jogurtowe - 4574 przepisów (strona:170/305)

Cukinia faszerowana kuskusem z suszonymi pomidorami 128

Danie szybkie w przygotowaniu i bardzo syte, do tego naprawdę apetycznie prezentuję się na talerzu. Ci ciekawe, doskonale smakuje na ciepło i na zimno. Faszerowaną cukinię podałam z sosem jogurtowym, do którego dodałam czosnek, wędzoną i ostrą paprykę. Polecam wszystkim miłośnikom cukinii! Cukinia faszerowana kuskusem z suszonymi pomidorami / 2 porcje Składniki: 1 średnia, gruba cukinia 100 g kaszy kuskus

Moja smaczna kuchnia
Lody jogurtowe z kiwi 159

nowy bardzo ciepły początek września witamy lodami jogurtowymi z kiwi :) Składniki: - 6 kiwi - 1 szklanka mleka - 1 szklanka jogurtu - 70 g cukru pudru Przygotowanie: Kiwi obieramy i miksujemy. Następnie dodajemy mleko, jogurt oraz cukier. Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy do zamrażarki na minimum 4 godziny, przy czym co godzinę wyciągamy i mieszamy, by miały gładką konsystencję

Zainspirowana w kuchni
"odwrócony" sernik jogurtowy na kisielu i śliwkach z biszkoptami... 139

cytrynowy, kaszkę manną, proszek do pieczenia i połączyć mikserem krótko składniki do masy dodać ubitą na sztywno pianę i łyżką delikatnie wmieszać do jednolitej masy na śliwki wylać masę jogurtową, na wierzchu poukładać biszkopty i delikatnie je wciskając w masę, po upieczeniu będzie spodem piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, do suchego

W Mojej Kuchni Lubię
Frytki z cukinii - dietetyczne z piekarnika 120

cukiniowe plony. Frytki robię już n-ty raz z rzędu i nie możemy się nimi najeść. Upieczone w piekarniku z dodatkiem pachnącego oregano podane z ulubionym sosem (u mnie jogurtowy z czosnkiem) są świetną przekąską lub dodatkiem do każdego dania mięsnego, rybnego, czy wegetariańskiego. Zdrowe frytki to nie abstrakcja, zapraszam zatem do przepisu na genialne frytki z cukinii! Składniki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Jeżynowe pierogi z serem 210

ścierczce lub na blacie/ desce podsypanej mąką. Gotować w dużej ilości osolonej wody prze kilka minut od wypłynięcia pierogów na powierzchnię wody wyjmować łyżką cedzakową. Podawać gorące z sosem jogurtowym

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Placuszki z mascarpone i malinami / Mascarpone pancakes with raspberries 219

mojej myśli ;P Tak czy inaczej musiałam podzielić się z Wami tym znaleziskiem. Jeżeli lubicie tego typu śniadania, polecam także moje placuszki z ricottą i jabłkam i i placuszki jogurtowe z jagodami , wszystkie obłędne! Zapraszam! Przepis znaleziony tutaj. Scroll down for recipe in English Placuszki z mascarpone i malinami (2 porcje) Składniki: 125 g mascarpone 1 jajko 2 łyżki cukru

karmelowy
Tartaletki grzybowe z pasztetem 133

jogurt,  dodaję pokruszoną fetę, jajko, sól, pieprz, koper i mieszam. Cebulę kroję drobno i przesmażam, dodaję umyte kurki i dalej smażę. Dno każdej tarteletki smaruję pasztetem, wylewam masę jogurtową, układam kurki i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni na 30 minut. 15 minut przed końcem dodaję pomidorki koktajlowe. Posypuję koperkiem przed podaniem

wesoła kuchnia
Ciasto Styropian na jogurtach z borówkami 142

przesiane przez sitko budynie w proszku - w razie konieczności można dosłodzić. Dosypać wiórki i delikatnie je wmieszać. Osobno ubić białka na sztywną pianę i też wmieszać delikatnie do masy jogurtowej. Masę wyłożyć na podpieczone ciasto. (Ciasto musi być chłodne). Na górze masy powtykać borówki. Wyciągnąć ciasto z zamrażalnika i zetrzeć je na wierzch ciasta na tarce o grubych oczkach. Ciasto

