masą truskawkową. Mieszamy całość do połączenia. W ten sposób unikniemy dużych grudek jogurtu. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z łyżką cukru pudru. Dodajemy całość śmietany do masy jogurtowo-truskawkowej i delikatnie mieszamy od dołu do góry, aż do połączenia. Tak przygotowaną masę wlewamy do tortownicy z biszkoptami. Wkładamy do lodówki na kilka godzin lub najlepiej na całą noc. Wierzch
Poezja smakuwarzyw. Na koniec dodajemy pokrojone w cząstki pomidorki - mieszamy.Jajka obieramy ze skorupki i kroimy je na dwie części. Warzywa pokrojone w kostkę przekładamy do dwóch miseczek i zalewamy pomidorowo-jogurtowym sokiem. Na górze układamy jajka i posypujemy odrobiną koperku. Smacznego Przepis na 2 porcje
słodkie i nie tylko historie kulinarneNiedzielny deserek bez wyrzutów sumienia? Lekki sernik jogurtowo - kokosowy na spodzie owsianym osłodzony daktylami. Krem składa się z wiórków kokosowych i jogurtu greckiego, ja słodzę cukrem, ale śmiało można go zastąpić innym słodzikiem. Masa jest sztywna, orzeźwiająca i łatwo się formuje, serniczek ładnie się kroi i pięknie prezentuje. SKŁADNIKI NA SPÓD (JEDNĄ WARSTWĘ): 100 g. daktyli 1 szklanka platków
Upiecz sobie babeczkęolej kokosowy blenduję chwilę, nakładam do papilotek ( najlepiej silikonowych), zostawiam w temperaturze pokojowej na ok. 20 minut ( w tym czasie zmiękną składniki) wkładam do lodówki SKŁADNIKI NA MASĘ JOGURTOWĄ: 800 g. jogurtu greckiego (dzień wcześniej wykładam go na sito, na ręczniku papierowym i schładzam w lodówce) 4 łyżki żelatyny 5 łyżek wody 4-5 łyżek miodu 2 łyżki
Upiecz sobie babeczkęsodę i kakao włączam jeszcze na chwilę blender dodaję posiekaną czekoladę i rodzynki, mieszam łyżką nakładam ciasto do foremek Piekę 30 minut w 180 stopniach C. SKŁADNIKI NA KREM JOGURTOWO - ORZECHOWY: jogurt grecki 400g. ( wykładam na sito wyłożone ręcznikiem papierowym i zostawiam na parę godzin - najlepiej na noc - w lodówce) 2 łyżki oleju kokosowego (rozpuszczonego) 4 łyżki masła orzechowego
Upiecz sobie babeczkęnapęczniałą żelatyną w mikrofalówce i podgrzewam chwilę do jej rozpuszczenia ( można to zrobić w garnuszku na ogniu, należy uważać, aby jej zagotować) dodaje do niej 2 duże łyżki masy jogurtowej i mieszam, następnie przelewam żelatynową mieszankę do truskawek i dokładnie miksuję łączę składniki, do masy truskawkowej dodaję ubitą śmietanę i mieszam delikatnie łyżką przelewam do foremek wkładam do lodówki
Upiecz sobie babeczkęmożecie zrobić z innymi ulubionymi owocami. Ps, to ciacho zdecydowanie ląduje w 10 moich ulubionych wypieków! Spróbujcie koniecznie! SKŁADNIKI: ( blacha 20 x24 ) ( wszystkie składniki, tak jak w przypadku ciasta jogurtowego odmierzamy w kubeczku – może to być kubek po jogurcie, śmietanie lub ulubiony kubek do kawy ). * mąka pszenna – 1,5 kubka * cukier – 3/4 kubka * cukier waniliowy
Ostra na Słodkorabarbarem, ale racuchy ze względu na wyrastanie ciasta nie wchodziły w grę. Wybór był też po części podyktowany zawartością lodówki: jajka, jogurt. Czyli muffinki;) Bazując na moim niezawodnym cieście jogurtowym, upiekłam najszybsze i najbardziej mięciutkie muffinki. Tradycyjnie, jak przy każdych muffinkach, potrzebna była jedynie miska i łyżka do mieszania ciasta, a całe przygotowania od momentu wyjęcia owej miski z szafki
Obiad gotowygłówki młodej kapusty 1/2 pęczka rzodkiewki 1 dojrzałe awokado 1 pęczek koperku 1 szalotka lub 1/2 czerwonej cebuli sól, świeżo zmielony czarny pieprz sok z ćwiartki cytryny SOS JOGURTOWY 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego lub śmietany 18% 1 łyżka syropu klonowego lub płynnego miodu 1 łyżka octu jabłkowego lub soku z cytryny 1 łyżka oliwy sól WYKONANIE
cool and mintykażdej foremki – ja trochę go wciskam rabarbar ciasto. Pieczemy w 175 stopniach przez około 30 minut. Mi wyszły z tej porcji 23 małe muffiny Artykuł Muffiny jogurtowe z rabarbarem pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plgołąbki? Te gołąbki mają dość zdecydowany smak, który nadała im wędzona papryka. Fantastycznie smakują: z pomidorowym sosem tradycyjnym lub na bazie naturalnego jogurtu, z ulubionym ketchupem, z jogurtowymi sosami ziołowymi, z tradycyjnymi grzybowymi (z grzybów leśnych lub pieczarek), z sosem mięsnym, który pozostał z poprzedniego dnia - choć w tym przypadku nie będzie już to wersja
Codzienna kuchnia niecodziennarodzinnym polewało się je masłem i posypywało cukrem z cynamonem. I takie lubię najbardziej choć domownicy wolą z sosem. I takie dziś mam dla Was: nadziane truskawkami i polane jogurtowym sosikiem. Mniam 😊 Składniki: 750 g mąki 2 jajka 50 g drożdży 150 g masła 100 g cukru 375 g ciepłego mleka szczypta soli 1 kg truskawek duży jogurt
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaplacki mączno- cukiniowe :D Wykładałam łyżką na rozgrzany olej na patelni. Smażyłam do uzyskania złoto-brązowego koloru. Wcinamy je bez dodatków. Jednak dla bardziej wymagających polecam sos jogurtowy albo sos czosnkowy delikatny. Smacznego! Lidka
Pieprzyć z Fantazjąplacki mączno- cukiniowe :D Wykładałam łyżką na rozgrzany olej na patelni. Smażyłam do uzyskania złoto-brązowego koloru. Wcinamy je bez dodatków. Jednak dla bardziej wymagających polecam sos jogurtowy albo sos czosnkowy delikatny. Smacznego! Lidka
Pieprzyć z FantazjąChoć rabarbar to warzywo, kulinarnie najczęściej znajduje swoje zastosowanie w słodkościach. Jego kwaśny smak i zielono-różowy kolor łodyg doskonale odnajdują się w słodkich wypiekach i kompotach. Ciasto jogurtowe z rabarbarem to bardzo prosty deser, a takie lubię najbardziej. Rabarbar w tym przepisie możecie zastąpić dowolnymi kwaśnymi owocami i piec różne wersje tego ciasta, w zależności na co jest sezon
Smakowity Blog Kulinarny