jogurtowe - 4574 przepisów (strona:168/305)

Sałatka z grillowanym antrykotem wołowym w sosie jogurtowym 150

dente ). Sałatę rzymską kroimy na kawałki. Wykładamy na talerz. Grillowany antrykot kroimy w cienkie paski i kładziemy na sałacie razem z wystudzonymi warzywami. Na górę wykładamy przygotowany sos jogurtowy. I gotowe. SMACZNEGO. Wartość kaloryczna jednej porcji: ok.225 kcal (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Smaki Ewy
Przekąska imprezowa z ciasta francuskiego 364

pozostać nienaruszony. Szklankę odkładamy. Nacięte kawałki skręcamy dwukrotnie tworząc spiralkę. Blaszkę z ciastem wstawiamy na około 20-25 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Podajemy z sosem czosnkowym, jogurtowym lub ketchupem. Z pozostałego ciasta wykrawamy prostokąt i rozprowadzamy na nim resztę składników. Postępujemy jak wyżej, z tym, że ciasta już nie nacinamy

Smaki Na Talerzu
Dukkah – egipska mieszanka przypraw 147

chleba, bułek, kruchych ciastek albo krakersów. Pasuje do pieczonych warzyw – marchewek, kalafiora, bakłażana, cukinii, ziemniaków, batatów i do shakshuk i i innych warzywnych gulaszy. Można w niej otoczyć kulki jogurtowego sera labneh i podać jako przystawkę. Albo posypać świeżo zmiksowane smoothie, musli czy owsiankę. Podstawą dukkah są orzechy, sezam, kolendra i kumin. Ale robi się ją w wielu wariantach

Karo in the Kitchen
ciasto jogurtowe z borówkami 177

niedziela to czas z rodziną, jak czas z rodziną to kawka i ciacho. A jak ciacho to tym razem wariacja na temat ciasta jogurtowego. Coś co się szybko zrobi i spokojnie podczas niedzielnego obiadu dojdzie w piekarniku. I na takie ciasto Was zapraszam. Składniki: 100 g cukru 2 jaja 225 g mąki  150 g jogurtu naturalnego 2 łyżeczki cukru

Gotowanie z pasją
Sernik na bazie jogurtu greckiego- poezja! 157

wykonania ciasta (kruchego): 3 szklanek mąki pszennej szczypty soli 2 łyżeczek proszku do pieczenia 2 łyżeczek cukru waniliowego pół szklanki cukru 6 żółtek 250 g margaryny Do wykonania masy jogurtowej: 6 białek szczypty soli szklanki cukru 3 dużych kubków jogurtu greckiego 2 budynie waniliowe (80 g) dowolnych owoców pokrojonych w kostkę (np. brzoskwiń, mogą być z puszki) Jeśli ciasto kruche

Arbuziaki
Muffiny z czarną porzeczką 115

Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 18-20 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego To też może Cię zainteresować: Muffiny czekoladowe z czerwoną porzeczką Ciasto jogurtowe z czarną porzeczką Naleśniki z płatków kukurydzianych z twarożkiem i czarną porzeczką Muffinki z malinami i białą czekoladą   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Oryginalny smak
Kremowa sałatka grecka z kurczakiem 140

prostych składników wyczarować bardzo smaczne danie. Dowodem na to jest ta pyszna sałatka ze szparagami, szpinakiem i winogronami. Urzekła mnie swoim smakiem i teksturą: jest kremowa dzięki gęstemu jogurtowi greckiemu. Świeżości nadaje szpinak, szczypiorek i koperek. Swoją chrupkość zawdzięcza uprażonym migdałom, a odrobinę słodyczy winogronom. W dodatku jest całkiem zdrowa i fit, dlatego z pewnością na stałe zagości w naszym

Wędrówki po kuchni
proste ciasto jogurtowe z owocami 225

pozostała odrobina borówek i malin (no malin zdecydowanie mniej bo małe rączki podbierały cały czas). Jogurt zawsze się znajdzie, a czasu za wiele nie mamy więc nasze ulubione ciacho jogurtowe robimy. Składniki: 3 jaja 1 i 3/4 szklanki cukru 1 szklanka jogurtu naturalnego  1/2 szklanka oleju 3 szklanki mąki  2 łyżeczki proszku do pieczenia ok 2 szklanek owoców

Gotowanie z pasją
Filet z kurczaka w panierce z krakersów 196

godziny w lodówce. Krakersy siekamy w blenderze lub rozkruszamy przy pomocy wałka, doprawiamy solą, papryką i oregano. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Paski kurczaka wyjmujemy z zalewy jogurtowej i panierujemy dokładnie w zmielonych, doprawionych krakersach. Układamy mięso z kurczaka dosyć ciasno na blaszce. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C i wstawiamy blaszkę. Pieczemy ok. 30 minut na złoty kolor. Możemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto z kremem budyniowym i malinami 177

działce u mojej siostrzyczki, udało mi się dopaść późne malinki. Nazbierałam ich naprawdę sporo, więc powstał nie tylko pyszny jogurtowy koktajl, ale również cudowne ciasto z kremem budyniowym i galaretką. Jeśli jeszcze u Was znajdą się jakieś malinki, to zapraszam do wypróbowania mojego przepisu. Miłego pieczenia 😊 Składniki (wymiary blaszki to 23/33): biszkopt: jajka 6 szt, cukier 12 łyżek, proszek

kulinarne odsłony pati
Kotleciki z cieciorki. Falafel. 126

falafelki do zrumienienia z obu stron. Odłożyć na chwilę na papierowy ręcznik dla odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Podawać w bułce pita lub tortilli ze świeżymi warzywami i sosami (np. jogurtowym, ziołowym

zadanie-gotowanie
Deser malinowy z jogurtem 138

przez sito aby pozbyć się pestek. Do przetartych malin dodać cukier puder i żelatynę rozpuszczoną w wodzie ( jak by dobrze się nie rozpuściła żelatyna przetrzeć przez sitko). Jak masa jogurtowa będzie już dobrze stężała dodać mus malinowy, i ponownie odstawić do lodówki. Deser malinowy z jogurtem Jeżeli chcemy więcej porcji deseru malinowego z jogurtem, to wystarczy zwiększyć porcje

Pomysłowa kuchnia
fast-food mojego dzieciństwa - makaron z jogurtem, owocami i twarogiem 149

przeciskamy przez praskę do ziemniaków. Dodajemy odrobinę cukru - tak do smaku. Na koniec dodajemy jogurt. To razem mieszamy. Na talerz wykładamy makaron, na to polewamy nasz sos serowo-jogurtowy. A na wierzch kilka świeżych borówek oraz mięta. Smacznego

Gotuj z Mąką
Karkówka w sosie jogurtowym 303

Soczysta, krucha i przepyszna jest karkówka w sosie jogurtowym. Nic więcej poza przepisem nie powiem :) Składniki : 0,5 kg karkówki 3-4 cebule 200 ml jogurtu greckiego łyżeczka cukru płaska łyżeczka soli pieprz Przygotowanie : Karkówkę kroimy w plastry i rozbijamy Cebulę kroimy w piórka Doprawiamy cukrem, solą i pierzem Dodajemy jogurt i całość mieszamy Gotową marynatą przekładamy plastry karkówki Odstawiamy

Mechanik w kuchni
A'la sernik 124

wymieszać na gładką masę. Dodać jogurty, połączyć. Dodać ubitą pianę, delikatnie wymieszać. Brzoskwinie pokroić w kostkę. Dodać do masy, wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć biszkopty. Wlać masę jogurtową, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok. godziny w 180st. Ostudzić, posypać cukrem pudrem. Smacznego

Zielona Kuchnia

Proponowane wyszukiwania