Domowe kajmaki to smaki mojego dzieciństwa, pyszne, słodkie, masa kokosowa w połączeniu z nutą orzechową tworzy zgrany duet. Idealne na słodki poczęstunek czy przyjęcie urodzinowe dla dzieci. Tradycyjne, smaczne i domowe. Składniki; 1 opakowanie suchych wafli Masa kakaowo-orzechowa: 15 dag masła 2 pełne łyżki ciemnego kakao 2 pełne łyżki mielonych orzechów włoskich 100 ml mleka 2% 5 dag mleka
Wanilia i Kardamondomowy karmel nie wymagający termometra: 100 g cukru 150 g śmietanki 30% 100 g białej czekolady 1 łyżka masła Proces produkcji domowego karmelu / toffi poniżej: Kiedy nasz kajmak/ toffi stygnie zabieramy się na czekoladowe ganache. Składniki na czekoladowe ganache: 100 g czekolady gorzkiej ( zawsze możesz zamienić na mleczną) 50 ml śmietanki 30% Czekoladę wraz ze śmietanką rozpuszczasz w rondlu
Rusty Forkkilka godzin) ☆ 3 spore łyżki masła orzechowego (u mnie domowe) ☆ Woda z moczenia daktyli ☆ Szczypta soli Składniki kremu blendujemy, aż do uzyskania gładkiego, miękkiego kremu (jak kajmak w puszce), w razie potrzeby dodając wody z moczenia daktyli. Krem wykładamy na schłodzony spód. Na krem wykładamy ☆ 2 banany pokrojone w plasterki. Krem cytrynowy: ☆ Puszka mleka kokosowego
Kuchnia w szuwarachmaślanych i 250 g czekoladowych) 150 g masła 2 budynie śmietankowe bez cukru (80 g) 750 ml mleka 3 łyżki kopiaste cukru 1 puszka masy krówkowej (400 g, kajmak) 150 g prażonych solonych orzeszków ziemnych Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady (60% kakao) 1 łyżka cukru pudru 3 łyżki mleka 3 łyżki masła Jak przygotować ciasto Snikers bez pieczenia? Foremkę
Kuchcik gotujeciasto będzie rumiane. Po wystudzeniu oprószyć ciasto cukrem pudrem kruche ciasto z budyniem i truskawkami Polecane ciasta kruche ciasto z połówkami jabłek malinowa fantazja tort naleśnikowy z kajmakiem i owocami truskawkowa niespodzianka
O kuchni z uczuciemczym wierzch tylko cieniutką warstwą. Boki tortu dokładnie obkleić mieszanką siekanych orzechów i płatków migdałowych. Na wierzchu rozsmarować masę kajmakową – najpierw rozetrzeć ją łyżką, aby nie miała grudek. Na kajmaku ułożyć połówki orzechów. Tort schłodzić w lodówce przez co najmniej kilka godzin
Kuchenne zapiski Edytysłodki deser gotowy. Składniki: 250 g herbatników 200 g gotowej masy kajmakowej blaszka 16x16 Przygotowanie: Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy pierwszą warstwę herbatników. Rozsmarowujemy na nich 1/4 kajmaku i przykrywamy kolejną warstwą ciastek. Robimy tak aż wykorzystamy składniki. Ciasto wkładamy do lodówki. Gotowe będzie na drugi dzień
słodkie i nie tylko historie kulinarneBielmar, 4-5 łyżek cukru pudru, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego, otarta skórka z 1 pomarańczy, otarta skórka z 1 cytryny, sok z 1 pomarańczy, 3 jajka wierzch : 2 łyżki kajmaku, 1,5 łyżki mleka, figi obtoczone w cukrze pudrze, czekoladowe kropelki Wykonanie: spód : mak zalać wodą, gotować na małym ogniu, przełożyć na gazę, odsączyć, zemleć dwukrotnie. Mak doprawić smażoną skórką
Raj dla Podniebienianowość! Koniecznie do przetestowania! Ewa Kuchennie – jest zapewne fanką serników mocno cytrusowch. Aż tak cytrynowego sernika jeszcze nie próbowałam, więc wszystko przede mna! gin – absolutny hit sernikowy! Kajmak i kasztany! Biorę go na warsztat! Ewelina Skiba – zaproponowała bajeczne, śmietankowe połączenie sernika z orzeszkami ziemnymi w karmelu i białą czekoladą…od samych składników ślinka cieknie… Ania
Raj dla Podniebienianastępnie zmniejszyć temp. do 160-170C i piec przez 50-60minut. Upieczony sernik studzić w uchylonym piekarniku. wierzch: masę kajmakową umieścić w rondelku, podgrzać ze śmietanką. Ciepłym kajmakiem udekorować wierzch sernika. Po wystygnięciu masy karmelowej sernik schłodzic w lodówce. sos jeżynowy : jeżyny i maliny umieścić w małym rondelku, zasypać cukrem i gotować kilka minut na małym ogniu
Raj dla PodniebieniaMoja uczennica Ania stanęła na wysokości zadania, piekąc delikatny i wdzięcznie wyglądający sernik kokosowo – migdałowy! Zdolna dziewczyna! Agnieszka u piekła serniki należące do tych bogatych smakowo, postawiła na kajmak, banany, słodkie, wyraziste smaki. Kasia napisała mi, że w święta upiekła sernik z żurawiną, Czytelnik z Pomorza w podzielił sie ze mną wrażeniami, że sernik smakował całej rodzinie, że może
Raj dla Podniebieniamąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Wyłożyć na blaszkę i piec w 180 st.C przez 25-35 minut (do suchego patyczka). Ostudzić. 2. Wystudzony biszkopt posmarować kajmakiem. Na masie ułożyć biszkopty, lekko nasączyć je kawą. 3. Zrobić masę śnieżkową: śnieżkę ubić z mlekiem, na koniec dodać zimną galaretkę, a potem wiśnie. Lekko tężącą masę wyłożyć na biszkopty
Kuchnia domowa Aniszklanki) 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka białego octu winnego szczypta soli 8 daktyli krem: 250 g mascarpone 300 ml śmietany kremówki 36% 1 łyżka cukru pudru 150 g kajmaku 1/2 szklanki orzechów włoskich 10 daktyli kakao do dekoracji Jako pierwszą pieczemy bezę, najlepiej dzień wcześniej. Na papierze do pieczenia odrysowujemy dwa identyczne koła o średnicy 25 cm. Białka
KuchcikoweLoveobrazu słowika za oknem, gorące słońce wychodzące zza bzu i wspaniałego kompana (koniecznie!) to udany dzień murowany! Dodatki? Użyłam gorzkiej czekolady (uprzednio roztopionej w kąpieli wodnej), możecie dodać mleczną, kajmak, marmoladę, szczyptę imbiru, skórki pomarańczowej, cukier puder, wersja korzenna też się sprawdzi, w kuchni poczujecie zapach pierników... A może po prostu Wasz inny ulubiony dodatek albo
Zasmakuj Kuchniłatwo, szybko i przyjemnie. Co ważne ciasto smakuje prawie identycznie jak baton snickers, co rzadko się zdarza przy tego typu ciastach. Uwielbiam takie ciasta-bez pieczenia, z orzechami, kajmakiem i mlekiem w proszku :-) Poezja No ale miało być krótko więc zaczynamy: SKŁADNIKI *przepis na blaszkę 25x25cm -2 opakowania herbatników kakaowych (około 60 sztuk) -450g mleka w proszku pełnego
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku