końcu napisać o moich warsztatach, które odbyły się na początku sierpnia we Wrocławiu :). Warsztaty prowadziłam pod hasłem „Desery na lato”. Z uczestnikami przygotowałam prosty sernik z truskawkami, sernik jogurtowy z malinami, żel owocowy i bakaliowe kuleczki z marchewką. Serniki ozdobiliśmy przy pomocy nowych tylek – kul sferycznych. W sumie w warsztatach wzięło udział 19 osób i sporo uczestników przyjechało z poza
Mała Cukierenkainne sery: – domowy ser żółty Sery smażone: Z kminkiem lub suszonymi pomidorami sery topione: Serek topiony (domowy) Twarogi: twaróg od podstaw i z ziołami Labneh (arabski serek jogurtowy) Ser ricotta (domowa ricotta na serwatce) Składniki na jedną gomółkę sera suszonego. Suszony twaróg: miałam 660 g twarogu półtłustego białego (najlepszy jest tłusty) 2 jajka sól do smaku Jak przygotować
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępozostawiamy na około 5 minut aż stężeje. Jogurt grecki miksujmy z cukrem/słodzikiem. Żelatynę przekładamy do rondelka i rozpuszczamy delikatnie podgrzewając. Następnie chwilę odczekujemy i powoli wlewamy do masy jogurtowej. Tak przygotowaną masę przelewamy do foremek. Wierzch dekorujemy owocami. Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Muffinki to idealna propozycja na szybki deser, gdyż nie wymagają pieczenia. Niskokaloryczna przekąska wspaniała
Health-Fit-Lifepłynie lub wodzie. Namoczoną żelatynę rozpuściłam w 50 ml wrzątku, przestudziłam i powoli łączyłam z jogurtem naturalnym i cukrem pudrem. Na dno formy wysypałam pokruszone herbatniki, wylałam całą masę jogurtową i powrzucałam w nią maliny. Jogurtowca wstawiłam do lodówki a w międzyczasie rozpuściłam i przestudziłam przeźroczystą galaretkę. Na wierz jogurtowca wyłożyłam maliny i zalałam zimną a nawet tężejącą już galaretką
Życie zaczyna się w kuchnidrugiego śniadania więc dziś razem z firmą Helio zaproponuję przegryzkę w formie batonu zbożowego którą można dostać w wersji: śliwka z czekoladą , banan z czekoladą , owoce leśne i polewa jogurtowa oraz 6 ziarn i miód . Batoniki te są przepyszne, słodkie wręcz idealne na drugie śniadanie zwłaszcza gdy brakuje energii. Czytaj więcej
Pychotkaaaroztopionego oleju 1 szklanka jogurtu naturalnego na kruszonkę: 100 g mąki 70 g masła 4 łyżki cukru pozostałe: 1 jabłko 10-15 śliwek węgierek Przygotowanie: Składniki na ciasto jogurtowe powinny być w temperaturze pokojowej. Kruszonka: do miski wsypujemy mąkę, posiekane masło oraz cukier i rozcieramy palcami aż powstanie drobna kruszonka. Piekarnik ustawiamy na góra - dół i nagrzewamy
Życie zaczyna się w kuchninapełniamy przygotowanym farszem i wstawiamy ponownie do piekarnika, tym razem na pół godziny. Gotowe posypujemy pozostałą posiekaną natką pietruszki. Możemy je podać same lub w towarzystwie dipów np. czosnkowego, jogurtowego
Kuchnia w czekoladzieszaszłyków 4 łyżki oleju ryżowego lub rzepakowego 1 łyżeczka cukru trzcinowego albo muscovado 2 ząbki czosnku 1-2 czerwone papryki 1-2 cebule – czerwone lub żółte SKŁADNIKI - SOS JOGURTOWY 1 mały kubek naturalnego jogurtu, bez cukru 1 łyżka oliwy z oliwek 3 łyżki posiekanego koperku 3 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki posiekanej mięty 2 łyżki posiekanej bazylii sól pieprz
Karo in the Kitchenmoim instagramie :) Czego możesz użyć jako panierki zmielonych płatków owsianych pokruszonych płatków kukurydzianych sezamu domowej bułki tartej panierki "panko" Będziesz potrzebować dwie duże porcje podawać z sosem jogurtowym fasolka szparagowa - 400 g jajko - 1 szt parmezan - ok 50 g bułka tarta/płatki owsiane/płatki kukurydziane - ok 150 g/ 1,5 szk sól - wg uznania Etap I - Fasolka Fasolkę umyj
Wylizany Rondelbardzo je lubię, szczególnie do mięsa pieczonego na grillu. Kiedy więc jechaliśmy do przyjaciół na grillowe spotkanie taką właśnie sałatkę przygotowałam. Ziemniaki i bób, w towarzystwie chrupiącej cebulki, sosu jogurtowego i zieleniny to pyszne danie. Ale możecie je przygotować nawet bez perspektyw na grilla bo zawsze będzie dobrze smakować. Taka sałatka jest pożywna i bardzo smaczna. Jestem pewna, że będzie
Smaczna PyzaDanie szybkie w przygotowaniu i bardzo syte, do tego naprawdę apetycznie prezentuję się na talerzu. Ci ciekawe, doskonale smakuje na ciepło i na zimno. Faszerowaną cukinię podałam z sosem jogurtowym, do którego dodałam czosnek, wędzoną i ostrą paprykę. Polecam wszystkim miłośnikom cukinii! Cukinia faszerowana kuskusem z suszonymi pomidorami / 2 porcje Składniki: 1 średnia, gruba cukinia 100 g kaszy kuskus
Moja smaczna kuchnianowy bardzo ciepły początek września witamy lodami jogurtowymi z kiwi :) Składniki: - 6 kiwi - 1 szklanka mleka - 1 szklanka jogurtu - 70 g cukru pudru Przygotowanie: Kiwi obieramy i miksujemy. Następnie dodajemy mleko, jogurt oraz cukier. Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy do zamrażarki na minimum 4 godziny, przy czym co godzinę wyciągamy i mieszamy, by miały gładką konsystencję
Zainspirowana w kuchnicytrynowy, kaszkę manną, proszek do pieczenia i połączyć mikserem krótko składniki do masy dodać ubitą na sztywno pianę i łyżką delikatnie wmieszać do jednolitej masy na śliwki wylać masę jogurtową, na wierzchu poukładać biszkopty i delikatnie je wciskając w masę, po upieczeniu będzie spodem piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, do suchego
W Mojej Kuchni Lubięcukiniowe plony. Frytki robię już n-ty raz z rzędu i nie możemy się nimi najeść. Upieczone w piekarniku z dodatkiem pachnącego oregano podane z ulubionym sosem (u mnie jogurtowy z czosnkiem) są świetną przekąską lub dodatkiem do każdego dania mięsnego, rybnego, czy wegetariańskiego. Zdrowe frytki to nie abstrakcja, zapraszam zatem do przepisu na genialne frytki z cukinii! Składniki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!ścierczce lub na blacie/ desce podsypanej mąką. Gotować w dużej ilości osolonej wody prze kilka minut od wypłynięcia pierogów na powierzchnię wody wyjmować łyżką cedzakową. Podawać gorące z sosem jogurtowym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!