wkładamy na całą noc do lodówki. Następnego dnia jogurt przekładamy do miski i ubijamy przez chwilę mikserem dodając cukier. Wystudzone ciasto dzielimy na dwie części i przekładamy 2/3 masy jogurtowej. Pozostałą częścią smarujemy wierzch ciasta. Może je dowolnie ozdobić robiąc na przykład owocami. Ciasto przechowujemy w lodówce. Na drugi dzień smakuje jeszcze lepiej! Jest bardzo delikatne
Health-Fit-Lifeskrzydełka, przekładamy do miski i zakrywamy szczelnie folią. Wstawiamy do chłodnego miejsca na kilka godzin. Grillujemy. Pilnujemy, bo miód się szybko karmelizuje. Do takich skrzydełek dobrze jest podać sos jogurtowy, który złagodzi delikatną ostrość. Smacznego! Post Pikantne skrzydełka z grilla pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchenMięciutkie, delikatne placki jogurtowe. Najlepiej smakują z wyrazistymi dodatkami – np. kwaśnymi owocami czy karmelizowanymi jabłkami. Masło rozpuścić. Jogurt zmiksować z jajkami, mąką, cukrem pudrem, cukrem waniliowym, proszkiem do pieczenia
Bulliocukinią, szpinakiem i pomidorkami, do którego dodałam jeszcze ser feta i trochę suszonych pomidorów. Chociaż placek to nie do końca właściwa nazwa, raczej zapiekanka:) Zjedliśmy ją z sosem jogurtowym. Ten post jest automatyczny, to znaczy napisałam go w zeszłym tygodniu, teraz się automaczynie opublikował bo ja aktualnie na wakacjach. Pewnie teraz gdy to czytacie właśnie siedzę w kinie bo jestem
Cooking for Emilyrazem nowego jogurtu jako startera z żywymi kulturami bakterii. Do przygotowania kolejnych porcji jogurtu wykorzystuję ten domowy jogurt. Ale jeśli jogurt zaczyna wychodzić mniej zwarty to odświeżam swoje bakterie jogurtowe, używając ponownie jogurtu ze sklepu. Jak zrobić jogurt? Potrzebne jest tylko mleko 3,2% i kilka łyżek jogurtu, który ma w składzie mleko i żywe kultury bakterii bez zagęstników typu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPierogi z owocami lata, tym razem z borówką amerykańską. Polane słodkim sosem jogurtowym z kokosem. Idealne na letni, lekki obiad. CIASTO NA PIEROGI: 3 szklanki mąki 1 1/2 szklanki gorącego mleka szczypta soli ok 300 g borówek amerykańskich cukier SOS KOKOSOWY: 400 g śmietany 12% 3 łyżki cukru 3 łyżki wiórek kokosowych Na stolnicę przesiać mąkę, dodać sól, zrobić
https:KKuchniaMniamUłożyć na cieście przecięte wzdłuż na pół marchewki. Zalać masą jajeczną i piec w 200`C około 40 minut do zrumienienia brzegów ciasta. Podawać z ulubioną surówką lub sosem jogurtowym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dodać suchą galaretkę i jeszcze przez chwile prażyć na wolnym ogniu. Jabłka odstawić i czekać aż ostygną po czym wyłożyć na biszkopt, na jabłka układamy okrągłe biszkopty. =>MASA JOGURTOWA SKŁADNIKI: - 1 litr jogurtu owocowego (u mnie brzoskwinia- marakuja) - 1 galaretka brzoskwiniowa - 1 łyżeczka żelatyny WYKONANIE: Galaretkę i żelatynę rozpuścić w 1/3szkl wody, gdy zacznie tężeć dodać do jogurtu. Całość
Dziś Ja gotujenagrzanego do 180 stopni i pieczemy około godziny (do suchego patyczka). Zachęcam również do wypróbowania innych przepisów z wykorzystaniem truskawek: Ciasto z porzeczkami i truskawkami, Cudaczek, Deser z truskawkami, Jogurtowe placuszki z truskawkami, Koktajl truskawkowo- bananowy, Kruche ciasto z truskawkami, Muffinki z truskawkami i rabarbarem, Ryż na mleku z truskawkami, Śmietankowiec z truskawkami, Torcik grysikowy z truskawkami Tarta z kremem
paapilotkaaklonowego lub miodu Jogurt kokosowy i syrop klonowy wymieszaj ze wcześniej zagotowaną i wystudzoną śmietanką. Serek waniliowy zmiksuj z masłem orzechowym i 2 piernikami. Do pojemnika wlej masę jogurtową, na nią fantazyjnie wylej masę piernikową. Lekko wymieszaj łyżką. Na wierzch posyp posiekane migdały, chipsy bananowe i pokruszone pierniki. Całość obsyp cynamonem. Wstaw do zamrażarki na 3 godziny
SMYKWKUCHNIjogurt, dodajemy pokrojoną nektarynę (bez pestki). Miksujemy. Wykładamy po połowie na dno dwóch pucharków/szklanek. Myjemy misę blendera. Miksujemy serek homogenizowany z wodą różaną. Wykładamy powstałą masę na owocowo-jogurtowy spód. Na wierzch sypiemy musli. Opcjonalnie zdobimy listami świeżej mięty. Podajemy. Smacznego
Słodkie okruszkiJesteśmy wielkimi fanami śniadaniowych placuszków . Wbrew pozorom to prosty i szybki sposób na efektowne śniadanie, dlatego chętnie próbujemy nowych smaków i połączeń, najczęściej w weekendowe poranki :-) Były więc placuszki jogurtowe z borówkami , otrębowe z kokosem i jagodami , gryczane z bakaliami , jaglane , budyniowe , dyniowe i bananowe . Dziś przepis na pyszne placuszki z truskawkami. Pospieszcie się, bo w tym roku to już
babka w formiePrzygotowanie: Ogórki myjemy i osuszamy. Następnie ogórki obieramy ze skórek i kroimy je w cienkie plasterki. Przekładamy ogórki do miski. Przyprawę dodajemy do jogurtu naturalnego i mieszamy razem. Sosem jogurtowym polewamy ogórki i mieszamy dokładnie
słodkie i nie tylko historie kulinarneplastry 1 papryka, pokrojona w słupki 2-3 cebule szalotki, oczyszczony, obrana i pokrojona w plasterki 1 mała czerwona cebula, obrana i pocięta na cienkie plasterki - opcjonalnie sos jogurtowy 4 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka oliwy 2 łyżki octu jabłkowego tutaj 1/4 łyżeczki soku z cytryny sól do smaku czarny pieprz do smaku 1 łyżeczka miodu szczypta czosnku w proszku
w mojej kuchnipierwsze ząbki i cały plan znów wziął w łeb, no niestety taki urok i prawo niemowlaków :p Ale na osłodę i poprawę humoru udało mi się upiec szybkie ciasto jogurtowe tzw. kubeczkowe, ponieważ do odmierzania składników używa się kubeczka po jogurcie naturalnym. To bardzo szybkie, wilgotne (takie muffinkowe) ciasto zrobiłam z borówkami amerykańskimi, ale można dodać inne owoce, albo
Simply Food