ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. I to wszystko. Nasze warzywne kotleciki z brokuła i selera są już gotowe Ja najbardziej lubię podawać je z domowej roboty dipem jogurtowym z przyprawami. Lubicie takie zamienniki mięsnych dań? Smacznego! A może macie ochotę na kotleciki kapuściane? Kapuściane kotleciki bezglutenowe – przepis krok po kroku Artykuł Warzywne kotleciki z brokuła i selera
Okiem Blondynki by McBlondiŚwieże bułeczki na niedzielne śniadanie to pyszny początek dnia. Mięciutkie, pachnące i delikatne. Dzięki jogurtowi mają swoistą wilgoć i długo pozostają świeże. Mleczny, lekko kwaskowy zapach i smak bardzo nam odpowiada więc wracam do tego przepisu co jakiś czas i Wam go polecam. Domowe bułeczki wcale nie jest trudno upiec. Nie muszą być idealnie równiutkie, ale zawsze wiecie co jest
Smaczna Pyzasczepiamy je gumką dość ciasno. Nam serwatka z jogurtu nie smakuje więc ją wylewamy, ale jest ona oczywiście jadalna i dość wartościowa. Na tym etapie konsystencja jogurtu odpowiada jogurtowi greckiemu. Co kilka godzin wyjmujemy jogurt z lodówki i ściskamy coraz bardziej gumką. Mniej więcej po 24 - 36 godzinach otrzymamy kremowy serek odpowiadający tym typu fromage, jednak znacznie mniej kaloryczny
Kuchnia od dwojgasoli i bez cukru w składzie, z jak największą ilością orzechów (min.94%) i tylko z minimalnym dodatkiem oleju roślinnego – inne dodatki są w maśle orzechowym całkowicie zbędne. Ten jogurtowo-orzechowy dip możecie wykorzystać też z powodzeniem do innych owoców – super łączy się z bananem, świeżym ananasem, truskawkami i mandarynką. Jeśli akurat nie macie ochoty na owoce, dip będzie pasował
Karo in the Kitchenogrzewać mleka, nie musimy absolutnie nic z nim robić - po prostu dajmy czas, aby serwatka oddzieliła się od naszego serka. Labneh przywędrował do nas z Bliskiego Wschodu. Ten ser jogurtowy to idealna propozycja dla osób, które szukają zamiennika masła do kanapek. Pieczywo posmarowane odrobiną takiego sera z jogurtu jest nie tylko mniej kaloryczne, ale i smaczniejsze! Ser jest kremowy
Poezja Smaków - blog kulinarnykozi z grillowaną cukinią i Balsamic Vinegar Pasta z bazyliowym pesto. Mezzelune nadziane ricottą i szczypiorkiem na kremie z żółtej papryki. Tagliatelle z policzkami wieprzowymi, cukinią i pomidorkami cherry. Jogurtowy pudding z brzoskwiniami i jabłkowym Balsamic Vinegar. A to moja wczorajsza kolacja. :P Miłego dnia
DominikaDolciidealna sałatka na lunch do szkoły czy pracy – chrupiąca kapusta pekińska ze słodkimi brzoskwiniami i suszonymi owocami w jogurtowym sosie curry. Mniam To również świetny dodatek do pieczonych warzyw. Polecam Składniki: 1 kapusta pekińska 1 puszka brzoskwiń (około 480 g owoców) 1/2 szklanki sojowego jogurtu naturalnego (125 ml) 2 łyżki syropu z brzoskwiń (z puszki) 1 łyżeczka przyprawy curry
Lamarida.plObiecałam Miśce placuszki na niedzielne śniadanie. Obudziła mnie o 7 bo nie mogła się doczekać śniadania. Początkowo miałam zamiar zrobić swoje sprawdzone jogurtowe placuszki (stąd tez brak zdjęcia ze składnikami), ale jakoś tak wyszło, że namieszałam z tego co miałam pod ręką . Są puszyste, a dzięki plasterkom banana w środku wilgotne. W związku z tym, że Miśka określiła je mianem
greenscarfboczkiem, z szynką prosciutto, z figami, winogronami Do sałatki nicejskiej , z wiosennych warzyw i kaszy jaglanej , sałatki ogrodnika , tureckiej sałatki z fasoli , francuskiej sałatki z liści mlecza , Dressing jogurtowy z czosnkiem i ziołami Składniki: 200 g jogurtu greckiego (zależy nam na gęstym jogurcie) sok z 1/2 cytryny 1 ząbek rozgniecionego czosnku 2 łyżki posiekanego koperku, mięty lub szczypiorku sól
Chilli Czosnek i OliwaKielecki lekki to zupełna nowość na rynku - ma 30% mniej tłuszczu oraz 30% mniej cukru niż tradycyjny majonez. Jest on delikatniejszy w smaku i jego konsystencja jest rzadsza, bardziej jogurtowa, ale wyrazisty, niepowtarzalny smak, który znam od dziecka pozostał niezmieniony. Sałatka smakuje znakomicie! A jej forma podania zachwyci każdego. Polecam spróbować ją każdemu - tym, którzy jeszcze nie jedli sałatki
Kuchnia MagdaLenyzłoty kolor. (około 1-2 minut )Wyjąć pierożki z oleju łyżką cedzakową i rozłożyć na kuchennym papierowym ręczniku. Pozbywamy się w ten sposób nadmiar oleju. Podawać natychmiast z jogurtowym sosem Raita lub kechupem. Wyszły pyszne, polecam
Kuchnia Pokoleńidzie buła z masą niezdrowych sosów. Ale nie martwice się. Mamy dla domowego kebaba, na którego każdy może sobie pozwolić. To shish kebab z piekarnika, z lekkim, jogurtowym sosem i kuskusem z kalafiora. Czyli wyeliminowaliśmy wszystko co niezdrowe! Na tym daniu schudł 70 kg Przepis wymyślił Tom Kerridge , szef londyńskiej restauracji, który ma na koncie dwie gwiazdki Michellina oraz niedawno
Niedzielny kucharzpadano Jajka zapiekane ze szpinakiem i grana padano Jajka zapiekane z pieczarkami i szpinakiem Mini calzone z brokułami, oliwkami i mozzarellą Pieczone paluszki z cukinii w panierce z dipem jogurtowym Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Pieczone pierożki pełnoziarniste z brokułami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią
Moja smaczna kuchniagrecki zmiksuj. Partiami dodawaj kajmak i kakao, a na koniec wlaj rozpuszczoną żelatynę. W innym naczyniu ubij śmietanę na sztywną pianę. Za pomocą łopatki delikatnie wmieszaj ją do masy jogurtowej. Gotową masę wylej na nasączone ciasto, wyrównaj i chłódź w lodówce ok. 3 – 4 godziny. Przed podaniem ciasto można ozdobić starta gorzką czekoladą, posypką etc. Smacznego
Kulinarna (nie)codziennośćmoim instagramie :) Czego możesz użyć jako panierki zmielonych płatków owsianych pokruszonych płatków kukurydzianych sezamu domowej bułki tartej panierki "panko" Będziesz potrzebować dwie duże porcje podawać z sosem jogurtowym fasolka szparagowa - 400 g jajko - 1 szt parmezan - ok 50 g bułka tarta/płatki owsiane/płatki kukurydziane - ok 150 g/ 1,5 szk sól - wg uznania Etap I - Fasolka Fasolkę umyj
Wylizany Rondel