kaczki - 2575 przepisów (strona:120/172)

Żurawina do mięs i serów 194

szczególnie drobiu oraz serów. Choć smakuje także świetnie na świeżo przerwanej bagietce z dodatkiem masła. Słodycz, tak jak borówka i jarzębina;)   W naszym domu jadamy ją do pieczonej kaczki, kurczaka i soczystej karkówki. Jeśli chodzi o sery to szczególnie dodaje smaku serom pleśniowym, najbardziej tym typu camembert przyrządzanym na ciepło. Dzięki temu, że możemy przyrządzić ją w domu

Zasmakuj Kuchni
Gruszki w syropie z imbirem. 316

twarde i jędrne, najlepiej sprawdzić je i posmakować. Takie gruszki są idealne do ciastek, tortów i innych deserów. W moim domu są hitem jako dodatek do mięsa, najczęściej do kaczki. Z tej porcji gruszek wyszły mi 4 słoiki widoczne na zdjęciu. Szczerze polecam!   GRUSZKI W SYROPIE Z IMBIREM.           Składniki: 1600 g twardych gruszek

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Kapusta czerwona na słodko z rodzynkami 158

Uwielbiam taką kapustę, idealna jako przystawka do obiadu. Z kaczką lub wołowinką będzie idealna. Bardzo zachęcam do wypróbowania. Podawać taką kapustę na ciepło Przepis na thermomix na dole. Kapustę pokroić na drobno, jabłka oskrobać i wyciąć gniazda nasienne, następnie pokroić w plasterki. Na dno garnka wrzucić smalec i rozpuścić. Dodać kapustę, jabłka, rodzynki, sól, cukier,pieprz czarny, sok z cytryny

Kuchnia Pokoleń
Restaurant Week Łódź / Sendai Sushi / KONKURS 189

mili i uśmiechnięci. Warto zajrzeć ! Jesteście ciekawi, które restauracje w Łodzi biorą udział ? Oto lista: American Bull , Angelo Ristorante Restauracja Włoska , Bawełna , Campoverde , Cztery Ściany , DaVella per Amici , Dzika Kaczka Restauracja , Filharmonia Smaku , Buddha Pub & Restauracja Gronowalski , KLUB WINO , NoBo Hotel*** – Łódź , Restauracja La Vende , Lokal , MITMI restobar , MOTYWY , Restauracja Nowa Łódź , Piknik , Quale Restaurant , Restauracja Łódzka

Moja pasja smaku
Naleśniki z szynką i sałatą 210

zaoszczędzić na jajkach i wykorzystać je do innych potraw 😉 Polecam też roladki z naleśników z wędzonym łososiem, roladki z łososiem , sosem tatarskim i sałatą, majonezowe roladki z botwinką i kaczką, naleśniki koperkowe z jajkiem i warzywami, Jak przygotować wytrawny rolls bez jajek? Przepis na wytrawne naleśniki z szynką, czyli rollsy bez jajek. Składniki na naleśniki bez jajek na 2 sztuki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Wytrawne 189

jajeczna ze szczypiorkiem Ryba w sosie jogurtowym Krewetki po tajsku w mleczku Bruschetta caprese Rolada z indyka Lasagne bolognese Cannelloni Zupa bułgarska Sałatka z kurczakiem Pasztet domowy Pierś z kaczki Lasagne ze szpinakiem Pierś z gęsi Kurczak w sosie Makaron z indykiem Burgery Majonez Polędwiczki Placki ziemniaczane Penne ze szpinakiem i łososiem

Biały fartuszek
Rosół z kluskami. 139

ugotować pyszny rozgrzewający rosołek z kluseczkami.Za rosołem z makaronem nie przepadam ale z kluskami mogła bym jeść na okrągło. Zapraszam :) Składniki :   2 udka z kurczaka 1 skrzydło z kaczki 2 marchewki kawałek selera i pora pęczek zieleniny ( lubczyk, pietruszka, liście selera)  kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego sól, pieprz lub domowa vegeta korzeń pietruszki Składniki na kluseczki