Kubki smaku
Lekki serniczek z brzoskwiniami i galaretką 278

metalowym garnuszku, pod koniec dodajemy 1 łyżkę cukru pudru do smaku. 300g serka homogenizowanego mieszamy z pozostałą konfiturą. Łączymy z przestudzoną żelatyną. Na koniec łączymy z ubitą kremówką. Masę jogurtową wylewamy do blaszki. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Uwagi: Aby wyjąć deser z formy wystarczy zanurzyć ją delikatnie na około 1 minutkę w gorącej wodzie (uważając jednak,by woda

Smaki Na Talerzu
FALAFEL IDEALNY 187

grochu wprost uwielbiam! Dziś pokażę Wam jak robię przepyszny falafel z ciecierzycy. Idealny jako obiad albo dodatek do obiadu. Ja podaję go z pyszną sałatką tabbouleh i sosem jogurtowym z tahini. Smakuje genialnie! Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( ok. 20-25 szt ) * sucha ciecierzyca – 300 g ( moczymy przez noc w zimnej wodzie ) * cebula – 1 szt * czosnek – 2 ząbki * natka pietruszki

Ostra na Słodko
Pikantna surówka z kapusty / Spicy Coleslaw 321

Dziś coś dla fanów pikantnych dań Pikantna surówka z kapusty z chilli i papryką z dressingiem majonezowo-jogurtowym z pewnością urozmaici każde danie główne. I jak to surówka, robi się w kilka chwil, a gdy jeszcze zostawimy ją do ” przegryzienia” w lodówce na godzinkę to już zupełnie wymiata! Polecam absolutnie do wszystkiego. Nawet mój luby, który nie jest

karmelowy
delikatny jogurtowiec z wiśniami i borówkami 181

nieco rozgniatam i zasypuję cukrem. odstawiam na chwilę, by puściły sok. Do lekko tężejącej galaretki wiśniowej dodaję borówki i wydrylowane wiśnie razem z sokiem, mieszam i wykładam na masę jogurtową. Ciasto pozostawiam w lodówce do stężenia na co najmniej 12 godzin (choć czasem trudno wytrzymać

babka w formie
Makaron w sosie jogurtowym z nutką bazylii 213

zważania się ze względu na niską zawartość tłuszczu. Teraz opracowałam patent, dzięki któremu potrawa wyjdzie jak w zamierzonym przez nas celu. Jesteś ciekawy? Przeczytaj i wypróbuj! Makaron z sosem jogurtowym z nutką bazylii porcja dla 1 osoby Składniki: około 50 g makaronu bezglutenowego świderki 5 małych pieczarek garść rukoli 1/2 małej cebuli 1 ząbek czosnku około 4 cm pora kilka

Jaglusia
Waniliowa panna cotta z frużeliną morelową 158

Panna cotta to deser, który lubimy szczególnie latem. I bardzo lubimy dodawać do niego sezonowe owoce (zobacz panna cotta z sosem malinowym i jogurtowa panna cotta z musem jagodowym ). Jest to deser szybki, prosty i bardzo bardzo smaczny. Dzisiaj u nas z dodatkiem frużeliny morelowej. Jeśli nie macie frużeliny  ani moreli możecie użyć do niej innych zmiksowanych owoców

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Jogurtowe muffinki ze śliwkami 126

Cieszmy się sezonem śliwkowym:). Przemyciłam śliwki do muffinek. Pysznych, wilgotnych, jogurtowych. Do tego są tak proste i szybkie w wykonaniu, że w kilka chwil mamy ich całą blachę.  300g jogurtu greckiego 2 jajka L 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki cukru 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej  300g śliwek cukier puder + odrobina

Szefowa kuchni