kajmak - 2148 przepisów (strona:88/144)

Tort bezowy z czekoladą i malinami 132

delikatnie wymieszać. Na jednym blacie bezowym rozprowadzić krem i przykryć drugim. Na wierzch rozłożyć resztę malin. Schłodzić. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Dacquoise z kajmakiem, daktylami i orzechami włoskimi → Bezy czekoladowe z kremem kawowym → Szarlotka z bezą (pianką

Oryginalny smak
Krówkowe szaleństwo - pyszne ciasto z kawałkami bezów 75

całe dnie spędzał w łóżku, natomiast z drugiej... mam ochotę eksperymentować w kuchni. Dawno nie piekłam ciast, więc dzisiaj postanowiłam to zmienić i na szybko zrobiłam ciasto z kajmakiem i małymi kawałkami bezów. I tak oto wyszło krówkowe szaleństwo, które jest tak pyszne, że u nas już pół blachy zostało zjedzone.  Biszkopt: 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru

My World by Dagmara Rek
Snikers lodowy – pyszne ciasto bez pieczenia! 460

środkowych warstwach nie jest to już konieczne *** *** Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz stopniowo, po łyżce serek mascarpone, miksujemy na gładką masę. Masę śmietanową, orzeszki oraz kajmak dzielimy na 3 części *** *** Na warstwie herbatników wykładamy 1 część masy kajmakowej *** *** Masę kajmakową obsypujemy pierwszą częścią orzeszków *** *** Całość zakrywamy pierwszą częścią masy śmietanowej *** *** Na masę śmietanową wykładamy kolejną warstwę

Blog z Apetytem
Słonecznikowiec 137

Słonecznikowiec to pyszne i proste w przygotowaniu ciasto. Zachęcam do skosztowania. Jego przygotowanie nie zajmuje zbyt wiele czasu a efekt jest smakowity. Ciemny biszkopt przekładamy kremem na bazie kajmaku, kremówki i podprażonych ziaren słonecznika. Całość polana gorzką czekoladą. Mmm... pyszności musicie spróbować. Ciekawe połączenie smaków. Biszkopt:5 jajek3/4 szklanki cukru1/2

Krokusowy Dom
MAZUREK KAJMAKOWO - CZEKOLADOWY 70

jestem fanką mazurków, które możemy dostać w naszych sklepach i cukierniach, ale wersja z kruchego ciasta, wypełnionego czekoladą i kajmakiem smacznie do mnie przemawia. Dzieląc ciasto na małe części uzyskamy zgrabne pisaneczki, którymi możemy ozdobić koszyczek wielkanocny, lub obdarować naszych bliskich. Spróbujcie też babeczek do koszyczka Babeczki mega czekoladowe SKŁADNIKI NA SPÓD: 2,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru

Upiecz sobie babeczkę
Torcik rabarbarowo-krówkowy 136

pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki proszku do pieczenia Masa rabarbarowa: ½ kg rabarbaru ½ szklanki cukru ½ szklanki zimnej wody 1 cytrynowa galaretka Masa krówkowa: 25 dag serka mascarpone 25 dag kajmaku (masa krówkowa) 100 ml śmietany kremówki 30% Polewa: 50 g gorzkiej czekolady 2 łyżki śmietanki 30% Dodatkowo: Prażone na suchej patelni migdały do dekoracji Wykonanie torciku: Biszkopt: Wszystkie składniki

Wanilia i Kardamon
Ciacho z kokosem i krówką 140

łyżki kakao 2 łyżki Masa 1 wiórka kokosowe 200 g mleko 500 ml cukier 2 łyżki budyń śmietankowy 1 szt (40 g) margaryna 125 g Masa 2 krówka, kajmak mała puszka ( smak jaki chcecie) margaryna 3 łyżki orzechy jakie lubicie 300 g odrobinka soli Wykonanie: Ubijamy jaja na puch z cukrem. Mąkę i kakao przesiewamy nad ubitymi jajami i delikatnie

Różowa kuchnia
Sernik kajmakowy na ciasteczkowym spodzie 210

serowa: 1 kg sera z wiaderka- do serników 400 g masy krówkowej – ja użyłam Halio – jest świetna 2 jajka 3 żółtka szczypta soli Ser przekładam arzem z kajmakiem do dużej miski – miksuję by połączyły się jak najlepiej. Dodaję jajka, żółtka i sól- miksuję jeszcze chwilę. Wykładam masę serową na spód z ciasteczek i piekę przez

MojaQchnia.pl
Ciasto Słodki Bezik 80

łyżki soku z cytryny MASA KAJMAKOWO-BEZOWA: 250g masła 1 puszka masy kajmakowej 4 łyżki ajerkoniaku 150g pokruszonych bezików WYKONANIE: Masło utrzeć z ajerkoniakiem na sztywną masę, stopniowo dodawać kajmak. Na samym końcu delikatnie wmieszać pokruszone bezy, zamieszać łyżką, aż składniki się połączą. ŚMIETANA: 700-800g śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny odrobina gorącej wody WYKONANIE

Dziś Ja gotuje
Bananowy deser z masą krówkową o smaku advocata Helio 147

smaku advocata w parę chwil wyczarujesz pyszne desery, torty, ciasta i ciasteczka. Niepowtarzalny smak advocata zachęca do kulinarnych eksperymentów i poszukiwania nowych połączeń smakowych. Masą advocatową możemy zastąpić klasyczny kajmak w mazurkach, dodać do sernika lub innego ciasta i w ten sposób stworzyć zaskakujące oblicze tradycyjnych wypieków. Masa o smaku advocata doskonale nadaje się do przekładania ciast, wafli, gofrów

Zasmakuj Kuchni
Ciasto brownie 105

sernik z jagodami – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – prosta szarlotka – sernik z kajmakiem BROWNIE Przygotowanie: 1 h 20 minut Składniki: – 5 jajek – 170 g mąki pszennej – 350 g gorzkiej czekolady 70-80% – 200 g masła – cukier z prawdziwą wanilią

nietylkopasta.pl
Mazurek czekoladowo-bakaliowy wg Aleex 126

świątecznym stole nie może zabraknąć mazurka. W tym roku przygotuję dla moich bliskich mazurek znaleziony na kwestii smaku. Jest przepyszny, Łączy w sobie to, co najlepsze: czekoladę, słodycz kajmaku i bakalie. Możemy użyć tych, które najbardziej lubimy. Jeśli jeszcze nie zdecydowaliście, który mazurek wybrać, proponuję Wam właśnie ten. Nie zawiedziecie się. Składniki: Ciasto: • 160 g masła • 100 g cukru pudru

W mojej kuchni
Najprostszy mazurek kajmakowy 371

Najprostszy mazurek kajmakowy Bardzo łatwy, szybki i przepyszny mazurek z kajmakiem oraz bakaliami. Ciasto robi się ekspresowo, wystarczy tylko zagnieść wszystkie składniki i gotowe. Polecam!     Składniki ciasta: 250g mąki 60g miękkiego masła 60g miękkiej margaryny 125 g cukru pudru 1 jajko   Dodatkowo: 2 łyżki mleka do posmarowania mazurka 1 mała puszka masy kajmakowej bakalie do ozdobienia mazurka

Blog z Apetytem
Zielona babka piaskowa z lukrem 160

cytrynowa z polewą czekoladową Babka majonezowa Ciasto marchewkowe z polewą Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami Ciasto buraczkowe Tarta Rafaello Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Napoleonka na kruchym spodzie Cytrynowa beza Babeczki z budyniem waniliowym Czekoladowe salami z orzechami laskowymi Serniki Cytrynowy sernik z truskawkami Sernik z żurawiną Tęczowy sernik Bazyliowy sernik

Kulinarne przygody Gatity
Pascha 96

moim domu nigdy nie było tradycji przygotowywania wielkanocnej paschy. Zawsze królowały serniki, makowce oraz babki, z czasem pojawiły się również mazurki (głównie przez moją inicjatywę i zamiłowanie do kajmaku). Jednak gdy jeszcze przed wieloma laty przeczytałem o tym deserze przyrządzanym z twarogu ucieranego z masłem i żółtkami, pomyślałem, że nie może istnieć lepszy sposób na słodką celebrację Świąt. Od tego

Food Square