Sama słodycz i szczypta chili
udka z kaczki pieczone na patelni w sosie śmietanowym 142

Kaczka dosyć często gości u nas na obiad w niedzielny dzionek

Ugotujmy Coś
Francuski pasztet z wątróbki. 195

chutnej z czerwonej cebuli ( przepis tuta j). Francuski pasztet z wątróbki podany na bagietce z dodatkiem konfitury porzeczkowej Składniki: 250 g wątróbki z drobiowej (do wyboru wątróbka z kaczki, indyka lub gęsi) 2 łyżki masła klarowanego 50 g masła 2 ząbki czosnku 2 szalotki 1 łyżeczka posiekanych listków świeżego tymianku 50-70 ml koniaku sól do smaku Mieszanka przypraw

Codziennik Kuchenny
Winny sos śliwkowy 93

powstał na bazie klasycznego połączenia bulionu i wina z dodatkiem świeżych śliwek. Bardzo dobrze podkreśla smak mięsa nie przyćmiewając jego aromatu. Dobrze pasuje do wyraźnego drobiu - takiego jak np kaczka oraz do wieprzowiny w różnych postaciach

Milion Smaków
Francuska tarta z szynką, gruszką i serem pleśniowym 368

minut, aż ciasto się zarumieni. Francuską tartę z szynką, gruszkami i serem pleśniowym podajemy na ciepło. Podobne przepisy Tarta z porzeczkami z kremem z białej czekolady Confit z kaczki Tarta grejpfrutowa Ryż po kreolsku z kiełbasą andouille .yuzo_related_post img{width:170px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line-height:16px;background: !important;color:!important;} .yuzo_related

Pociąg Do Kuchni
Soczysty kurczak pieczony 205

polewam co kilkanaście minut wytapiającym się z niego sosem / wodą, którą wlałam. Dzięki temu kurczak ma piękną, złocistą i chrupiącą skórkę. Podobnie zawsze postępuję z kaczką. Niektórzy pieką mięso z termometrem (koszt: około 10 - 15 zł). Wtedy taki kurczak powinien mieć blisko 85 C w jego środkowej, największej części mięsa. Po upieczeniu

Zasmakuj Kuchni
Babeczki marchewkowe ze śliwkami 193

jesień... W sobotę przekonałam się o tym najlepiej jak się da - po niebie przesuwały się klucze dzikich kaczek jeden za drugim... widywałam to nie raz, ale takiej ilości odlatującego ptactwa jednorazowo to jeszcze nie... no i ta pogoda - coraz zimniejsza, bardziej mokra... aż się prosi żeby w domu pachniało śliwkami, cynamonem i w ogóle... Dlatego przygotowałam

Czary - gary w kuchni
Confit - kacze udka 124

Moje pierwsze podejście do udek z kaczki przygotowywanych metodą confit. Cofit to długie smażenie na maleńkim ogniu. Tak usmażone mięso jest delikatne i bardzo mięciutkie. Jeśli się skusicie to polecam Wam usmażenie większej ilości udek, bo potem można je dość długo przechowywać w tłuszczu. Potem wystarczy wyjąć je ze smalcu i podsmażyć lub podpiec w piekarniku. W ten sposób zaoszczędzicie

Ewa w kuchni
Biszkopt, który zawsze się udaje 88

gotowaniu i pieczeniu. Nieraz zdarza mi się ugotować coś, co niby jest zjadliwe, ale nie na tyle, żeby zrobić to kiedykolwiek ponownie. Kiedyś upiekłam taki chleb, że nawet kaczki w stawie nie chciały go jeść ... Cóż, bywa i tak. Próbuję dokształcać się w gotowaniu, bo bardzo to lubię i lubię, gdy moje jedzenie smakuje innym. Jest jednak coś, czego

Posadzone i zjedzone

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję