dowolnie modyfikować przepis, miksując bardziej na gładki krem lub mniej pozostawiając kawałki owoców, możemy dodać więcej cukru jeśli lubimy słodsze lody lub cukier zastąpić inną substancją słodzącą. Masę jagodowo jogurtową przekładamy do pojemnika, następnie chłodzimy w zamrażalniku, mieszając kilkukrotnie co 10-15 minut. Możemy również użyć maszynki do lodów i po 40-60 minutach delektować się pysznymi domowymi lodami
Życie zaczyna się w kuchnikrólują tutaj na blogu (i w sumie nie tylko u mnie :)). Po serii koktajli z truskawkami w roli głównej, czas na szybkie ciasto z truskawkami. W przeciwieństwie do Ciasta jogurtowego z truskawkami , dzisiejsza wersja to propozycja dla osób, które na co dzień starają się unikać pszennej mąki oraz nabiału. (Choć uczciwie muszę przyznać, że jedna i druga wersja jest przepyszna
365 dni dookoła kuchnimasą truskawkową. Mieszamy całość do połączenia. W ten sposób unikniemy dużych grudek jogurtu. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z łyżką cukru pudru. Dodajemy całość śmietany do masy jogurtowo-truskawkowej i delikatnie mieszamy od dołu do góry, aż do połączenia. Tak przygotowaną masę wlewamy do tortownicy z biszkoptami. Wkładamy do lodówki na kilka godzin lub najlepiej na całą noc. Wierzch
Poezja smakuwarzyw. Na koniec dodajemy pokrojone w cząstki pomidorki - mieszamy.Jajka obieramy ze skorupki i kroimy je na dwie części. Warzywa pokrojone w kostkę przekładamy do dwóch miseczek i zalewamy pomidorowo-jogurtowym sokiem. Na górze układamy jajka i posypujemy odrobiną koperku. Smacznego Przepis na 2 porcje
słodkie i nie tylko historie kulinarneNiedzielny deserek bez wyrzutów sumienia? Lekki sernik jogurtowo - kokosowy na spodzie owsianym osłodzony daktylami. Krem składa się z wiórków kokosowych i jogurtu greckiego, ja słodzę cukrem, ale śmiało można go zastąpić innym słodzikiem. Masa jest sztywna, orzeźwiająca i łatwo się formuje, serniczek ładnie się kroi i pięknie prezentuje. SKŁADNIKI NA SPÓD (JEDNĄ WARSTWĘ): 100 g. daktyli 1 szklanka platków
Upiecz sobie babeczkęolej kokosowy blenduję chwilę, nakładam do papilotek ( najlepiej silikonowych), zostawiam w temperaturze pokojowej na ok. 20 minut ( w tym czasie zmiękną składniki) wkładam do lodówki SKŁADNIKI NA MASĘ JOGURTOWĄ: 800 g. jogurtu greckiego (dzień wcześniej wykładam go na sito, na ręczniku papierowym i schładzam w lodówce) 4 łyżki żelatyny 5 łyżek wody 4-5 łyżek miodu 2 łyżki
Upiecz sobie babeczkęsodę i kakao włączam jeszcze na chwilę blender dodaję posiekaną czekoladę i rodzynki, mieszam łyżką nakładam ciasto do foremek Piekę 30 minut w 180 stopniach C. SKŁADNIKI NA KREM JOGURTOWO - ORZECHOWY: jogurt grecki 400g. ( wykładam na sito wyłożone ręcznikiem papierowym i zostawiam na parę godzin - najlepiej na noc - w lodówce) 2 łyżki oleju kokosowego (rozpuszczonego) 4 łyżki masła orzechowego
Upiecz sobie babeczkęnapęczniałą żelatyną w mikrofalówce i podgrzewam chwilę do jej rozpuszczenia ( można to zrobić w garnuszku na ogniu, należy uważać, aby jej zagotować) dodaje do niej 2 duże łyżki masy jogurtowej i mieszam, następnie przelewam żelatynową mieszankę do truskawek i dokładnie miksuję łączę składniki, do masy truskawkowej dodaję ubitą śmietanę i mieszam delikatnie łyżką przelewam do foremek wkładam do lodówki
Upiecz sobie babeczkęmożecie zrobić z innymi ulubionymi owocami. Ps, to ciacho zdecydowanie ląduje w 10 moich ulubionych wypieków! Spróbujcie koniecznie! SKŁADNIKI: ( blacha 20 x24 ) ( wszystkie składniki, tak jak w przypadku ciasta jogurtowego odmierzamy w kubeczku – może to być kubek po jogurcie, śmietanie lub ulubiony kubek do kawy ). * mąka pszenna – 1,5 kubka * cukier – 3/4 kubka * cukier waniliowy
Ostra na Słodkorabarbarem, ale racuchy ze względu na wyrastanie ciasta nie wchodziły w grę. Wybór był też po części podyktowany zawartością lodówki: jajka, jogurt. Czyli muffinki;) Bazując na moim niezawodnym cieście jogurtowym, upiekłam najszybsze i najbardziej mięciutkie muffinki. Tradycyjnie, jak przy każdych muffinkach, potrzebna była jedynie miska i łyżka do mieszania ciasta, a całe przygotowania od momentu wyjęcia owej miski z szafki
Obiad gotowygłówki młodej kapusty 1/2 pęczka rzodkiewki 1 dojrzałe awokado 1 pęczek koperku 1 szalotka lub 1/2 czerwonej cebuli sól, świeżo zmielony czarny pieprz sok z ćwiartki cytryny SOS JOGURTOWY 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego lub śmietany 18% 1 łyżka syropu klonowego lub płynnego miodu 1 łyżka octu jabłkowego lub soku z cytryny 1 łyżka oliwy sól WYKONANIE
cool and mintykażdej foremki – ja trochę go wciskam rabarbar ciasto. Pieczemy w 175 stopniach przez około 30 minut. Mi wyszły z tej porcji 23 małe muffiny Artykuł Muffiny jogurtowe z rabarbarem pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plgołąbki? Te gołąbki mają dość zdecydowany smak, który nadała im wędzona papryka. Fantastycznie smakują: z pomidorowym sosem tradycyjnym lub na bazie naturalnego jogurtu, z ulubionym ketchupem, z jogurtowymi sosami ziołowymi, z tradycyjnymi grzybowymi (z grzybów leśnych lub pieczarek), z sosem mięsnym, który pozostał z poprzedniego dnia - choć w tym przypadku nie będzie już to wersja
Codzienna kuchnia niecodziennarodzinnym polewało się je masłem i posypywało cukrem z cynamonem. I takie lubię najbardziej choć domownicy wolą z sosem. I takie dziś mam dla Was: nadziane truskawkami i polane jogurtowym sosikiem. Mniam 😊 Składniki: 750 g mąki 2 jajka 50 g drożdży 150 g masła 100 g cukru 375 g ciepłego mleka szczypta soli 1 kg truskawek duży jogurt
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaplacki mączno- cukiniowe :D Wykładałam łyżką na rozgrzany olej na patelni. Smażyłam do uzyskania złoto-brązowego koloru. Wcinamy je bez dodatków. Jednak dla bardziej wymagających polecam sos jogurtowy albo sos czosnkowy delikatny. Smacznego! Lidka
Pieprzyć z Fantazją