kajmak - 2148 przepisów (strona:93/144)

Tort orzechowo krówkowy 2241

czym wierzch tylko cieniutką warstwą. Boki tortu dokładnie obkleić mieszanką siekanych orzechów i płatków migdałowych. Na wierzchu rozsmarować masę kajmakową – najpierw rozetrzeć ją łyżką, aby nie miała grudek. Na kajmaku ułożyć połówki orzechów. Tort schłodzić w lodówce przez co najmniej kilka godzin

Kuchenne zapiski Edyty
Herbatnikowy przekładaniec 179

słodki deser gotowy. Składniki: 250 g herbatników 200 g gotowej masy kajmakowej blaszka 16x16 Przygotowanie: Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy pierwszą warstwę herbatników. Rozsmarowujemy na nich 1/4 kajmaku i przykrywamy kolejną warstwą ciastek. Robimy tak aż wykorzystamy składniki. Ciasto wkładamy do lodówki. Gotowe będzie na drugi dzień

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Sernik „makowa figa” 113

Bielmar, 4-5 łyżek cukru pudru, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego, otarta skórka z 1 pomarańczy, otarta skórka z 1 cytryny, sok z 1 pomarańczy, 3 jajka wierzch : 2 łyżki kajmaku, 1,5 łyżki mleka, figi obtoczone w cukrze pudrze, czekoladowe kropelki Wykonanie: spód : mak zalać wodą, gotować na małym ogniu, przełożyć na gazę, odsączyć, zemleć dwukrotnie. Mak doprawić smażoną skórką

Raj dla Podniebienia
Rozwiązanie konkursu sernikowego 138

nowość! Koniecznie do przetestowania! Ewa Kuchennie – jest zapewne fanką serników mocno cytrusowch. Aż tak cytrynowego sernika jeszcze nie próbowałam, więc wszystko przede mna! gin – absolutny hit sernikowy! Kajmak i kasztany! Biorę go na warsztat! Ewelina Skiba – zaproponowała bajeczne, śmietankowe połączenie sernika z orzeszkami ziemnymi w karmelu i białą czekoladą…od samych składników ślinka cieknie… Ania

Raj dla Podniebienia
Sernik z karmelem, owocami leśnymi i sosem jeżynowym 137

następnie zmniejszyć temp. do 160-170C i piec przez 50-60minut. Upieczony sernik studzić w uchylonym piekarniku. wierzch: masę kajmakową umieścić w rondelku, podgrzać ze śmietanką. Ciepłym kajmakiem udekorować wierzch sernika. Po wystygnięciu masy karmelowej sernik schłodzic w lodówce. sos jeżynowy : jeżyny i maliny umieścić w małym rondelku, zasypać cukrem i gotować kilka minut na małym ogniu

Raj dla Podniebienia
Moja książka „Serniki słodkie i wytrawne”w Waszych domach 132

Moja uczennica Ania stanęła na wysokości zadania, piekąc delikatny i wdzięcznie wyglądający sernik kokosowo – migdałowy! Zdolna dziewczyna! Agnieszka u piekła serniki należące do tych bogatych smakowo, postawiła na kajmak, banany, słodkie, wyraziste smaki. Kasia napisała mi, że w święta upiekła sernik z żurawiną, Czytelnik z Pomorza w podzielił sie ze mną wrażeniami, że sernik smakował całej rodzinie, że może

Raj dla Podniebienia
Ciasto z wiśniami i kajmakiem 195

mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Wyłożyć na blaszkę i piec w 180 st.C przez 25-35 minut (do suchego patyczka). Ostudzić. 2. Wystudzony biszkopt posmarować kajmakiem. Na masie ułożyć biszkopty, lekko nasączyć je kawą. 3. Zrobić masę śnieżkową: śnieżkę ubić z mlekiem, na koniec dodać zimną galaretkę, a potem wiśnie. Lekko tężącą masę wyłożyć na biszkopty

Kuchnia domowa Ani
TORT BEZOWY DACQUOISE 349

szklanki) 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka białego octu winnego szczypta soli 8 daktyli krem: 250 g mascarpone 300 ml śmietany kremówki 36% 1 łyżka cukru pudru 150 g kajmaku 1/2 szklanki orzechów włoskich 10 daktyli kakao do dekoracji Jako pierwszą pieczemy bezę, najlepiej dzień wcześniej. Na papierze do pieczenia odrysowujemy dwa identyczne koła o średnicy  25 cm. Białka

KuchcikoweLove
Kruche ciasteczka maślane z czekoladą 251

obrazu słowika za oknem, gorące słońce wychodzące zza bzu i wspaniałego kompana (koniecznie!) to udany dzień murowany! Dodatki? Użyłam gorzkiej czekolady (uprzednio roztopionej w kąpieli wodnej), możecie dodać mleczną, kajmak, marmoladę, szczyptę imbiru, skórki pomarańczowej, cukier puder, wersja korzenna też się sprawdzi, w kuchni poczujecie zapach pierników... A może po prostu Wasz inny ulubiony dodatek albo

Zasmakuj Kuchni
Pyszne ciasto Snickers bez pieczenia z mlekiem w proszku :-) 805

łatwo, szybko i przyjemnie. Co ważne ciasto smakuje prawie identycznie jak baton snickers, co rzadko się zdarza przy tego typu ciastach. Uwielbiam takie ciasta-bez pieczenia, z orzechami, kajmakiem i mlekiem w proszku :-) Poezja No ale miało być krótko więc zaczynamy: SKŁADNIKI *przepis na blaszkę 25x25cm -2 opakowania herbatników kakaowych (około 60 sztuk) -450g mleka w proszku pełnego

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Babka kajmakowa 156

Prosta i szybka do zrobienia babka z dodatkiem masy kajmakowej. 20 dkg mąki pszennej 10 dkg mąki ziemniaczanej 4 łyżki cukru 5  jajek 30 dkg masy krówkowej (kajmaku) 10 dkg masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masę krówkową i masło podgrzać, aż powstanie gładka masa. Jajka ubić z cukrem, następnie dodać masę krówkową.Miksować, aż masa połączy się

Moje domowe kucharzenie
CIASTO Z MASĄ KRÓWKOWĄ, ŚMIETANĄ I ORZECHAMI 259

pieczenia  (Skworcu) * 2 łyżeczki cukru waniliowego  (Skworcu) Dodatkowo: * 250 ml śmietany kremówki 36% * 200 g serka mascarpone * cukier puder (ilość według upodobania) * puszka masy krówkowej o smaku kajmaku  (Helio) * 100 g orzechów włoskich  (Helio) Wykonanie: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania stopniowo cukier. Następnie dodawać po kolei żółtka

Zrób to smacznie
Snicers bez pieczenia 177

Idealne ciasto na każdą okazję. Przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, ale efekt jest super! Polecam! Składniki : * opakowanie czarnych herbatników  * opakowanie kakaowych herbatników  * puszka kajmaku  * 3 opakowania budyniu waniliowego z cukrem * litr mleka * 200g orzechów ziemnych  * pół szklanki cukru trzcinowego  Przygotowanie : Blaszkę wyłożyć czarnymi herbatnikami. Budyń przygotować na litrze mleka, gęsty. Wyłożyć połowę na herbatniki, przykryć

Magiczne Życie Marty
Mazurek 160

przygotujemy nasze surowe mazurki, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy do zarumienienia się na złoty kolor - koło 20-30 min. Zdobimy je według uznania, u mnie kajmak i deserowa czekolada. A na wierzch bakalie, pisaki cukrowe. Widziałam, że można zdobić samą czekoladą,  czekoladą i następnie posypać bakaliami albo dżemem lub marmoladą..  Ile głów tyle pomysłów

Justa próbuje gotować
Sernik "Krówka" - bardzo prosty, pieczony sernik z dodatkiem ganache i orzechów. 299

jakości) 5 łyżek mąki ziemniaczanej 6 jaj 200 g herbatników 100 g masła cukier puder do masy - 1 szklanka (tutaj najlepiej dobrać ilość wg uznania, bo masa z dodatkiem kajmaku już jest słodkawa) Wykonanie: Blaszkę pokryć papierem do pieczenia.  Na spód wyłożyć zmielone z masłem herbatniki. W misie miksera umieścić ser, dołożyć do niego 1 i 1/2 puszki masy

Poezja Smaków - blog kulinarny

Proponowane wyszukiwania