z budyniem waniliowym Czekoladowe salami z orzechami laskowymi Serniki Cytrynowy sernik z truskawkami Sernik z żurawiną Tęczowy sernik Bazyliowy sernik

Kulinarne przygody Gatity
Pascha 113

moim domu nigdy nie było tradycji przygotowywania wielkanocnej paschy. Zawsze królowały serniki, makowce oraz babki, z czasem pojawiły się również mazurki (głównie przez moją inicjatywę i zamiłowanie do kajmaku). Jednak gdy jeszcze przed wieloma laty przeczytałem o tym deserze przyrządzanym z twarogu ucieranego z masłem i żółtkami, pomyślałem, że nie może istnieć lepszy sposób na słodką celebrację Świąt. Od tego

Food Square
Kakaowa rolada bez pieczenia 223

dobie ładnych i wykwintnych ciast, raczej mało kto pamięta o starym poczciwym bloku czekoladowym czy waflach przekładanych kajmakiem lub kakaową masą. Dlatego dzisiaj pomysł na coś pomiędzy blokiem czekoladowym a andrutem z kakaową masą. Zapraszamy na naprawdę dobrą a przy okazji ładną roladę, której przygotowanie nie zajmie dłużej niż kwadrans. :) Jest to deser fantastyczny także dlatego, że końcowy smak, zależy

Kuchnia od dwojga
Magiczna babka z budyniem 8231

wyjąć ciasto, odwracając je szybkim ruchem na talerz. Gotową magiczną babkę warto posypać pokruszonymi orzechami. Uwaga: Jeśli boimy się robić sami karmel, możemy zastąpić go gotowym sosem karmelowym lub kajmakiem z puszki. Post Magiczna babka z budyniem pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Wielkanocna baba drożdżowa na żółtkach 199

cytrynowa z polewą czekoladową Babka majonezowa Ciasto marchewkowe z polewą Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami Ciasto buraczkowe Tarta Rafaello Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Napoleonka na kruchym spodzie Cytrynowa beza Babeczki z budyniem waniliowym Czekoladowe salami z orzechami laskowymi Serniki: Wielkanocne gniazdka serowe na słodko Cytrynowy sernik z truskawkami Sernik z żurawiną

Kulinarne przygody Gatity
Torcik śmietankowo-kajmakowy 420

ustach ! Składniki na tortownicę ∅ 26 cm : Biszkopt: 5 jajek - temp. pokojowa! 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki tortowej (pszennej) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: 460 g masy krówkowej Kajmak (Bakalland) 120 g kremu tortowego - smak śmietankowy (Delecta) 350 ml mleka 2 łyżki tartych orzechów laskowych 4 łyżki płatków migdałów Przygotowanie: Mąkę i skrobię przesiewamy do miski. Białka oddzielamy od żółtek

Alutka-Gotuje

Proponowane wyszukiwania