jogurtowe - 4574 przepisów (strona:155/305)

Schab z grilla w marynacie jogurtowo-musztardowej 121

przygotowany schab jest pyszny, delikatny i idealnie skomponowany z musztardowym posmakiem, który nadaje mu marynata jogurtowa (*). Do tego nadaje się do grillowania o każdej porze roku i nie tylko w plenerze, ponieważ można go przyrządzić na patelni grillowej lub w ostateczności upiec w piekarniku. (Zalecam użycie rękawa do pieczenia.) Koniecznie spróbujcie! 500g schabu Marynata: 5 łyżek jogurtu naturalnego (płaskich

Di gotuje
Kuchnia zero waste, czyli jak nadać resztkom drugie życie i nie wyrzucać jedzenia 138

Potrawki – wystarczy resztki kaszy/ryżu połączyć z passatą pomidorową i warzywami, doprawić do smaku i obiad mamy gotowy w kilka minut Zapiekanki – połączone z warzywami, zalane sosem pomidorowym lub jogurtowym, posypane serem i zapieczone, pycha! Ugotowaną kaszę można połączyć z jajkami i warzywami i stworzyc pożywne śniadanie, możecie zainspirować się moją  jajecznicą z kaszą kuskus , każda inna kasza sprawdzi

HealthyCreations
Ciasto z rabarbarem 248

reszty przez ostatnie kilka tygodni. Ale wróciłam :) Uporałam się z całym tym bałaganiem i z przyjemnością zabieram się znowu za pieczenie i robienie zdjęć! Dziś mam dla Was proste jogurtowe ciasto z rabarbarem i kruszonką. Ciasto piekłam w niedużej ceramicznej foremce, jeśli marzy Wam się wielka blacha, trzeba będzie podwoić ilość składników :) Składniki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku

Ciastkozercy
Wtorek: Spaghetti primavera 149

patelni. Krok 4 Rozgrzej na patelni 4 łyżki masła, dodaj 2 ząbki czosnku posiekane w plastry. Smaż 2 minuty. Następnie dodaj jogurt, zamieszaj całość. Krok 5 Dodaj sos jogurtowy do makaronu. Wymieszaj. Dodaj warzywa, zetrzyj na wierzch parmezan, posyp posiekaną zieleniną. Smacznego! Szukasz więcej wiosennych dań? Sprawdź przepis na pęczotto primavera . Poznaj nasze wiosenne menu na tydzień – zielono

Niedzielny kucharz
Puszyste muffiny z mango i jogurtem, bez masła (Muffin allo yogurt e mango, senza burro) 195

PRZYGOTOWANIE Przygotowujemy dwie miski. Do pierwszej przesiewamy mąkę oraz proszek do pieczenia. W drugiej misce ubijamy jajka z cukrem trzcinowym i cukrem waniliowym; dodajemy jogurt, dokładnie mieszamy.  Do jogurtowej masy stopniowo dodajemy mąkę.  Na sam koniec dodajemy mango pokrojone w kostkę. Ciasto mieszamy tylko do połączenia się składników. Ciasto przelewamy do foremek na muffiny. Muffiny

La grande e la piccola cuoca
Wegeteriańskie kotlety z fasolki mung 167

dobrze sie formowała wilgotnymi dłońmi formować okrągłe kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obydwu stron do zrumienienia podałam z surówką z rzodkiewek (przepis  tutaj ) i dipem jogurtowym z czosnkiem niedźwiedzim (przepis znajdziesz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Spaghetti primavera, czyli pyszna wiosenna pasta 160

patelni. Krok 4 Rozgrzej na patelni 4 łyżki masła, dodaj 2 ząbki czosnku posiekane w plastry. Smaż 2 minuty. Następnie dodaj jogurt, zamieszaj całość. Krok 5 Dodaj sos jogurtowy do makaronu. Wymieszaj. Dodaj warzywa, zetrzyj na wierzch parmezan, posyp posiekaną zieleniną. Smacznego! Szukasz więcej wiosennych dań? Sprawdź przepis na pęczotto primavera . Poznaj nasze wiosenne menu na tydzień – zielono

Niedzielny kucharz
Pieczony omlet z warzywami 147

oliwki, pomidorki koktajlowe, cukinia Natka pietruszki Przyprawy: czubryca zielona, ostra wędzona papryka, sos sojowy, pieprz Jajka połączyć z jogurtem Warzywa i natkę drobno posiekać Warzywa połączyć z masą jajeczno-jogurtową, przyprawić Wylać do formy (ja piekłam w silikonowej, nie ma problemu z wyjęciem omleta) Piec 25 minut aż do całkowitego ścięcia

HealthyCreations
Rabarbarowy deser jogurtowy 183

ubić na sztywno. Wymieszać z jogurtem greckim, ksylitolem pudrem i esencją waniliową. Na koniec wmieszać wlewając cienką strużką przestudzoną żelatynę na dno pucharków rozłożyć rabarbar, następnie porcje przygotowanego kremu jogurtowego. Postawić do schłodzenia w lodówce podawać ze świeżymi truskawkami i posypany posiekanymi orzeszkami pistacjowymi

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Lekkie ciasto z rabarbarem i orzechami 169

cukier (odłóż 1/3 cukru) Rabarbar obierz ze skórki i pokrój na 1 cm kawałki. Orzechy posiekaj, a 1/3 wymieszaj z odłożonym cukrem oraz cynamonem, to będzie posypka. Do zblendowanej jogurtowej masy przesiej mąkę, proszek do pieczenia i wodę, wymieszaj do połączenia się składników, po czym dodaj rabarbar i orzechy- wymieszaj. Formę do pieczenia wyłóż papierem, przełóż ciasto, wyrównaj i równomiernie

greenscarf
Rustykalna tarta z jabłkiem i gruszką. Bez cukru, masła i białej mąki 110

minut + 20-25 minut pieczenia 30g mąki jaglanej 30g mąki gryczanej 30g mąki kokosowej 50g jogurtu naturalnego Jajko Jabłko Gruszka Cynamon Jajko połączyć z jogurtem Do masy jajeczno-jogurtowej dodać mąki i połączyć całość Wyrobić ręką na elastyczne ciasto, włożyć do lodówki W czasie kiedy ciasto odpoczywa w lodówce umyć i obrać owoce Jabłko i gruszkę pokroić w kostkę, wrzucić

HealthyCreations
FALAFEL – kuchnia arabska 199

Egipcie! Smażone kulki z ciecierzycy są bardzo popularne w krajach arabskich. Idealne jako samodzielny obiad z zestawem surówek, albo dodatek do pity czy arabskiego chlebka. Świetnym dodatkiem jest sos jogurtowy lub sos tahini na bazie pasty sezamowej – złagodzi on intensywny i ostry smak kotlecików. Wegańska alternatywa w krajach arabskich dla klasycznego kebaba. Smakuje genialnie! Spróbujcie!   SKŁADNIKI

Ostra na Słodko
Kolorowy galaretkowy deser 140

gorącej wody,  po przestudzeniu mieszamy z jogurtem greckim. Kolorowe galaretki kroimy w kostkę. Formę wykładamy folią spożywczą. Na spód kładziemy herbatniki. Chłodną, lekko tężejącą masę jogurtową przedkładamy do formy na przemian  z galaretkami. Tak żeby się połączyły i razem stężały.  Na wierzch wykładamy truskawki lub inne owoce. U nas było ich ostatecznie mało, ponieważ pomocnik skonsumował kilka

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasto kokosowe 112

kokosowych 4,5 łyżeczki żelatyny+1/4 szkl. wrzątku Żelatynę rozpuścić we wrzątku i wystudzić.Mleczko, wodę ksylitol i wiórki wymieszać .Żelatynę wlać do jogurtu i wymieszać.Gdy masa jogurtowa lekko stężeje, wylać na wystudzone ciasto.Odstawić  do lodówki do całkowitego zastygnięcia

Moje domowe kucharzenie
Odrywany chlebek z czosnkiem i ziołami 244

minut – do mocnego zrumienienia *** *** Chlebek lekko studzimy w foremce, następnie wyjmujemy i podajemy *** *** Najlepiej smakuje na ciepło, prosto po wyjęciu z piekarnika *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: PUSZYSTE BUŁECZKI JOGURTOWE PRZEPIS TUTAJ MINI BAGIETKI CZOSNKOWE PRZEPIS TUTAJ PALUCHY SEROWE Z WĘDZONYM BOCZKIEM PRZEPIS TUTAJ BUŁKI DROŻDŻOWE PRZEPIS TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania